moze ktos pomoc ponawiam koledzy pomozcie bo bardzo mnie takie cos denerwuje w aucie jak cos nie dziala
Printable View
moze ktos pomoc ponawiam koledzy pomozcie bo bardzo mnie takie cos denerwuje w aucie jak cos nie dziala
Witam, mam problem z pompką zamka centralnego.
Sama pompka działa - zamyka się i otwiera poprawnie wlew paliwa, lecz nie drzwi.
Otwierają się tylko od strony kierowcy ale one są chyba podłączone osobno.
Przy samej pompce odłączyłem oba przewody które pompują powietrze i jeden (od wlewu) dmucha i zasysa a drugi nic :(
Grafitowy wirnik jest cały !
Próbowałem dmuchać w tą rurkę :) i powietrze wylatuje przez otwór nad cewką:
http://img357.imageshack.us/img357/5549/img4792fl1.jpg
(cewka po prawej, otworek na górnej łapie trzymającej cewkę).
Czy tak powinno być ?
Co może być nie tak ?
Jak to naprawić ? Usterka pojawiła się z dnia na dzień.
Też to przerabiałem. Nie doszedłem do tego co mogło paść w pompce, więc zrobiłem trójnik na przewodzie powietrznym, i podłączyłem 2 do jednego czynnego otworu w pompce i jest cacy :)
Mam pytanko. Mój kolega kupił A3 8L 2001 (po lifcie)w Anglii. I nie działa mu centralny zamek. Okazało się że nie ma pomki do cenralnego. I właśnie tu jest problem jaką tą pompke kupić? Bo są różne oznaczenia. Czy może wiecie jaka pomka będzie pasowała do tego modelu.
Witam, zakupilem kompresorek na allegro, przylutowalem zgodnie z intrukcjami, po podlaczeniu poszedl dym z modulu i bardzo sie nagrzal ten kompresor, w efekcie spalilo mi bezpiecznik odpowiedzialny za otwieranie szyb i od swiatel w podsufitce i centralny dalej nie dziala. Co moze byc przyczyna lub co moge robic zle?
jeżeli dobrze podłączyłeś kolory kabelków to raczej wirnik sie rozsypał. rozkreć kompresorek i zobacz czy jest cały
Tak jak kazda czesc kiedys sie zuzywa :)
Jezeli czesto otwierasz, zamykasz auto, a do tego masz ustawione ze po przekroczeniu 15-20km zamykaja sie drzwi no to sila rzeczy musi kiedys sie posypac.
Oprocz tego jak masz zle zamonotwana pompe zamka centralanego i sie wala po wnece gdzie siedzi to tez sie przyczynia do posypania wirnikow. Warto ja tam dobrze przymocowac.
witam koledzy ma pytanie siadła mi pompka od centralnego zamka o symbolu 8D0 862 257 B . czy nie będzie problemu jak kupie z innym oznaczeniami ? proszę o pomoc