mialem takie same objawy w seacie altea, pomogl nowy rozrusznik.
Printable View
mialem takie same objawy w seacie altea, pomogl nowy rozrusznik.
Witam
PANOWIE mam problem z moim sportback 1.9tdi
Mianowicie po dluzszym postoju tj po nocy gdy silnik jest chlodny jest spory problem z odpalaniem. Musze go wtedy krecic 3-4 razy czasami dluzej.Gdy jest cieply lapie od strzału.
Bylem juz u kilku mech i nic nie moga znaleźć. Na komputerze nic nie wykrywa. Swiece sprawdzone przewody do swiec tez, bateria nowa, smok w baku sprawdzony i przeczyszczony...wyglada to tak jakby uklad paliwowy sie gdzies zapiwietrzal...
Prosze o pomoc i porade bo juz nie mam pomyslow..wieczorem wstawie filmik jak odpala
Paweł
Rozrząd jest dobrze ustawiony?? Pompa vacum sprawdzona?? Ostatecznie pompeczki na stół do sprawdzenia, pozdrawiam
Rozrząd byl wymieniany jakies 35 tys km temu, vacum nie sprawdzalem...
A pompeczki czyli pompowtryski rozumiem?
A może rozrusznik! ja podobnie miałem przy swojej Adi tylko benzyna dałem rozrusznik do regeneracji i teraz odpala prawie na dotyk:)
a smierdzi paliwem jak juz odpali?
Wczesniej po wymianie rozrządu przez 35tyś km auto sprawowało się ok, także rozrząd myślę że jest ok no chyba że przeskoczył ząbek na pasku
- - - Aktualizacja postu - - -
ale jeżeli to rozrusznik to na ciepłym silniku też były by problemy z odpaleniem, bo mój na ciepłym pali od strzału...
nie, nie czuję paliwa przy odpaleniu
jutro z rana spr czy poziom paliwa przypadkiem nie opadł w obudowie filtra paliwowego...bo mam wrażenie że tak się dzieje, po czym auto musi się męczyć przy odpaleniu by podać ropę
https://www.youtube.com/watch?v=SY6G...ature=youtu.be
powyżej znajduje się filmik pokazujący jak pali moja audiczka
co o tym myślicie?
A MOŻE trzeba przeczyścić przepustnicę i egr bo widzę że tam sadzi osad?
dodam że jakieś 2 tygodnie temu wymieniłem czujnik temp płynu chłodzącego na chłodnicy i termostat bo wskażnik temperatury szalał, myślałem że będzie już ok z odpalaniem ale jest to samo...
Panowie proszę o radę
Zastanawiam się czy przyczyną takiego odpalanie może byc zatkany odpowietrznik baku przy korku wlewu?
Prosze o sugestie
mogą być uszczelniacze na pompkach są walnięte, podobnie miałem w golfie iv