Mógł to zrobić od razu... Dobra nie ma co rozkminiać, poczekamy na świerze wieści :)
Printable View
Mógł to zrobić od razu... Dobra nie ma co rozkminiać, poczekamy na świerze wieści :)
hehe, niby z katalogu a okzałao się że nie pasuje:) Czekam na kolejne podejscie;) On chce wymieniać jakiś czujnik bliżej chłodnicy - bliżej przodu samochodu niż ten zielony;) No zobaczymy co z tego wyjdzie;) ... Komp nie zgłasza żadnych błędów oraz pokazuje prawidłową temperaturę. Ja nadal sądze że to ten zielony co wymienił daje popalić - no ale zobaczymy..
Witam chciałem sie podłączyć do tematu bo mam podobny problem.. tylko że u mnie zegar pokazuje prawie 100 st., wymieniłem już termostat w chłodnicy i drugi przy silniku, Vag na pokazuje mi temperaturę około 80 st, i drugą 34-37 st, nie za bardzo wiem do czego tyczy się ta druga.., w każdym razie skoro na kompie jest koło 80 st to dlaczego zegar pokazuje prawie 100 ?, czy można to jakoś skorygować ?
ozi@ - wymień czujnik temperatury.. było nieraz na forum. Czujnik jest dwuobwodowy i jeden obwód podaje informacje silnikowi (vag) a drugi na wyświetlacz - uszkodzony u Ciebie. Poszukasz o czujniku temperatury to znajdziesz - powodzenia.
troche sie zamotalem z tymi czujnikami, czujnik temperatury ? tzn. termostat ten który walsnie wymienilem, ten na chlodnicy? czy chodzi o czujnik temp. zewnetrznej a jezeli tak to co on ma wspolnego z temp. ktora pokazuje wskaznik temp. plynu chlodzacego w zegarach ?
Termostat nie jest na chłodnicy ! W AGN jest na bloku silnika. W dziale warsztat jest opisana jego wymiana.
Termostat to nie czujnik temperatury ! I też ni chodzi o czujnik temp zewnetrznej !
Na schemacie nr 8 , czujnik G62 to czujnik temperatury.
Termostat powinien być pomiędzy alternatorem ,a bagnetem oleju.Wchodzi tam w silnik gruby gumowy wąż idący od chłodnicy. Na jego końcu jest termostat.
hej dzięki za szybka odpowiedź, hmm tylko ze ja właśnie wymieniłem ten czujnik na nowy jak napisałem wcześniej..
doszedłem do tego że musi być walnięty wskaźnik na liczniku.. na pewno jest coś nie tak ze wskaźnikiem bo podczas testu Vagiem (opcja test wyjść) wskazówka wychodzi poza max wartość a potem jak spada to nie zatrzymuje sie w połowie na 90 st. tylko na prawie 100..
Wracając do sedna sprawy czy można jakoś skalibrować ten wskaźnik ?
Witam Panowie
Troszeczkę odświeżę temat. Po zakupie mojej A3 1.8t AGU wymieniłem czujnik temp. bo pajacował, albo 90 albo 0. Po 2 miesiącach, czyli ostatnio silnik miałem niedogrzany podczas jazdy, doszedł do 80 i nic do przodu. Dopiero po paru minutach postaju doszedł do 90. Więc nie myślałem długo, poczytałem troche i sru do mechanika wymiana termostat (Vernet) i płyn(g12) wymieniłem. Wyjechałem od mechanika i znowu to samo.
Dodam że mechanik rzetelny, jutro jade do niego znowu żeby pooglądał.
Może jakieś pomysły na wyjaśnienie ? termostat wadliwy? :confused: