Może inaczej..... U mnie temperaturę utrzymuję ale tylko wtedy jak nie schodze poniżej 2tyś obrotów. Wystarczy zjechać z jakiejś dłuższej górki tak żeby nie dodawać gazu i temperatura spada. I chyba trzeba będzie podpiąć pod kompa;/
Printable View
Może inaczej..... U mnie temperaturę utrzymuję ale tylko wtedy jak nie schodze poniżej 2tyś obrotów. Wystarczy zjechać z jakiejś dłuższej górki tak żeby nie dodawać gazu i temperatura spada. I chyba trzeba będzie podpiąć pod kompa;/
Cześć.
A ja odpowiem tak - czy mróz -24(taki był u teściów na Lubelszczyźnie) czy +30 zawsze mam na zegarach 90 stopni. Wskazówka stoi i nawet nie drgnie niezależnie od profilu drogi. W te największe mrozy 90 stopni łapał mi po ok 8km. Latem jest to ok 5km. Jak dla mnie coś nie dzieje się z termostatem.
Pozdrawiam
Eryk
termostat jest dobry na 100% bo go wymieniłem a wcześniej sprawdziłem wrzucając do garczka i gotując wodę. oczywiście do tego wszystkiego miałem jeszcze termometr.
No to chyba zostaje Ci wymiana czujnika skoro termostat masz sprawny i nowy...
JunioR1985, tak jak koledzy niżej radzili.
Sprawdź temperaturę na climatronicku, na kanale 49. Jak wskazówka na zegarach będzie opadać, monitoruj wskazania z climatronica. Jak będą się różnić no to wiadomo, że trzeba wymienić czujnik.
OK Ziuutek to teraz powiedz mi jak mam to sprawdzić. Jeszcze nie poznałem mojego Audi z każdej strony więc proszę Cie o instrukcję.
Dzieki wielkie. Jak tylko skoncze prace to to sprawdze. A co w momencie jak wskazania będą różne???? wówczas to oznacza padniety czujnik temperatury????
Jak będą się różnić to czujnik padniety. Tylko nie bierz pod uwagę błędu z rzędu 4 stopni - to raczej dopuszczalny błąd
Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk