Właśnie problem powstał po wymianie :? Wymieniłem je w zimie i sie zaczeło :evil: Zgrzytanie itp... odgłosy,myśle że gostek który je wymieniał,poprostu ich nieprzesmarował.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez jarekm
Printable View
Właśnie problem powstał po wymianie :? Wymieniłem je w zimie i sie zaczeło :evil: Zgrzytanie itp... odgłosy,myśle że gostek który je wymieniał,poprostu ich nieprzesmarował.Cytuj:
Witam wszystkich. Mam to samo w swojej. Mam pytanie, nie jestem mechanikiem:-) czy dam rade sam to zrobić czy musze podjechać do kogoś kto ma jakieś pojęcie o tym. A jak dam rade sam to jak się do tego zabrać. PS. Smar już kupiłem:-)
A masz teraz orginalne gumki i Ci skrzeczą?
orange1984, zdejmujesz przednie lewe koło, skręcasz kierownicą w prawo na maxa i już masz piękny dostęp do stabilizatora i gum.
13 lub 14tką (nie pamiętam) odkręcasz obejmę gumy i zdejmujesz ją. Czyścisz, smarujesz. Potem drugie koło..
Ciekawy czy jak się założy orginały takie z Audi to też skrzypią, ktoś próbował? Ja rok temu przesmarowałem ale teraz znowu skrzypią i sie zastanawiam czy tylko przesmarować czy odrazu wymienić na orginały. W ASO koszt 25zł sztuka więc niewiele.
oryginaly tez potrafia skrzypiec... nie ma regulyCytuj:
Ja kupilem ori w zeszlym roku i jak zalozylem to poskrzypialo pare dni od nowosci i potem jakby sie ulozyly i juz rok nic nie skrzypi i nic nie smaruje.
Witam
Panowie ktoś z Was wymieniałem sam gumy stabilizatora? Musze to zrobić bo nie mam już kasy na mechanika a nie wiem czy sobie poradze. Mile widziana jakaś instrukcja:P
proste jak budowa cepa.
Potrzebny tylko klucz 13 bodajże. Najlepiej było by unieś przód, tak aby drążek stabilizatora był luźny.
Odkręcasz śrubę, wyjmujesz starą gumę, czyścisz szmatką miejsce osadzenia nowej gumy, wkładasz gumę i zakręcasz.
Ułatwieniem będzie jak poluzujesz sobie łączniki stabilizatora.
Istotna sprawą jest kupienie Oryginalnych gum w ASO a nie jakiś podrób za 5 zł.
Jeśli masz zamiar takie zakładać to nawet tego nie rób. Zainwestuj ok 50 zł i kup w ASO ( 2 szt. )
Dzięki:) Myślę, że jakoś dam rade;P
Napewno dasz rade mi tez skrzypialo i dokladie zrobilem jak pisze maGGu teaz mam spokuj i mnie to nie denerwuje:thumbright: