zrobisz ogólny skan to wyjdzie/pewnie błąd 01367
nie inaczej/od kierowcy/owszem
ogólny schemat
http://vagpart.com/media/images/audi...c5fc3ee263.png
Printable View
zrobisz ogólny skan to wyjdzie/pewnie błąd 01367
nie inaczej/od kierowcy/owszem
ogólny schemat
http://vagpart.com/media/images/audi...c5fc3ee263.png
Ja bym zaczął szukać od strony pompki. Odpinasz jeden przewód, zatykasz palcem i sprawdzasz jak działa centralny.
Bardzo chętnie bym zaczął od pompki tylko jak zdjąc te rurki? One są zakonczone tymi plastikowymi łączeniami i nie chce zaraz czegosc połamać.
Ps. Taki miałem ubaw trochę jak wziąłem od tej pompki odpiąłem wszystkie przewdoy co do niej idą. Zamknąłem bagażnik i musiałem wchodzić od siedzeń z tyłu żeby podłączyć je z powrotem i móc otworzyć tylną kalpę:D:D heheszki :D mogę ją też jedynie otwierać z pilota.
Zameczki nie działaja na klucz? Te plastykowe łaczenia trzeba złapać w odpowiedniej pozycji aby po ściśnieciu łapki odsuneły się od kołnierza i wtedy wyciagasz.
Podłączyłem pod kompa takie coś mam: 01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak). Co z tym fantem?:D
Pompa Zamek Centralny wyłączanie (możliwość wycieków)
Możliwe objawy:
Centralny zamek nie działa (prawidłowo)
Możliwe przyczyny:
Przeciek w łączeniu/łączeniach z pompy centralnego zamka
Możliwe rozwiązania:
Sprawdzić przewody do i z pompy centralnego zamka
Witajcie,
Panowie mam auto od niedawna, chciałbym wiedzieć czy moja pompka obsługuje piloty. Niestety z tego co zdążyłem wyczytać mam jakąś pompkę testową. Auto jest z 2001 roku.
Podaję oznaczenia pompki z VCDS'a 8D0 862 257 C
Czy ktoś jest w stanie coś na jej temat powiedzieć ? Czy obsługuje oraz z jakim pasmem ? Jak to można sprawdzić ?
Rayban pierwsza strona
http://www.a3-club.net/forum/showthr...-update/page85
Witam, mam problem z centralnym. jak wciskami przycisk na scyzoryku bądź próbuję auto zamknąć manualnie drzwiami od strony kierowcy centralny nie zamyka mi klapy bagażnika. Pompka syczy przez jakieś 10-12 sekund ale nie zamyka. Jak próbuje go zamknąć słychać syczenie z okolicy prawej , tylnej lampy. Możliwe że po prostu wężyk gdzieś się przetarł? A3 8L 2001 3D
zdejmij osłonę klapy(wystarczy dolną)
http://www.a3-club.net/forum/showthr...ika#post133332
i będziesz widział co i jak bo możliwe że harmonijka jest uszkodzona lub to przy niej się coś rozłączyło
Elo, dziś posiedziałem przy audiczce i sprawdzałem ją. Odpiąłem te dwa węzyki co do niej idą i podczas włączania zamykania na pilocie bądz otwierania, zatkałem te dwie rurki co idą. Nic silniczek dalej chodził a pod palcami nie czułem żadnego ciśnienia. Więc otworzyłem tą pompkę i co się okazało, Wirnik w niej pęknięty. Za ile idzie kupić taką pompkę? alboo jakoś ją zreperować?? 8D0 862 257 B
http://allegro.pl/kompresor-pompka-c...585085970.html a takie cos? czy lepiej z Tego linku co podałes?
- - - Aktualizacja postu - - -
Bo mam starą pompkę od golfa 3. W a3 wygląda ona tak https://zapodaj.net/b32c02d512fb6.jpg.html a w golfie 3 tak https://zapodaj.net/b7a084ca3232c.jpg.html
Akurat tej pompki nie mam przy sobie od golfa ale osoba która ją ma podała mi nr czesci 1h0962 257 g. Czyli wg tego poradnika powinien się udać przeszczep?:D
Hej, krótko, połamany wirnik, da się to kupić gdzieś? Nigdzie nie mogę znaleźć, a nie chcę mi się bawić w swapy silniczków jeśli można sam wirnik zamienić?
Proszę Was pomóżcie mi. Audi A3 1.9TDi Asz . Mam problem tego typu iż. Otwierając klapę bagażnika z kluczyka zamyka mi się auto. Zamykając bagażnik kluczykiem otwiera się samochod. Zajrzałem do pompkia tam jest pompka od audi a4 combi. Pytanie brzmi jaka pompkę mam zamowic aby wszystko gralo hulalo i bylo ok? ? Pompka z jakimi symbolami numerami bedzie dzialac i pasowac. Bede wdzieczny za pomoc naprawdę. Bo mam dość jazdy wieczorami. Jade sobie po ulicach miesciny a tu nagle zabuczy pompka w teakcie jazdy i zaswieca sie kampja srodkowa w podsufitce.
- - - Aktualizacja postu - - -
Proszę Was pomóżcie mi. Audi A3 1.9TDi Asz . Mam problem tego typu iż. Otwierając klapę bagażnika z kluczyka zamyka mi się auto. Zamykając bagażnik kluczykiem otwiera się samochod. Zajrzałem do pompkia tam jest pompka od audi a4 combi. Pytanie brzmi jaka pompkę mam zamowic aby wszystko gralo hulalo i bylo ok? ?
A przeczytałeś temat od początku ;)? Wystarczy luźno go przejrzeć, na pierwszych stronach masz listę pompek od polifta. 8D0..
Witam!
Około pół roku temu w pewnym momencie zauważyłem że na kluczyk nie działa mi centralny. Kluczem mogę otworzyć drzwi kierowcy. Reszta wogóle nie reaguje na centralny. Nie otwiera się bagażnik (Duża strata przestrzeni), wlew paliwa oraz drzwi pasażera (Tylko od środka przez klamkę lub tak jak drzwi kierowcy przez klucz.). Sprawdzałem to trochę ale jako że nie miałem wtedy funduszy nie przeszkadzało mi to na tyle. Teraz chciałbym się tym zająć.
Parę rzeczy które zauważyłem:
-Gdy klucz dłużej przytrzymam na otwieraniu drzwi to otwierają się okna i w drugą stronę tak samo czyli się zamykają.
-Podświetlanie wnętrza automatycznie się odpala po otworzeniu i tak samo gaśnie przy zamykaniu.
-Tak samo jak przez klucz w drzwiach i przycisk do zamykania i otwierania drzwi słychać z tyłu że pompka pracuje (buczy przez parę sekund)
Obstawiam że płytka może być w porządku a padnięty pewnie wirnik. Chyba, że się mylę.
Dlatego mam do was pytanie na co zwrócić uwagę w szukaniu przyczyny. (Jutro mam zamiar wziąć się za rozbiórkę pompki i wtedy zobaczę jaki numer jej mam jeśli nie znajdę przyczyny.
Posiadam jeszcze parę pytań bo ostatnio zaczęły się robić u mnie dziwne akcje i myślę że jest to spowodowane jakimś zwarciem tylko nie wiem czy to może być przez tą pompę centralnego.
Podświetlenie włącznika świateł padło wraz z przyciskami na kokpicie (sterowanie podgrzewaniem siedzeń, podgrzewanie tylnej szyby i wszystkie przyciski do sterowania climatronikiem) nie działają za to działają podświetlenie zegarów, otwierania szyb w drzwiach i wyświetlacz climatronika. Czy może to być spowodowane wilgocią która ostatnio pojawiła mi się w samochodzie z nieznanej mi jeszcze przyczyny ? (Np. zawilgocenie kostki od pompki centralnej?)
Do tego jeszcze jest coś takiego że gdy włączam światła mijania nie działa mi prawa żarówka pozycyjna (Jest sprawna), za to gdy wyłączę samochód dam na pozycyjne światła i włączę kierunkowskaz w prawo to wtedy świeci. Oraz jedna żarówka w podświetleniu rejestracji na początku działa dobrze po chwili jazdy zaczyna robić dyskotekę. Mruga jak szalona. Objaw ten czasem jest a czasem go nie ma...
Czy większość tych rzeczy może być powiązana z tą pompką ?
Pozdrawiam
co do podświetlenia deski itd. oraz błędu żarówki podmień włącznik świateł na inny(ostatnio to przerabiałem)
reszta to pewnie pompka jak piszesz
Moja rozbiórka samochodu była bardzo wczoraj owocna. :)
Problem z oświetleniem wynikł z powodu włącznika świateł (Ktoś wcześniej nadlewał styki cyną....) po 2 godzinnych próbach regeneracji i tak nic to nie pomogło. Znalazłem znajomego z passatem przełożyliśmy jego włącznik do mnie i wszystko od razu ożyło. Zamówione 70 zł z wysyłka i będzie rozwiązane.
Dobrałem się do pompki centralnego zamka. Gdy ją otworzyłem byłem przerażony bo myślałem że się cała zjarała. Ale to był na szczęście pył z grafitu...
Posypała się górna część kompresora czyli grafitowi wirnik. Zamówiłem już kompresor i niedługo zajmę się wymianą.
Teraz mam pytanie czy ma może ktoś zdjęcia lub opis jak wyciągnąć stary kompresor i wsadzić nowy ? Na czym on się trzyma? Tylko na tych gumowych nożkach ? Wypchnąć je czy co ? Nie znalazłem tutaj na forum albo zbyt mało się przyłożyłem do tego żeby znaleźć...
Pozdrawiam
Siema. totalny brak pomyslow w mojej głowie aktualnie.
Jednego pięknego dnia padła mi pompka centralnego zamka z końcowką "E". Kupiłem drugą, również z "E" z anglika i tutaj zaczął się problem. Samochód można otworzyć raz, podczas gdy zamykanie działa normalnie. Pilot całkowicie nie reaguje, nawet po przypisaniu go do pompki vagiem nie ma reakcji na wciskanie guzików a w blokach pomiarowych widać reakcje na wciskanie przycisków.
Wrzuciłem z drugiego auta pompke "B", która pozwala na normalne otwieranie i zamykanie samochodu z kluczyka ale nie ma możliwości zakodowania kluczyka bo latają na innych mhz. Niech ktoś mi kurde pomoże, bo juz nie mam pomysłow.
Chętnie zadzwonie do jakiegoś magika, albo niech magik zadzwoni do mnie 662 zero78 dwa18. pozdr
A kodowanie jest takie same w obu pompkach?
Panowie mam problem ze swoją pompką. Na kompie wywala mi błędy centralki: 01366, 01367. Dowiedziałem się od klamamoto że to może być związane z tym że auto miało lekki wypadek. Teraz pytanie czy da się zrobić coś z tymi błędami bo po usunięciu dalej się pokazują. Może to mieć powiązanie z błędem bocznej poduszki powietrznej od strony kierowcy?
musisz je usunąć ze sterownika
http://www.a3-club.net/forum/showthr...684#post234684
http://www.a3-club.net/forum/showthr...452#post655452
są i tacy co odpinają aku na noc ale czy to działa??
Witam. Z 4 miesiace temu miałem wymieniany ten wirniczek w pompce od cetralnego. Teraz chyba też mnie to czeka ale chce sie upewnić zanim zakupie to co potrzebne. A więc tak: wczesniej przy otwieraniu dźwięk pompki trwał z około 3 sekundy czyli tak jak wyczytałem wczesniej tyle to powinno trwać, ale teraz owy dźwięk trwa czasem no te 3 sek ale rzadko a częściej słychac jak pracuje z 5-10 sekund. Czy rzeczywiście czeka mnie wymiana pompki/wirniczka? Dziękuje z góry za odpowiedzi :)
Dodos, jak chcesz mieć pewność. To wyciągasz pompkę i sprawdzasz. Wg mnie na pewno wirniczek już dogorywa, bądź już się zaczął kruszyć.
Pompkę możesz wyciągnąć bez wyciągania 3/4 bagażnika..
Bo ta pompka siedzi w lewym schowku bagażnika tak? Ja tam mam tą TUBE ze tak powiem oryginalną to ją pewnie tez bym musiał wyciągnąć :D
Tak, lewy boczek pod lampa.
Ja mam subwoofer i tak wyciągnąłem bez najmniejszego problemu pompkę. Nie wyciągając niczego z tego.
Padła mi pompka, zalana elektronika :/
I teraz zamontowaną mam 8do862257 czy pompka o takim oznaczeniu oryginalnie występowała w a3 ? czy mogę ją zamienić na 8L0... a może jest ktoś w stanie po vin sprawdzić jaka powinna być oryginalnie ?
Pikar133, szkoda ze nie zadałeś sobie trudu w przejrzeniu tego tematu chociaż trochę..
http://www.digakom.com/katalog.php?T...=A&KAT_SORT=A3
Tutaj masz np. Odpowiedz na swoje pytanie.
Albo w drugim temacie od pompek (szukajka).
Dziękuje :D
Patrzyłem na tej stronie ale wchodziłem odrazu po numerze sterownika nie zauważyłem opcji po modelu ...
Drugi team po pompkach widziałem ale tam są tylko modele 8lo... w takim razie szukam takiej samej pompki :)
Tez są modele 8D0 tam ;) trzeba przeglądać trochę stron, ale są..
SZUKAŁEM :)
WITAM
Mam problem w mojej audi a3 1.8t agu 96 z centralnym zamkiem, gdy wcisnę hamulec zamykają mi się drzwi i bagażnik :P :P nie mam pojęcia co to może być, obejrzałem pompke i wygląda ok,nie działa mi otwieranie z przycisku koło klamki (z pilota ok). Na noc odłączyłem akumulator by zrobić reset, gdy rano go podpiąłem jeszcze zanim odpaliłem auto , było to samo - gdy wciskam hamulec działa centralny ,ale po odpaleniu było przez chwile dobrze (działało nawet zamykanie i otwieranie z przycisków koło klamki), potem problem powrócił. W aucie robiłem kilka rzeczy (ale nic z elektryką, centralnym czy hamulcami) , przedtym było wszystko ok. Gdzie szukać ? może zwara ? gdzie znajdują się przewody od centralnego ? proszę o pomoc
Podłącz komputer od prawdziwe błędy.
Pompkę rozbierałeś, ze mówisz ze jest Ok? Może masz zalana elektronikę?
Komputer dopiero dziś wieczorem a co do pompki, oglądałem ją ale nie rozbierałem , ona nie działa źle tylko to coś ze sterowaniem , takie ja mam wrażenie
Możesz mieć zalane styki i zwarcie się robi :)
Sam tydzień temu miałem zalane wtyczki. Nie wiem czemu ale zbiera mi się woda w bagażniku i gąbka, która ma chronić pompkę pięknie nasiąka. Akurat ja miałem inny problem. U Ciebie to jest typowe zwarcie ze światłami stop. Sprawdzaj okolice pompki
Chmiel, powinieneś mieć zaślepkę trochę poniżej pompki. Ona z tego co kojarzę od strony podwozia będzie. Jak jej nie ma i jest dziura to tamtego woda leci.
Jest zaślepka. Mam nieoryginalne tylne lampy więc może to jest przyczyną
Panowie mam pytanie- czy pompkę 8D0 862 257 można zamienić jakąś inną z końcówkami literowymi?Sprzedałem auto znajomemu któremu się wysypała elektryka ponieważ dostała się tam woda.Opierając się na tym co jest napisane na 1 stronie
8L0 862 257 obsługuje DWA i Pilota radiowego(433,92 Mhz)
8L0 862 257 D obsługuje tylko Pilota radiowego(433,92 Mhz)
8L0 862 257 G obsługuje DWA i Pilota radiowego(433,92 MHz)
"moją" pompkę zastępują te dwie wyżej wymienione?
Witam mam następujący problem. Akumulator mi zdechł po paru dniach. Samochód był nieodpalany, po podładowaniu, sprawdziłem amperomierzem upływ tego prądu. Wartość wyniosła 110-140 mA. Wypiąłem kostkę środkową w pompce centralnego i spadło do wartości którą chcę osiągnąć 0,30 mA. Poszukuję jakiś schematów od czego poszczególne kabelki są, macie coś takiego ?
Vincitore
schemat masz tu
http://www.a3-club.net/forum/showthr...ka#post1392651
Wymieniłem moją uszkodzoną pompkę 8D0 862 257 na 8D0 862 257E które powinny być zamienne ale niestety po podłączeniu centralka działa otwiera się zamyka ale zaraz włączają się kierunkowskazy i migają nie da się tego wyłączyć podejrzewam, że jest to alarm. Czy jak zakoduje kluczyk to problem zniknie czy muszę jeszcze coś innego zrobić ?
Musisz sprawdzić czy w nowej pompce jest zakodowany alarm, albo wpisać takie samo kodowanie jakie było w starej pompce. Kodowanie kluczyka raczej nie pomoże tutaj..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stara pompka nie żyje... więc może być ciężko jak sprawdzić kodowanie. Pamiętam że zdarzyło mi się na starej pompce że aktywował się alarm, jak zamknąłem auto z otwartymi drzwiami ,ale po naciśnięciu pilota wszystko wracało do normy.
Przewertuj temat jest spis wszystkich opcji kodowania. Zsumuj to co chcesz i spróbuj zakodować.
Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem w Audi A3 8l 3d z 98roku. A dokładnie nie działa mi centralny zamek. Otwierają się tylko te drzwi w których przekrece kluczyk + wlew paliwa, a poprzez pilota otwiera się tylko wlew paliwa. Problem występuje od początku zimy, ale wtedy byłem pewien że to wina pompki i chciałem to zrobić po zimie, bo problem pojawił się właśnie zimnego wieczora i nie chciałem wymieniać pompki, żeby znów mi nie padła odzimna bądź wilgoci. Ale z dwa tygodnie temu byłem u mechanika no i stwierdził, że to pompka, a dokładnie kompresorek w pompce, więc zamówiłem od faceta który regeneruje te kompresorki i wzmacnia. Kompresor przyszedł, zamontowałem i nic się nie zmienilo. Pojechałem znów do tego mechanika, mówi że to na pewno ta pompka, że skoro to nie ten kompresor to coś innego w tej pompce. Ja już nie chciałem więcej zamawiać i kasy marnować pojechałem szukać na szrocie no i znalazłem, zamontowałem drugą pompkę i nic się nie zmieniło poza tym że nawet wlew się przestał otwierać ( dodam też że na obydwu pokojach szyby się normalnie otwierają, bo bez pompki oczywiście nie). No i teraz już nie wiem co to może być, a nie chcę wydawać pieniędzy na zbędne części. Dodam jeszcze, że jak mechanik dmuchał w wężyk od pompki to rygle się podniosły i otworzyły się zamki w drzwiach.
Liczę na jakąś pomoc co to może być, w razie czego mogę udzielić jakichś dodatkowych informacji. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)
Ps. Wiem że dużo było tematów o centralnym zamku, ale nie mogłem znaleźć z otwierającym się wlewem dlatego założyłem temat.
G4NT3R rozumiem że ten temat ma masę strona ale skorzystaj czasami szukajki wewnątrz wątkowej
https://www.a3-club.net/forum/showth...81#post1435881
i poczytaj tylko 2 strony związane z otwieraniem klapki paliwa
https://www.a3-club.net/forum/search...=klapka_paliwa
Wiecie może z ktorymi numerami pompki można zaprogramować kluczyk ? ;)
pierwszy post
https://www.a3-club.net/forum/showth...-update/page88