Najlepiej to napisz do kolegi Grabka. Ogarnie Ci regenerowane polifty Hella. Napewno nie będziesz żałował jeśli chcesz zrobić raz a porządnie...
Jeśli już uparłeś się na zamiennik to bierz Tyca.
Printable View
A jakie ceny ma tych regenerowanych ?? I powiedz mi jeszcze jak bd zmieniał lampy na poliftowe to kostki też muszę mieć nowe czy tylko ogarnąć kable trzeba ??
Tutaj masz cały temat http://www.a3-club.net/forum/showthr...d-liftem/page2
Kostki musisz kupić inne bo w poliftach kostki są prostokątne a w przedlifcie okrągłe. Zostaje Ci Aso, allegro itd.
O cenę pisz do Grabka, napewno sie dogadasz ;)
kostki też mam jakby co ;) reszta na priv
Grabek napisałem ci na priv już o 14 ;)
witam serdecznie.
szybkie pytanie: ile wynosi rozmiar żarówki C5W do oświetlenia tablicy rejestracyjnej w AUDI A3 8L 97r?
z tego co wiem to C5W są dwa wymiary tj: 31mm i 36mm.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Komander
ps. nie ma pytania, znalazłem >>> http://www.a3-club.net/forum/showthr...rejestracyjnej <<<
- - - Aktualizacja postu - - -
ja założyłem OSRAM W5W COOL INTENSE. Wszystko mam z firmy osram i bardzo ładnie się to wszystko kompinuje. Jak tylko uda mi się zrobić fotkę to dołacze do postu.
Pozdrawiam.
Komander
C5W do a3 ma 37 mm ale 36 też się nada.
Mam mały problem z lampami.
Jako, że nigdy nie korzystałem z przeciwmgłowych świateł to dopiero teraz zauważyłem coś dziwnego w moich lampach. Zaczęło się od tego, że przez przypadek zauważyłem, że z prawej strony przeciwmgłowe nie świeci i po bliższych oględzinach wypatrzyłem, że po lewej mam inną żarówkę niż po prawej. Wygląda to tak: W obu lampach od zewnątrz są żarówki chyba H7, a od wewnątrz (tzn przy grilu) z lewej strony mam żarówkę H4 z której świecą światła drogowe i przeciwmgłowe, a po prawej jest H1. Szukając dalej wyszło, że w prawej lampie w ogóle nie ma kabla do przeciwmgłowego, a nawet bolca w gniazdku przy lampie. Do wtyczki na kablu prąd dochodzi od przeciwmgłowych.
Rękę bym sobie dał uciąć, że na przeglądzie facet kazał mi przeciwmgłowe włączyć i nic nie mówił, że nie świeci jedna strona więc nie wiem czy ślepy był, faktem jest, że przegląd przeszedł już dwa razy.
To, że samochód miał jakąś przygodę wiedziałem od początku i była to stłuczka - malowany prawy błotnik. Wychodzi więc na to, że lewa lampa jest taka jak być powinna ale znowu znajomy twierdzi, że to niemożliwe żeby przeciwmgłowe były z tej samej żarówki co drogowe. Więc jak to w końcu jest w A3 8L przedlift? Obie lampy to hella.
Przedlift ma przeciwmgielne w lampie, żarówka h4 ma 2 żarniki o różnej mocy.