miałem to samo ;) 3 dni temu wymieniałem akumlator na nowy po wyłaczeniu i właczeniu akumlatora kontrolka na fisie zgasła i jak narazie jest ok ;)
Printable View
miałem to samo ;) 3 dni temu wymieniałem akumlator na nowy po wyłaczeniu i właczeniu akumlatora kontrolka na fisie zgasła i jak narazie jest ok ;)
popróbuje z tym aku jutro i powiem co i jak :P
kluczyk w stacyjke, przekrecasz na zaplon, tylko silnika nie odpalaj, zdejmujesz minusowa kleme, wyjmujesz kluczyk, nakladasz kleme spowrotem, masz spokoj az do czasu kiedy znowu bedziesz mial malo oleju
Witam u mnie podobny problem, pojawiał się losowa przed ostatnia wymiana, kiedy robiłem dolewkę, dolewam do normy, poźniej przez jakieś kilka dni po przejechaniu różnie, 20-50 km zapalała się kontrolka min. stanu oleju. odkrecam kurek, przekrecałem kurek, przekrecałem stacyjke, zakrecalem kurek i pozniej ok tak 3-5 razy
Po ostatniej dolewce niestety problem pojawia sie juz regularnie co 20-50 km roznie, zapala sie kontrolka stanu min. i sie swieci do czasu jak odkrece kurek stacyjka i pozniej znow kilka kilometrow spokoj i tak w kolko, sprawdzam regularnie stan, nawet raz dolalem jescze olej, ale problem dalej jest
czy to moze byc czujnik cisnienia oleju , czy czujnik stanu min. dziwne ze po odkreceniu wraca do normy i znow... albo nie dziwne nie znam sie
auto to a3 1.9 tdi, 300 tys przejechane...
banshee zrobiłem tak jak napisałeś i nic przejechałem 80 km i znowu dzisiaj wyskoczyło :/
Miro miałeś racje otworzyłem maskę wyjąłem ta kostkę z mikrostyku w zamku i połączyłem kabelkiem z jednej dziurki do drugiej i zgasło powiem tyle ze mam popsuty ten mikrostyk w zamku jest połamany może to być tego przyczyna ze co jakiś czas sie zaświeca ta kontrolka czy jakiś inny powód ??? błędów na Vag nie ma
wiem ze niektore auta grupy VAG mialy taki "system" , zaswieca ci sie kontrolka oleju po to zebys zajrzal pod maske, wcale nie oznacza to ze oleju jest za malo...
wystarczylo otworzyc maske, komputer dostawal sygnal ze zostala otwarta i kontrolka gasla...
wlasciwie nie doszlismy kiedy to sie dziej, ale bylo tak ze ktos mial popstuty zamek,
ale tez nie wiem, czy nie jest to zalezne od ustawien "serwisu" w komputerze
bledow zadnych nie bedziesz mial, tylko czy masz service i oil, co 15tys km, czy longlife
bylo swego czasu o tym sporo na forum, trzbaby szukac, tylko wyszukiwarka dziala jak dziala....
Kontrola cisnienia oleju czy poziomu oleju sie wam zapala ?
gregor10 kontrolka poziomu oleju jest zdjęcie na poprzedniej stronie Miro z tym service może coś być zmieniałem liczniki na pełny fis z audi S3 i po przeprogramowaniu u kolegi Mieto mam service ustawione teraz na 80000 tyś i nie można tego przestawić próbowałem chyba ze coś zle robię i z tego co zauważyłem to te 80000tyś jest cały czas nie ubywa :/