niżej napisane ze seria G jest mniej wydajna a teraz piszesz ze sa lepsze
Printable View
niżej napisane ze seria G jest mniej wydajna a teraz piszesz ze sa lepsze
nie wiem juz jak ci napisac zebys pojal
napisalem ze G sa lepsze bo sa zdaniem tunerow, mechanikow, bezawaryjne. rozumiesz juz
dla 99,9% cos bezawaryjnego jest lepsze niz cos teoretycznie bardziej wydajnego.
wtryskiwacze serii B moze pozwola uzyskac 5PS wiecej, pod warunkiem ze beda tak samo sprawne, albo nowe.
jesli mam w aucie B i nawala mi jedne wtryskwiacz to albo oddaje wszystkie do regeneracji, albo kupuje jeden i wymieniam ten wadliwy (musi byc z takiej samej serii) , albo jak mam duzo pieniazkow i jestem pewien ich pochodzenia, sprawnosci/malego przebiegu to kupuje komplet, wtedy staram sie wyszukac G (zdaje sobie tez sprawe ze jesli mam obecnie w aucie B, to auto mi nie odpali i trzeba zrobic korekte oprogramowania ) i do nich komplet oringow w ASO (ok 100zl na jeden wtryskiwacz 16V (choc podobno istnieja zamienniki bosha do 16V, ok 50-60zl na sztuke)) , zakladam i ciesze sie jazda
chyba jasniej sie juz nie da
Czytałem ostatnio na forum Volkswagena , ze jeżeli padnie pompowtrysk i wyskoczą konkretne błędy to wymieniają uszkodzony za darmo( warunek uszkodzenie elektroniczne nie mechaniczne), auto musi przyjechać na lawecie niesprawne. I moje pytanie czy ktoś może wie jak jest w Audi czy istnieje też taka możliwość??
miro a czy wiesz co trzeba zrobic vagiem by ruszyly G ? juz mam dosc b bo zmienilem 2 i juz sa do kitu ... za duze przebiegi juz sa na B niestety. Jak wiesz to prosze podziel sie.
Pozdrawiam
zbyt piekne by to bylo, gdyby sie takie rzeczy dalo vcds-em zrobic. trzeba mieszac w sofcie auta
a bez zmiany poprostu nie odpali czy bedzie chodzil ale kulal ?
zadzwon sobie do Wojtka, on ci wszystko powie konkretnie
z tego co Pat CS mowil, o czym pisalem w sasiednim temacie to odpali i bedzie jezdzil, ale beda sie cuda dziac
Witam posiadam A3 sportback 2.0 tdi 140km 20.11.2005r oraz wtryski boscha 03G130073G i teraz pytanie jaka różnica jest między 03G130073G a 03G130073GX. Ponieważ dwa razy dzwoniąc do ASO powiedziano mi, że mam GX a drugi , że G :/ . Gdzie dostać najtaniej i najpewniej takie wtryski konkretnie chodzi o jeden bo jeden pada.
aha rozumiem więc nie ważne jakie kupię w tym momencie? Czy te wtryski można regenerować ? Czy jednak wymienić na nowy? lub regenerowany?