Koledzy się orientują może jak wygląda temat sond w ASV ? Ile ich jest i czy trzeba kombinować przy wycięciu katalizatora z sondami cokolwiek ?
Printable View
Koledzy się orientują może jak wygląda temat sond w ASV ? Ile ich jest i czy trzeba kombinować przy wycięciu katalizatora z sondami cokolwiek ?
Rozeznałem się w temacie i pomyślałem że podzielę się z Wami. A wiec problemu z sondami nie ma można śmiało wywalać katalizator z ASV. Jutro od rana jadę na wycięcie i wstawienie w jego miejsce tłumika rozprężnego ? tak polecił mi tłumikarz (szczerze nie wiedziałem co lepsze tłumik przelotowy czy rozprężny?) Na obecna chwile tak zostaje całość zabiegu łącznie ze zmiana lącznika elastycznego przed katalizatorem 160 polskich złotych + katalizator wraca do mnie.
Plecionki są nowe tak jak pisałem wcześniej :)
Czyli jak wydech jest szczelny, plecionki są całe, wszystko jest dobrze dokręcone to pomimo braku kata i na przelocie we wnętrzu auta nie powinno być czuć spalin ???
Trzeba obadać czy się portki nie odkręciły od kolektora...i dam znać co i jak...
a może być tak że jakaś uszczelka niedomaga albo kolektor jest pęknięty ???
Uszczelka między portkami a kolektorem została również wymieniona na nową.
zostaje tylko niedokręcenie/odkręcenie się czegoś lub pęknięcie kolektora albo wydechu
Wycięcie kata powiodło się wstawiony tłumik o którym wspomniałem. Odczucia: samochód żywszy może faktycznie ciut mocniej czuć spaliny ale jeśli chodzi o hałas nie widzę żadnej różnicy wszystko przemawia na + do tego 500 PLN za kata wpadło wiec ogólnie uznaje ze dobry biznes :)
A no to chyba że tak, Dobrze wiedzieć :D
diesel więcej smrodzi i kopci , więc w kacie jest więcej platyny .
Recykling katalizatorów jest pożądany zarówno ze względów ekonomicznych jak i ekologicznych. Uzyskanie 1 kg platyny wymaga wydobycia około 150 ton rudy z głębokości 1000 metrów. Wydobyta ruda poddawana jest mieleniu, sortowaniu a następnie obrobiona metodami pirometalurgicznymi i hydrometalurgicznymi. :)