Sensej eska i ten silnik ktory z niej posiadam jest z 2000 roku. Ale chodzi mi poza tym co juz pisalismy Czy podcisnienia, ****** n75 czy o wszystko to jest to samo co w zwyklej 1.8T.
Pedal sprzegla tez musze wymieniac prawda??
Printable View
Sensej eska i ten silnik ktory z niej posiadam jest z 2000 roku. Ale chodzi mi poza tym co juz pisalismy Czy podcisnienia, ****** n75 czy o wszystko to jest to samo co w zwyklej 1.8T.
Pedal sprzegla tez musze wymieniac prawda??
wszystko inaczej jest podlaczone w apx w stosunku do 1.8t 150 / 180
sam pedał sprzęgła nie wydaje mi się żeby był inny, wysprzęglik to inna bajka. podciśnienia są totalnie inne, ale nie wszystkie Ci będą potrzebne :P N75 wytrzyma do 230-250KM ze 150tki maks, dv też może być słaby. jeszcze zostaje map sensor
Witam DanioUk rozumiem że robiłeś "przezszczep" silnika 1.6 na 1.8T ? Włąsnie przymierzam sie do takiej operacji i moje pytanie brzmi czy silnik od golfa 4,A3 (agu) podejdzie tzn. moje auto to seat leon 2000r głównie chodzi o elektrykę bo u mnie jest tzw. pół CAN. prosił bym o pomoc co było by potrzebne z "gratów" ((nie licząc silnika i skrzyni )żeby to zadziałało . Jeszcze jedno czy do silnika AGU podejdzie skrzynia 6-cio biegowa czy ktoś już robił takie coś ?? Z góry dzięki za pomoc.
MCARIS ja jestem wlasnie na etapie zbierania czesci na przeszczep z tym ze Ja mam silnik eski.
LEON, GOLF IV, A3 to to samo wiec nie ma problemu z tym ze 1.6 jest ubogi wiec wsio trzeba dokladac.
Ja tez wlasnie rozglądam sie zastanawiam nad kupnem całego angola .Leon z tego co wiem to były ze skrzynkami 6-ami ,ale gofer lub a3 wychodzą dużo taniej . Mam juz dosyć akl-a i jego humorów ;)
Ja do tego silnika nic nie mam poza moca oczywiscie.
Cupra miala 6 skrzynie ale czy na kolnierz zwyklej 1.8T wejdzie tego nie wiem.
wejdzie, przeciez to te same silniki
No wlasnie Grabek tak mysle ale chlopaki mi tu mowia ze wiele czesci jest innych w esce i myslalem ze kolnierz moze byc te inny.
zakładajcie 6 biegowe, będziecie zadowoleni ;)