2015 r., kupiłem to auto wczoraj z tą informacją. Poprzedni właściciel raczej latał po autostradach, czyli można powiedzieć, że w normie. Zobaczymy co pokaże przy mojej jeździe :)
Printable View
2015 r., kupiłem to auto wczoraj z tą informacją. Poprzedni właściciel raczej latał po autostradach, czyli można powiedzieć, że w normie. Zobaczymy co pokaże przy mojej jeździe :)
Witam wszystkich,
Świeżo co przesiadłem się z 8P na 8V i w związku z tym chciałbym Was zapytać o olej. Otóż zaglądając dziś pod maskę odkryłem, że poziom oleju sięga minimum. Ostatni przegląd robiony był w ASO w Niemczech przy przebiegu 144k km, wymieniono wtedy olej w silniku oraz olej w haldexie. Obecnie samochód ma 163k kilometrów i o ile ciemniejszy kolor oleju nie dziwi o tyle jego ubytek już tak. Samochód pochodzi z 2013 roku (1.8 TFSI 180km quattro stronic) czyli powinien mieć już poprawiony silnik (CJSB), nie spalający oleju - czy może jednak się mylę? Oddać auto na pełny przegląd oraz wymianę filtrów chciałbym w przyszły miesiącu z powodu innych wydatków, jednak nie chciałbym też by auto do tego czasu stało i czekało. W związku z tym powiedzcie mi proszę, jak to jest z robieniem dolewek? W komorze silnika mam kartkę informującą, że obecnie zalany olej to VAPSOIL 507 00 oraz, że następna wymiana powinna być przy około 173k kilometrów. Z tego co się już orientowałem to olej tej firmy nie jest w sprzedaży w Polsce. Co teraz zrobic? Kupić obojętnie jaki olej 5w30 i dolać? Nie mam się czego bać?
Każdy z turbiną bierze olej. Jeśli z takim przebiegiem nic jeszcze nie dolewałeś to z silnikiem wszystko jest ok a nawet bardzo ok, tylko ty opóźniasz się z wymienia już o conajmniej 5 000 km. Gdybys wymienił na czas ubytku byś pewnie nawet nie zauważył wiec wszystko jest w normie. Olej wymienia się max co 15k a nie 30... !
Co teraz zrobić? Nie żydowac, tylko zrobić pełna wymianę oleju i filtrów ! Bo możesz mieć większe koszty w przyszłości.
Nie opóźniam się, auto kupiłem 4 dni temu i zrobiłem nim jedynie 400 kilometrów (powrót do domu) :) Pełną wymianę tak jak pisałem chce zrobić dopiero w przyszły miesiącu, teraz nie mogę sobie na to pozwolić
To w zasadzie nie wiadomo nic... Pozostaje Ci wymienić i obserwować.
Tak! Ale jak już pisałem... teraz sobie nie mogę na to pozwolić. Chciałem zrobić dolewkę by móc jeździć po mieście jeszcze przez ten miesiąc.
Jeśli nie planujesz w tym czasie długich tras, zwłaszcza autostradowych to spokojnie ten miesiąc pojeździsz. Jeśli mocno cię to gryzie, podjedz na jakiś serwis i poproś o dolewkę tych 300/500ml. Min i Max to są tylko miarki orientacyjne. Mimo tego zakresu jest jeszcze dodatkowy margines wiec jeśli tylko miesiąc i w miarę spokojnie to nie będzie problemu.
O i super, to rozumiem! Żadnych tras nie planuje, spokojna jazda po mieście jedynie. Myślałem by samemu kupić litr oleju i wlać.
filtr, olej i korek to niecałe 300zł... jak nie możesz sobie na to pozwolić po zakupie 8V, to ja bym odstawił to auto i niech stoi do przyszłego miesiąca...Cytuj:
domyślam się, że auto sprowadzone? pewności jako takiej nie ma co tam jest wlane, dolane itd.
serwis takich rzeczy to podstawa po zakupie auta
Myślałem o tym by oddać do ASO na wymianę wszystkich filtrów i płynów, wyjdzie znacznie większa kwota. Przy 300 zł nie zastanawiałbym się i już dawno wymienił :) Dokładnie jak mówisz, sprowadzone. Co do pewności co jest wlane to teoretycznie VAPSOIL 507 00, a przynajmniej tak mówi kartka pod maską.