-
Witam
z racji ze jestem tu nowa i może był już poruszany ten temat , ale znaleźć niestety nie mogę :( proszę o pomoc. Zatem ;) mam następujący problem , nie mogę podciągnąć ani opuścić fotela(fotel kierowcy ) , nie działa regulacja góra-dół
Będę ogromnie wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu owej "zagadki " Z góry dziękuję
-
Czy ktos probowal rozbierac przedni fotel w 8P ? Chodzi o to zeby sie dostac do mechanizmu odpowiedzialnego za podnoszenie fotela w wersji 3d (tego na gorze, przy zaglowku), poniewaz jest luzny, a nie uszkodzic przypadkiem airbaga. Prosze o krotka porade co i jak po kolei.
-
ja mam troche inny problem , mianowicie przy hamowaniu badz mocniejszym ruszaniu cos mi stuka, zgrzyta w fotelu keirowcy , i za cholere nie wiem co to jest :( dodam ze fotel nie posiada schowka jak go opuszcze max w dol to stuki sa rzadsze
-
Rozbierz fotel i popopatrz cos sie dzieje. Inaczej to wrozenie.
-
Poruszany problem regulacji wysokości fotela kierowcy udało się komuś rozwiązać?
-
A czy ktoś może wymieniał kamień ślizgowy i poprzez to usunął problem zapamiętywania pozycji przed złożeniem siedzenia ?? Chciałbym to naprawić w moim 8P, bo obecnie na obydwu fotelach mam ten sam problem, że nie zapamiętuje pozycji - reszta wszystko działa.
-
mam dokladnie ten sam problem , fotele nie chca zapamietywac pozycji, to wina kamienia slizgowego?ktos moglby wyjasnic jak go wymienic?
-
Czy ktoś wymieniał ten kamień ślizgowy?
-
Ja wymieniałem, trzeba odkręcić jedną srubę TORX (JW M10) mocującą siedzenie i wtedy można łatwo wsunąć kamień ślizgowy na szyne.
-
mozesz konkretniej opisac jak go wymienic? rozumiem ze on odpowiada za pamiec fotel po zlozeniu oparcia?