Oryginalnie napisane przez
hegemon
Witam,
Od miesiąca jestem posiadaczem Audi a3 8l 1.6 z 2003 roku. I mam taka mała awarie w samochodzie tz. po odstawieniu auta do mechanika na standardowa wymianę płynów klocków etc(po odłączeniu aku) załączyła mi się blokada radia co prawa wszystkie kody miałem itd.. lecz kombinacja przycisków którą należało przycisnąć aby wyskoczył kod 1000 nie działała, musiałem udać się do aso naszczęście zrobili to za free, a dokładnie wyjęli radio i "jakoś" odblokowali te przyciski i rozkodowali radio za pomocą mojego kodu.
Następnie włożyłem do radia płytę z nagrana muzyka aby upewnić się że nie odtwarza ono mp3, po czym radio nie chciało wydać tej płyty po jakiś 5 minutach wciskania różnych przycisków w końcu ja wypluło. Teraz szczerze boje się włożyć normalna "oryginalna" płyte w obawie że będą jakieś problemy.
Jeżeli chodzi o grę to stacje radiowe normalnie chodzą muzyka ładnie gra i wszystkie przyciski działają (nie wiem czemu przy blokadzie radia nie chciała zadziałać poprawna kombinacja).
Moje pytanie jest więc takie bo nie chciałbym za bardzo zmieniać oryginalnego wyglądu auta który bardzo mi się podoba, jednak mam obawy co do radia że gdzieś pojadę w trasę i przestanie działać (a ja bez muzyki nie lubie jeździć). Jakie radio polecacie żeby to ładnie wyglądało czy ewentualnie można jakiś nowszy model radia od audi pozyskać. I przy wymianie radia na jakąś inna markę będą mi działać kierownica wielofunkcyjna dzięki której mogę sterować obecnym radiem ?.