-
na pewno nie uzyskasz odpowiedzi nikt nie napisze Ci ze smialo mozesz montowac.1 na 10 sam wymontuje pompki i je zalozy.Skoro niemiec tak zbudowal pompowtryskiwacz to widocznie musi taki byc. Nic nowego nie napsialem, ale ja bym nie odwazyl sie zamontowac niekompletnej pompki
-
Czyli wysyłam je dzi¶ do obsadzenia w zabezpieczenia, no ale dzięki ;)
-
Pompowtryski naprawione koszt zabiegu 200zł obsadzenie zabezpieczeń + czyszczenie.
-
Trochę odswieżę temat pompowtrysków. wiem że mam 8L a pisze w 8P ale nie mogę nic znaleĽć ciekawego. Otóż jaki¶ czas temu zaczęlo mi dziwnie tykać z silnika. Podejżenia padły na pompowtrysk. Moje pytanie, jakie mog± być objawy niesprawnego pompowtrysku. Przypuszczam że to bedzie co¶ z t± sprężynk± bo auto normalnie pali normalnie przyspiesza tylko co jaki¶ czas (nie zawsze) dziwnie tyka. Jak dodam gazu to tykanie przyspiesza. Mog± to faktycznie być te pompowtryski????
-
A 8L nie jest czasem na pompie wtryskowej?
-
silnik ATD wydaje mi sie ze jest na pompowtrysku jeszcze chyba dwa silniki maja pompowtryski reszta to pompy wtryskowe-moge sie mylic, a ile masz przejechane na oleju?
-
W 8L pompowtryski występuj± w silnikach: ATD, AXR, ASZ.
-
Dokładnie tak, mam pompowtryski. Na oleju mam teraz przejechane 8tys km. ale to chyba nie ma znaczenia bo zaraz po wymianie dalej miałem te objawy no i przed wymiana też
-
nie no jest znaczenie bo lubi cykac jak masz duzy przebieg na oleju --gdzies powyzej 10tys.ale to odzywaja sie wtedy szklanki(popychacze hydrauliczne)przy odpaleiu lubia sie zawieszac po jakims czasie troche ciszej pracuja , chyba ze sa juz zuzyte tak ze wymiana oleju nie pomogla i cykaja dalej,no ew pozostaja pompowtryski
-
Zgadzam się. Po odpalenie szczególnie na zimnym to słysze to cykanie ale ono po około 3-4 sek cichn± i jest OK, to o czym pisze jest w 90% zawsze niezależnie czy silnik ciepły czy zimny;/ a te szklanki mog± cykać jak im się za chce czy jak już s± zużyte to niezależnie od temperatury cykać będ±????