Zastanawia mnie zwłaszcza ta 2 substancja.
http://www.youtube.com/watch?v=0AAhCjNNnEY
Printable View
Zastanawia mnie zwłaszcza ta 2 substancja.
http://www.youtube.com/watch?v=0AAhCjNNnEY
załatwił mi kumpel z wojska
zmywka używana przez zakłady lotnicze jest to produkt żrący służy do usuwania farby,podkładu, gumy itp.
wystarczy nałożyć cienką warstwę na dany przedmiot i lakier schodzi do żywego metalu
miszczulolo ten filmik jest niezły
ciekaw jestem jaki jest koszt tej pasty
może warto spróbować
Ciekawe co to za pasta ...
Bo ta pierwsza jest reklamowana a ta dzięki której nie ma śladu na masce nie ma żadnego napisu, jest po prostu tubka bez reklamy ani firmy.
Jak by się dowiedzieć co to za substancja jest to pewnie by było lepsze od lakierowania całych drzwi, tylko się zastanawiam czy to nie jest ściema w końcu takie "cuda" są możliwe ?
da sie to zrobić bez malowania całego elementu :) ja mam tak zrobione i naprawde jak ktoś nie wie to nie zauważy, choć lakiernik mowi ze kto sie zna to zobaczy, nie da sie tego zrobić bez malowania całego zeby nie było widac..
a zrobił mi to tak ze jak szła rysa np. przez drzwi to zmatowił ją na całej długości, nałożył podkład taki pasek o szer. ok 5-10cm. wypolerował i prysnął pistoletem najmniejszym potem polerka i bezbarwny,
jak chcesz to moge pokazać jak wyszło :p wg mnie jak za te kase jest super, zważywszy na to ze inny chciał malować cały błotnik, całe drzwi i cały tylny błotnik, razem 1000PLN
a ja dałem 700 PLN a w tym malowanie tego boku, drzwi do listwy i zderzaka z dokładką od eski :)
P.S. prawda jest taka, że lakiernik mało który sie podejmie tego, nie malując całego elementu bo po co ? jak może zarobić wiecej :p
pojedź i zaproponuj takie rozwiązanie, bez malowania całego elementu
Zrobił Ci "wpyłkę"...niestety to widać...nie ma bata..powtarzam..tylko malowanie..
Dodano:
Zupełnie inny typ rysy.Co widać.Bardziej zostawiony kolor przez inny pojazd lub cos innego a nie zdarty do podkładu.
Przykre to ale aby usunąć fachowo tą rysę tylko malowanie niestety.
Ja kupiłem tak porysowane auto i próbowałem już wielu sposobów ale niestety nic z tego, daruj sobie, szkoda kasy na TEMPO (to akurat tanie) i inne środki ;)
Pojeździj poczekaj może akurat jakiś sponsor się trafi :)
zapominacie panowie ze tempo nablyszcza lakier wy najpierw musicie sie pozbyc rysy, czyli papierek 2000, wiaderko z woda i okreznymi ruchami na malym klocuszku trzecie ryse az zniknie, wtedy biezecie maszyne polerska i polerujecie. ruzo takowych rys usunolem ktore nie byly do bazy. Miedzy innymi taka jaka masz na dzwiach dalem rade usunac.
wiesz... jakoś nie bardzo sobie wyobrażam papierem ściernym po drzwiach jeździć. Serce by mnie za bardzo bolało ;]
kolego sprobuj papieram p2000 na woodzie zmatowac ryse, i kup sobie paste g3 i gabke polerska , zapewne nie bedziesz mial polerki wiec gabke wsadz do wiertarki z tego co na zdjeciu widac powinno to troche zniknac!