-
jak wymienić??
Witam jestem tutaj nowy i odrazu mam pytanie.:DPrawdopodobnie mi tez padlo sprzeglo klimatyzacji przynajmniej tak mi sie wydaje po tym co piszecie:DAle nie o to mi chodzi,chodzi mi dokladnie o to jak wymienic sprzeglo klimatyzacji??gdzie ono sie znajduje??Moj problem jest tego typu ze gdy wlacze klimatyzacje na wolnych obrotach slychac z lewej strony silnika tam gdzie jest ten maly amortyzatorek stukanie jak wylacze klime to przestaje stukac i mam pytanie czy to bedzie na 100% sprzeglo??z gory dzieki za odpowiedz.Pozdrawiam
-
trudno powiedzieć ja bym to wahowcom w dziale klimatyzacji oddał
-
no wlasnie tak tez myslalem ze trudno stwierdzi co to jest mam nadzieje ze nie cos powaznego.narazie jezdze bez klimy ale bede chyba musial zrobic przeglad klimatyzacji i sie dowiem co to jest.
pozdrawiam
-
No właśnie u mnie jest chyba to samo przy klimie stukot - po jakimś czasie - i chyba niskie obroty. Jak daje na ECO - przestaje stukać. Pewnie sprzęgiełko klimy, myślałem wcześniej że może to od alternatora ale przy wymianie rozrządu wszystko było sprawne. Ja mam pytanie jak trudna jest wymiana tego sprzęgiełka ? Oraz czy nie jest lepiej od razu wymienić części towarzyszące ?
-
tak bo ECO powoduje wyłączenie klimy i jest zwykły nawiew
jak trudna to nie powiem bo mi gosc od klimy robil
cena zatarcia sprzegła jest dość spora przynajmniej u mnie była bo poszedł pasek i napinacz
gość wymienił sprzegło i łożysko mam gwarancje i wszystko hula
-
Wymiana samej tarczy sprzęgła to odkręcenie osłony pod silnikiem a później już tylko jednej śruby i wymiana tarczy. Jeśli chcesz wymienić całość to chyba trzeba sprężarkę na warsztat wyjąć więc dojdzie jeszcze ponowne nabicie. U mnie było tak, że jak kupiłem autko to tarczy już nie było (musiała sie rozsypać poprzedniemu właścicielowi) wymieniłem tylko ją ponieważ cewka była sprawna i koło też.
-
witam
kurcze mam nazieje ze to bedzie to sprzegielko tylko umnie.wezme je zamowie caly koplet bo widzialem na allegro za 230zl + przesylka ale musze to zrobic bo mnie to meczy jak cos mi w samochodzie nie dziala:)!jak wymienie to sprzegielko to dam cynka jak to zrobic i czy przestalo terkotac.
Pozdrawiam
-
koledzy mam pytanko zeby 100% namierzyc usterke, kiedy klima jest wylaczona wszystko chodzi cichutko, po wlaczeniu slychac terkotanie z okolic sprezarki, do tego czuc ze sprezarka dosc mocno obciaza silnik, czy to bedzie lozysko sprzegla/rolki klimatyzacji czy lozyska samej sprezarki, w necie widzialem opinie ze sprzeglo brzeczy na wylaczonej klimatyzacji, natomiast jezeli slychac halas na wlaczonej to bedzie lozysko samego kompresora, ktos jest w stanie to potwierdzic?
-
Mam dziwny objaw pracy klimatyzacji. Wszystko wydaje sie działać bez problemu w aucie jest chłodno (aczkolwiek nie bylo jeszcze duzych upałow) znaczek szronu na klimatroniku jest caly czas właczony a efekt jest taki (na postoju) ze jak dodaje gazu a nastepenie ujmuje i auto schodzi na niskie obroty to slychac takie "kliknięcie" jak przy zalanczaniu klimy - tak jakby sie wylaczala klima przy wysokich obrotach a potem włączała ponownie i tak cały czas co to może byc?
W zeszlym roku byla klima nabijana.
-
Zitek, najprawdopodobniej masz juz za male cisnienie w ukladzie klimatyzacji, czyli zamalo czynnika. Trzeba dobic gazu, a on teraz niestety tani nie jest :(