-
tylnia klapa
jak pisałem otwórz klapę wymontuj cały mechanizm jest on połączony z zamkiem klapy metalowym łącznikiem pociągnięcie go powinno otworzyć klapę spr zamykanie ewentualnie można regulować zamek przez przesuwanie zaczepu zamka po poluzowaniu 2 śrub jak będzie ok spr wyjęty mechanizm
-
Na zdjeciu zaznaczylem na niebiesko jak to u mnie pracuje , gdy poruszam reka
http://img834.imageshack.us/img834/1894/20100804002.jpg
Na czerwono umiescilem miejsce - plastikowy czesc ktora pracuje z ta raczka na palce na zewntatrz klapy, ktora uniemozliwia mi demontaz
calego zamka.
Odkrecam bez problemu te 2 sruby 10tki zaznaczone na zielono , wypinam wtyczki , ale dalej nie moge wlasnie wysunac tej czesci ktora trzyma (na czerwono). Jak to wysunac? Mocowalem sie z tym prawie cala 1h.
-
musisz wyjac te uchwyty za które podnosisz klapę do góry, tzn scisnąć ich koncówki które są włożone do tego mechanizmu i wyciągnąć od strony zewnętrznej auta , odkręcic te śruby które widzisz i musi wyjsc.
ja to wyjmowalem z pół roku temu.
-
Dzieki Zielarz,
spróbuję dzisiaj albo jutro znowu .
Będę się z Tobą kontaktował jeśli mi się nie uda.
pozdrawiam
Ps. nie wiem dlaczego nie widać "zaznaczonego zdjęcia z kolorkami" :|
-
Witam
Zwracam się z prośbą o pomoc gdyż mój problem jest następujący nie mogę się dostać do bagażnika od zewnątrz dlatego ,że mechanizm odpowiedzialny za otwieranie i zamykanie niedziała..i czy ktoś wie jak można się dostać do mechanizmu od wewnątrz samochodu.
Z góry dziękuje
-
-
Witam,
Szukam i nie mogę się dokopać, czy wiecie może czy jest jakaś różnica w klapach przed i po liftowych?? Nie chodzi mi o tą listwę a bardziej o mocowania no i ogólnie czy do polifta podejdzie klapa z przedlifta i na odwrót.
pozdrawiam
-
bedzie pasować na pewno , oglądałem książkę MAINTENANCE A3 8L niedawno i pisano że do 2003 r jest taka sama.
-
dzięki za info.
Kolega, ktróy prosi mnie o pomoc pyta rónież, czy listwa ( ta z zamkiem ) poliftowa będzie pasować do klapy przedliftowej?
-