Mozliwe, ze poszedl na skroty i podlaczyl sie do tego kierunku z kierunkami od przyczepy... MOZE.
Musisz go zapytac, badz samemu rozbierac i patrzyc jak podlaczyl.
Nikt z nas nie wywrozy...
Printable View
Mozliwe, ze poszedl na skroty i podlaczyl sie do tego kierunku z kierunkami od przyczepy... MOZE.
Musisz go zapytac, badz samemu rozbierac i patrzyc jak podlaczyl.
Nikt z nas nie wywrozy...
no właśnie - a kontrolka spalonej żarówki się pojawia? Sprawdzałeś czy w danym momencie wszystkie kierunki działają? To się pojawia zawsze czy tylko po podłączeniu przyczepki? Czynność numer jeden jaką bym wykonał do diagnoza ewentualnych błędów VCDS-em, może jest gdzieś zwarcie i dlatego odcina kierunek
Zadam pytanie w tym temacie bo nie chcia?em zak?ada? nowego. Posiadam seryjnie zamontowany hak z 13-sto pinow? wtyczk?, natomiast przyczepka ma pin?w 7. Czy taki adapter sprawdzi si? w moim przypadku i czy warto takie co? kupi?? http://allegro.pl/adapter-kompaktowy...556548588.html
Panowie mam pytanie czy trzeba zezbic zderzak w audi a3 8p gdy zakładamy orginalmy hak do tego motelu ??
pozdrawiam Darek
Witam wszystkich serdecznie fakt że temat poruszany był już ładny czas temu ale nasuwa mi się jedno pytanie?
Czy ta wiązka od haka 16 pin. kostką wpięta jet do modułu a ta mała kostka 2 pin. chyba czy przypadkiem nie idzie po prawej stronie do modułu komfortu?????
Sam jestem na etapie doposażenia w hak swojej A3 8P i trochę poszukałem ale na 100% nie jestem pewny w każdym razie tak by wskazywało ponieważ w module komfortu są wszystkie informacje a nam chodzi o podanie zasilania i sygnału świateł a moduł potem to rozgranicza wszystko tak mi się wydaje ale nie znam się za bardzo na elektryce i jeśli piszę bzdury proszę wyprostowanie.
Jednak jeśli ktoś ma lepsza wiedzę lub wie jak to jest wpięte proszę o odpowiedz.
POZDRAWIAM!
Dokładnie jak piszesz dwa przewody lecą d modułu komfortu gdzie są podłączone pod instalacje CAN.
Xle cię zrozumiałem i wprowadziłem w błąd bo ty pytałeś o tą dwupinową wtyczkę od haca co wychodzi i są to przewody masowe a ja zrozumiałem że pytasz o podłaczenie pod can ile tam przewodów idzie. Czy teraz dobrze cię zrozumiałem że pytasz o przewody z haka z pinu 3 i 13.
podłączałem ori hak w golfie 5, ktory jak wiadomo technologicznie zbieżny jest z 8P, ale instalacja haka nie miała nic wspólnego modułem komfortu
pod CAN można się podłączyć wszędzie, w module komfortu również ale to nie znaczy że musi mieć coś wspólnego z tym modułem,Cytuj:
na 100% nie jestem pewny w każdym razie tak by wskazywało ponieważ w module komfortu są wszystkie informacje a nam chodzi o podanie zasilania i sygnału świateł a moduł potem to rozgranicza wszystko tak mi się wydaje ale nie znam się za bardzo na elektryce
hak podłączasz pod borda i stamtąd bierze zasilanie i sygnał światełCytuj:
podanie zasilania i sygnału świateł a moduł