-
Jak juz masz zprzodu ATE to co Ci szkodzi wsadzic tez z tyłu :) Ja juz sie kilka razy przekonałem na własnej skurze ze lepiej dołorzyc i miec swiety spokuj :) ATE to jest bardzo dobra firma wiec ja sie nie zastanawiałem nad tym chciałem ino klocki Ferrodo ale koles w sklepie powiedział ze jak juz tarcze z ATE to lepiej zeby klocki tez byly z ate :) załozyłem to i śmigam :) Pozdro
-
Mam pytanko....
mam 1.8T AGU z 1999 roku.... czy klocki tu są z przewodem czy bez???.... wydaje mi się że bez ale dla pewności pytam
pozdrófki
-
zbieram sie do zakupu klockow, bo wymienialem miesiac temu caly zestaw klocki tarcze i poniewaz takich klockow jak chcialem to nie bylo, wiec wsadzilem ferrodo premier. z przodu mam tarcze brembo max z tylu zwykle brembo. na przod chyba zarzuce ebc green, czy z tylu jest sens zmieniac na ebc? jak ktos moze pomoc w samych zakupie- rabat jakis czy cos to bede wdzieczny. wystarczy ze za tarcze przeplacilem w interauto.
do mojego a3 to bedzie bodajze w ebc model DP21117 - koszt w www.jedrasik.com 227,27 zł
a na tyl DP21230 - 165,82 zł
-
pomysl nad klockami ferodo ds ciesza sie dobra opinia:) , ja uzywam na przodzie green stuff i nie narzekam , choc znajomi podpowiadaja ze nie duza roznica miedzy green a red i lepiej kupowac red stuffy :) ja z green jestem zadowlony:)
-
W RPM, EBC green do mojego- 199zl tyl- 140zl :)
Dzieki mentos za pomoc, pomysle co by kupic :)
-
momo jak chcesz miec dobre hantle to pomysl nad przewodami w stalowym oplocie :) oraz jakis sportowy plyn zapodaj , wtedy green stuffy czy red stuffy sa w pelni wykorzystane:) w rajdach smigasz z tego co wyczytalem wiec sie przyda dobre hamowanie:)
przeowdy goodridge ok 450 zl
plyn hamulcowy motul rbf 660 ok 60 zl -0,5 litra , potrzebne ok 1 l minimum ale zeby odpowietrzyc i miec zapas to 1,5 litra sie przyda:)
-
okazyjnie sobie czasem sie gdzies przejade, na kjs-ach kiedys tak volvo zjezdzilem ze v40 z 98 za 8ooozl poszla :) planuje kiedys kupic drugie auto, tak tylko do kjs, wtedy zasadze zestaw hamulcowy z tych co to hamuja dopiero jak rozgrzane :) narazie az takich potrzeb nie mam, bo i moim audi lewa stopa nie hamuje, bo mi zwyczajnie auta szkoda :) zamowilem zestawik przod/tyl green :) jak dojdzie, zmienie i sie dotrze dam znac czy duza roznica i czy warto.
-
Momo daj znać bo myślę o zmianie tarcz i klocków w swoim.
-
Jeśli ktoś by chciał kupić Zimmermann'a
to mam aktualne ceny
Przód: Tarcze Zimmerman Sport 244,00 zł sztuka
wymiary: przód - 280x22
Tył: Tarcze Zimmermann Sport 181,00 zł sztuka
wymiary: tył - 232x9
Mowa o tych:
http://www.lewian.pl/upload/Image/ta.../tarcza_01.jpg
http://www.lewian.pl/upload/Image/ta.../tarcza_02.jpg
-
jezeli chodzi o green stuff i red stuff to jest miedzy nimi bardzo duza różnica ;) Red Stuff to już naprawde twardy klocek i zwykłą tarcze potrafi bardzo szybko pokrzywić lub doszczętnie wykończyć.
pzdr