Pawel, zadzwon sobie do Macka (Prospecta) na nr 508241042, on prowadzi krakowski CS.
podjedziesz sobie do niego na Piastowka czy Lea, zdiagnozuje ci bledy i bedziesz wiedzial na czym stoisz.
Oczywiscie powiedz mu ze jestes z A3-club.
Printable View
Pawel, zadzwon sobie do Macka (Prospecta) na nr 508241042, on prowadzi krakowski CS.
podjedziesz sobie do niego na Piastowka czy Lea, zdiagnozuje ci bledy i bedziesz wiedzial na czym stoisz.
Oczywiscie powiedz mu ze jestes z A3-club.
Dzięki za numer bo dziś tam byłem koło 15-30 i pocałowałem klamkę...
Witam,
Dziś podczas jazdy nagle zapaliła się żółta kontrolka ESP oraz żółta kontrolka od wspomagania kierownicy.
Po 10 minutach jazdy zatrzymałem się , zgasiłem silnik a po odpaleniu było to samo.
Podczas gdy jeszcze świeciły się obie kontrolki próbowałem wyłączyć ESP przyciskiem, niestety nie reagował.
Po ponownym odpaleniu silnika i przejechaniu kilkuset metrów krętymi uliczkami obie kontrolki zgasły.
Teraz jest wszystko w porządku.
Czego to mogą być oznaki ?
Pozdrawiam.
Kontrolka od wspomagania nie jest przypadkiem czerwona?
U mnie zapalała się od czasu do czasu po uruchomieniu silnika, po ruszeniu gasła. Potem zaczęła zapalać się i gasnąć podczas jazdy, pojechałem do serwisu i się okazało, że do wymiany była zawilgocona wiązka przewodów, która przerywała.
z tego co wyczytałem kontrolka ta zapala się zawsze na chwile po przekręceniu kluczyka na czerwono i potem powinna zgasnąć, a podczas jazdy może się zapalić na żółto lub czerwono.
Nie masz się czym przejmować, po prostu miałeś przez chwile brak adaptacji ESP i wspomagania kierownicy, ale auto często sie tego samo "uczy" gdy właśnie wykonamy trochę zakrętów przy niskiej prędkości :D czasem i to nie pomaga i wtedy jedynie adaptacja poprzez Vaga. A nie odłaczałeś ostatnio akumulatora lub wyciagałeś licznik ;) bo po takiej operacji często się tak właśnie dzieje.
P.s. Jeśli kiedyś wyskoczy wam czerwona kierownica to należy skręcić kierownice w lewo na maxa i trzymać 3 sek, następnie skręcić w prawo na maxa i trzymać ok 3 sek i wyprostować kierownice, powinno zgasnąć ;)
Witam
Sprawdz instalacje elektryczna tj zasilanie glowne od skrzynki bezpiecznikowej oraz instalacje can do samej listwy sterujacej ( za lewym reflektorem jest zlacze chyba 6 pin jajowate).
Moze jest jakies zasilanie luzne + lub - i dlatego to ci sie zapalilo.
W najgorszym przypadku jak zapali sie jeszcze raz, podjedz do kolegi z vagiem i zobaczcie czy zmienia sie kat obrotu kierownicy.
Mozliwe ze sypie sie czujnik na listwie wspomagania.
ALE JEST TO TYLKO TEORIA.
Pozdrawiam.