No jak widać, nie da się :( Ale powiem Ci, że gra warta świeczki. Sam się tego bałem, ale teraz to już za mną i zdecydowanie polecam.
- - - Aktualizacja postu - - -
Dowiesz się, czy to kwestia żarówki czy masz coś nie tak z podłączeniem.
Printable View
Nie da się zamienić tych żarówek, wystarczy wygooglować ich zdjęcia. Mają zupełnie inne kołnierze. Lampy mimo że są obie z tej samej firmy to są inne a przynajmniej odblaski i dlatego są różne gniazda na żarówki.
Były takie wersje na H1 + H7 bez opcji przeciwmgłowych zakładane w A3 czy ktoś to tak urzeźbił?
Tak, były wersje:
- z zespolonymi halogenami - Na żarówkę H4
- bez halogenów - Na żarówkę H1
W takim razie wychodzi na to, że masz założony 2 różne lampy. Więc i tak i tak czekają Cię wydatki. Dlatego też nie masz pociągniętej instalacji do tej lampy z H1 (ktoś w którymś miejscu uciął - musisz dojść w którym miejscu). Bo skoro masz włącznik, to znaczy, że były.
Do wtyczki kabel dochodzi od przeciwmgłowych, sprawdzałem. Dopiero w tym gnieździe przy lampie nie ma jednego bolca i wewnątrz lampy nie ma kabla. Jakbym kupił wersję z H4 to nic już szukać nie trzeba.
Aaaaa w ten sposób. No to masz uproszczone zadanie, jeżeli chodzi o wymianę, na taką samą lampę (dzielona - przedlift).
Ale wg mnie warto zastanowić się, czy nie lepiej już trochę się pobawić i zrobić sobie poliftowy przód :D
Czytałem o tym kiedyś i biję się z myślami.
Może kiedyś ale raczej nie czuję wewnętrznej potrzeby dłubania przy samochodzie poza rzeczami które zrobić trzeba :)
Robisz na oryginalnych Hella poliftowych (ja mam na TYC'ach i nie narzekam) i masz oryginał :) Świeci bardzo dobrze a wygląda o wiele lepiej :D
Mam problem z xenonami d2s ,sporadycznie nie zapala mi sie jeden. Nie wiedzac czy to zarnik czy przetwornica to kupilem najpierw jakies zamienniki po 50zl firmy HID i bylo jeszcze gorzej... albo nie dzialaly albo raz jedna gasla a ptm. A na starym zarniku zauwazulem ze jest przytopiony,wiec teraz nie wiem czy kupowac ori zarniki czy przetwornice. Ori zarnik philips w hurtowni kosztuje 230zl za szt a dla porownania lampy depo np sa po 220. Wiec zastanawiam sie czy nie wymienic na nowe i miec zwykle zarowki H1. Da rade zbrobic bez problemu ?
miałem kiedys taki problem, ze nie zapalał się jeden xenon za pierwszym razem, winny był słaby akumulator - można o tym na różnych forach poczytać. Po wyłaczeniu i ponownym włączeniu działały oba.