nie, nie wiedziałem że coś takiego tam jest szczerze :D Wiesz może jaki to koszt wyminy?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez czarogo
Printable View
nie, nie wiedziałem że coś takiego tam jest szczerze :D Wiesz może jaki to koszt wyminy?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez czarogo
ja mialem podobnie tez mi cos stukalo :DCytuj:
Oryginalnie napisane przez Haro
to wymienilem caly zawias zostawilem tylko sprezyny :D dalej stukalo, to sie okazalo ze amor szczelil, wymienilem zwowu przody i dalej stuka...no to zalamka, okazalo sie ze fotel nie trzymal na jednej srubie i dawal stuki identyczne to wylanego amora :D :clown: :mrgreen: :roll: :twisted: :lol: :shock:
posadzcie kogos ciezkiego w fotelu i obadajcie czy stuka :D
mallcin koszt poduszek to jakieś 15zł za sztukę tylko musisz dobrze zmierzyć jaką masz średnicę, w ASO u Szewczyka krzyknęli 55zł za dwie, a koszt wymiany ? Ściągasz koła i sam wymieniasz, z tego co mi mój znajomy mechanik mówił to koszt wymiany jakieś 20zł, te poduszki na polskich drogach bardzo szybko się wyrabiają, podobny mankament miały poprzednie audi 80
Na pewno nie to. Ja ten dzwiek slysze JEDYNIE przy otwartym szyber lub oknach. Wtedy slysze dokladnie co sie pod autem dzieje.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rybazkrk
Haro, blacha przy kacie, jak się obsunęła to może walić,
ew tylni tłumik jeśli wypiął się z zaczepu to może walić o sprezyne z tyłu, (niestety troszke za blisko jest)
haro prosta sprawa wjedź na kanał złap ręką za tłumik poszarp i słuchaj gdzie puka, potem za wahacz i poszarp, potem za stabilizator i poszarp i tak dalej za każdy element bo tak napiszemy 1000 postów i nie dojdziemy do ładu 8) zrobisz sobie małego szarpaka na każdym elemencie a ból sam wyjdzie :D
Panowie przy parę postów wyżej pisałem o stukach w zawieszeniu i od tamtego czasu przy okazji ustawienia zbieżności zrobiłem test zawieszenia żeby mieć na 100% że to nie amortyzator. Wiec specjalista stwierdził że oki (ale jego wiedzy zabardzo nie ufam) ale zerknijcie na wynik badania i sami oceńcie fachowym okiem bo ja za bardzo nie kumam co tam jest:
http://images33.fotosik.pl/63/ff6d7180d0d9726fm.jpg
mallcin os prezednia jest gites naprawde dobre amorki ale tyl to ja juz po zimie bym wymienial bo taka graniczna liczba jest 35-40 (stopien przylegania ) powodzenia :D
jeżeli chodzi os tuki to zostają jeszcze poduszki pod amortyzatorami, a dokładnie łożyska :D
z tyłu mam też silentblocki obydwa do wymiany... co do stuków to na 90% procent teraz chyba te poduszki... w przyszłym tyg umówiłem sie z mechanikiem bo mam jeszcze jeden problem ze sciaganiem (ale o tym to juz w innym temacie :D) wiec wymieni te poduszki.