w zaleznosci od ubezpieczalni, i okres "ochronki" rok czasu - bynajmniej tak bylo, jesli chodzi o PZU wypłacaja w całości, bo o to pytalem, tzn jesli chodzi o kradziez
Printable View
czyli co w pzu nie robia problemu jesli jest zanizona akcyza?
Wiem ze gdzieś to było, ale nie moge znaleźć ;/ Pozatym mimo tego ze było to poruszane już kilka razy to nadal słysze sprzeczne oponie. Jak to jest w Polsce. Ściągnąłem auto z niemiec na żoltych blachach. Moge do tego wykupic ubezpieczenie OC i AC i smigac do momentu ostatecznego przerejestrowania na mnie (do 23.06)?? Jak to wyglada od strony prawnej? Z gory dzieki za odpowiedz.
Piotrze, a ja mam takie pytanie do Ciebie. Moj brat mieszka ze swa ukochana na nowym osiedlu, na ktorym juz od 6 rano szaleja budowlancy i ich betoniarki, mloty pneumatyczne itd, gdyz buduja obok nowy budynek. Czy jest moze jakis przepis, ktory by mowil o tym, ze maja dac sie ludziom wyspac :) ? Bo na dluzsza mete jest to uciazliwe.
Kodeks Wykroczeń
Art. 51 § 1 Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2 Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu,
§ 3 Podżeganie i pomocnictwo są karalne.
hehehe :) podzeganie do darcia mordy :)
U mnie w kosciele zamontowali glosniki, przez ktore puszczaja co godzine jakies piesni (dzwieki dzwonow), taka mala propaganda katolicka. Powoli mnie to wku**wia da sie cos z tym zrobic?Cytuj:
Kodeks Wykroczeń
Art. 51 § 1 Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
§ 2 Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu,
§ 3 Podżeganie i pomocnictwo są karalne.