Mateusz1605 jestem pewien co do przebiegu. Ale nie zauwazylem tego przy gwaltownym dodawaniu gazu... , ok sprawdze i dam znać.
Printable View
Mateusz1605 jestem pewien co do przebiegu. Ale nie zauwazylem tego przy gwaltownym dodawaniu gazu... , ok sprawdze i dam znać.
Czy ktos z Was w koncu wie w czym lezy problem z tym szarpaniem i pukaniem? bo naprawde az czasem przy zdrowym przyspieszaniu jak trzeba odjac gaz to ladnie potrafi szarpnac samochodem...
z tego co wywnioskowalem, mogą to być różne rzeczy, u mnie lapa odpada, podejrzewam teraz sworzeń, bo mialem wymieniane tuleje, drążek kierowniczy i w sumie od tego zaczęły się problemy... śruby dokręcone, w zawieszeniu niby nic a jednak myślę, że gdzieś minimalny looz jest i trzeba przeszukać dokładnie...
w pierwszy weekend lutego robię rozrząd to i od razu zajmę się dokładną diagnozą, na pewno dam znać
no więc, jestem po zmianie rozrządu, przy okazji sprawdzone zawieszenie.
stukanie ustąpiło podczas deszczu co potwierdza tylko teorię z pękniętą gumą pod silnikiem....
więc to guma.
Daj znac czy przyniosła wymiana efekt jak to juz zrobisz i która to była guma, bo mam podobne odgłosy które sie nasilają:(
miesiac temu wklejalem ci rysunek (poprzednia strona) pisalem o lapie i wymianie gum dolnych , pisalem o 2 i 3 na rysunku
mechanik ci sprawdzil, rzekomo mialy byc dobre... dupa nie mechanik, nie wiem jak on to sprawdzal
Miro, no nie popisał się mechanik z cnf na kartuskiej, ale pisalem tez ze mialem wrazenie jakby na odpie* l to sprawdził....
na razie wymieniac nie będę, na pewno nie w lutym, ewentualnie na początku marca, dam znac wtedy
Witam! Od niedawna zaczeło mi coś rytmicznie stukać gdy puszczę pedał gazu, dźwięk dobiega z przodu po lewej stronie. Gdy przyśpieszam wszystko jest ok, gdy próbuje hamować silnikiem znowu stuka. Objawy pojawiają się dopiero od ok. 50 km/h. Bardziej słychać przy lekkich skrętach. Byłem u diagnosty bo myślałem że są jakieś luzy w zawieszeniu, ale niestety nic nie znalazł.
Pacjent to Audi A3 8p 1.9 BKC
A ns postoju jak przegazujesz nie stuka nic???
Na postoju nic nie stuka. Objawy są takie jakby przegub byl walniety, ale na odwrot, zamiast stukac przy przyśpieszaniu to stuka przy puszczeniu pedalu gazu.