-
a wiec :/ dostalem kluczyk z wyzej wymienionej aukcji, wszystko ok, ale niestety okazal sie lekko szerszy, ale na moje ryzyko dorobilem go i kupa, jedyne co mi zostaloz kluczyka to wydlubac pastylke. Ale mam juz zaklad w szcecinie gdzie bez problemu dorabiaj kluczyk ja za ori kluczyk z pastylko z dorobieniem niestey peklem 200zl :/ zakoduje sobie sam :)
-
Jesli ktos potrzebuje dorobic kluczyk scyzoryk i przy okazji miec alarm to:
-scyzoryki kupujemy na allegro koszt ok 150zł
-alarm kupujemy jakis np. ze sterowaniem szybkami z pilota
musi to byc taki alarm ktory ma własnie takie płytki które podejdą do tych scyzoryków nowych.
dorobienie grotów, zakodowanie transpondera, cena za 1szt kluczyka na gotowo to ok 70zł w wielu punktach to robia.
To by było na tyle. Wychodzi napewno taniej jak w ASO czy gdzies tam.
-
Jackq, nie polecam tego alarmu to jest top safe, miałem go, jest dużo reklamacji głównie ż tego powodu że piloty padają, byle co ich zakłóca kiedyś pół godziny łaziłem dookoła auta aby rozbroić alarm bo pilot tak działał i to tak co jakiś czas miałem
tak więc top safe nie polecam
-
Możliwe, nie znam tego alarmu zbyt dobrze, pokazałem go bo akurat wiem na 100%, że płytki z niego pasuja do tych scyzoryków. Jeśli ktos znajdzie inny lepszy to proszę bardzo.
Ja miałem zamiar pokazać tylko zasade rozwiązania problemu dorobienia kluczyka.
-
Jackq, ok w porządku a ja napisałem jak on wygląda bo go miałem oczywiście są ludzie którzy nie narzekają mógł im się trafić dobry
-
Kupiłem A3 miesiąc temu i gościu dał mi tylko jeden kluczyk do zapalania i drugi jak mi powiedział tylko do otwierania drzwi, którym auta nie odpale. Nie mam żadnych kodów/nr...
Chciałbym dorobić kluczyk, intnieje taka możliwość bez tych właśnie kodów/nr?
-
Generał, to do tego kluczyka co masz tylko do otwierania trzeba dokupić nowy transponder - włożyć go do kluczyka - i podjechać do kogoś kto dorabia kluczyki i żeby ci zczytał kod immo, i zaprogramował ten transponder w tym kluczyku i bedziesz mógł tym kluczykiem też odpalać auto - koszt ok 200 zł <-- to tak średnio na jeża - w ASO będzie drożej
-
Generał, pewnie,że istnieje taka możliwość. Ja mam komplet kluczy a mimo tego dałam je rozkodować i na nowo zakodowac. Można dorobić scyzoryk - koszt ok. 300-500zł z immo , alarmem itd.
-
ja w koncu po poltora roku zebra?em sie za dorobienie kluczyka. Moja pompa centralnego nie obs?ugiwa?a pilot?w, wi?c musia?em kupi? jaka? centralke + kluczyk scyzoryk.
Dok?adnie to :
http://allegro.pl/item331088741_1_x_...ka_centr_.html
Kluczyk nowy, orygina?, wygl?da supeer :)
wyci?gniecie kodu immo + kodowanie+ za?o?enie centralki + przerobienie centralki pod pompke pneumatyczna+ frezowanie klucza razem=380zl, ??cznie wysz?o ok. 630 z? masakraa, my?la?em ze w 400 sie zmieszcze. Ale wkoncu mam 2 kluczyk i otwieranie z pilota :D
-
witam, czy orientuje sie ktos czy w okilicach Poznania dorobi mi ktos kluczyk zebym mial scyzoryk i otwieranie z pilota? mam tylko jeden zwykly kluczyk... a3 2001 polift