A u kolegi jarekm klapa się zapala na postoju czy tylko podczas jazdy?
Printable View
A u kolegi jarekm klapa się zapala na postoju czy tylko podczas jazdy?
Na postoju się zapala, właśnie przed chwilą sprawdzałem bo to dziwne że tak wielu osobom nie działa i może sie pomyliłem ale jest jak mówiłem otwieram maskę i mi się świeci tylna klapa otwarta na wyświetlaczu
a tak na szybko sie wtrace, gdzie ten czujniksie znajduje :) w ktorym miejscu, to jutro obadam i dam znac jak to u mnie jest :)
Czujnik otwarcia maski jest w zamku maski. Jak lukniesz to przy zamku jest wtyczka.
U mnie w A6 też nic nie zapala. Chociaz jak przez młge coś kojarze, że raz chyba kiedyś widziałem na FIS sygnalizacje otwarcia maski.
W wolnej chwili musze zerknąć na schemat jak to idzie. Powinno iść do licznika (autocheck) i do modułu komfortu(cent zamka) w przypadku alarmu.
Czytałem, też żę jak zapali nam się kontrolka ciśnienia/stanu oleju olej dolejemy/wymienimy kontrolka ta bedzie zapalać się co jakisz czas. Powodem jest właśnie padnięty czujnik maski. Zwiera się na moment styki w kostce czujnika i później jest OK.
W sobote będę walczył z A4 właśnie z takim problemem to się zobaczy.
Panowie ten czujnik niestety bardzo często pada (pęka)
Wiem to od kumpla z ASO.
U mnie było śmiesznie bo mi wzbudzał alarm ale nieregularnie :)
tzn jak dostał wilgoci (był właśnie pęknięty)
Nie wiedziałem o co chodzi bo samochód raz wył a raz nie i okazało sie ze to to gówienko
Odłączyłem to i mam w d........
A u nas i tak inaczej trzeba sie dobrać do samochodu żeby go ukraść (tak mi mówił alarmista)
Pęknięty czy nie wyjąłem wtyczkę i zmostkowałem i jezdziłem i nic .
ja dzis otworzylem maske i nic :) moze nie mam tego bajeru, zobacze za dnia :) jesli ktos by mog, niech wstawi fote pogladowa :D
Witam! Chłopaki i wymyśliliście coś z tym? Czy da się to naprawić???
Orientował się ktoś może ile kosztuje taki czujnik?
Może są zamienniki?
Tobas moze o to ci chodzi?
http://allegro.pl/item337625944_czuj..._mosiadz_.html
a mozliwie ze masz przy zamku klapy...sam musisz zobaczyc..pozdro