ok. dzieki za rady
Printable View
ok. dzieki za rady
Do A3 z 2000r. z FISem należy montować zwykłe przetwornice czy te CAN-BUS do nowoczesnych samochodów?
jesli masz cyfrowy zegarek to raczej te CAN BUS :) niech sie wypowiedzą inni :)
Czy wy też tak macie, że po wyłączeniu silnika żarniki gasną i świecą się postojówki? Czy to jakaś przeróbka wykonana przez poprzedniego właściciela...
No raczej tak jest:)
Pytam bo przecież zwykłe żarówki świecą się po wyłączeniu silnika. Ba, nawet po wyłączeniu zapłonu :)
Jak to?:D
No jak jak :)
Światła mijania można załaczyć nawet na wyłączonym silniku i wyłączonym zapłonie.
A u mnie jak włącze światła mijania a silnik jest wyłączony (zapłon może być właczony) to HIDy nie świeca, tylko postojówki. Jak uruchomię silnik to dopiero wtedy zapalają się żarniki.
U mnie na wyłączonym zapłonie świecą tylko postojówki, obojętnie czy mam założone HIDy czy nie.
ja tez tak mam, tyle ze na wylaczonym zaplonie moge ewentualnie wlaczyc postojowki, a jak mam przelacznik w obojetnie jakiej pozycji to po zalaczeniu silnika wlaczaja sie hidy plus postojowki itp, minus ze nie mozna wylaczyc ich przy wlaczonym zaplonie, ale mi to nie przeszkadza bo tak czy siak caly rok trzeba jezdzic na wlaczonych
pewnie masz założony jakiś moduł dla zapominalskich o światłach
P.S zobacz jak zapalisz silnik, a nie przekręcisz pokrętłem czy światła się zapala
u mnie musi być włączony zapłon żeby światła się zapaliły silnik nie ma tu żadnego znaczenia. po zapaleniu pala sie hidy i postojowki.. musze jedynie zmienić teraz postojowki na ledy bo do białych hidów żółte postojowki nie pasują:P
Witam, no wiec tak jak w temacie ktore hidy polecacie z allegro?? jest ich bardzo dozo a nie wiem do konca czym sie roznia, jedne kosztuja 100 zl a inne prawie 300. A jakie Wy macie i mozecie polecic? dodam ze potrzebuje zarnik h1. Z gory dziekuje za zainteresowanie moim pytaniem i odpowiedzi.
Ja mam HID-y za 250 zł (ale kiedy to było)...barwe mam 4300K i na soczewce dosyc ladnie swieca..przetwornice mam cyfrowe z can-busem :) ale can bus nie potrzebny .wazne ze wszystko smiga i nie ma zadnych zaklocen na radiu np.:)kupowałem je od faceta na allegro który ma sklep w Zabrzu.
Ja mam u siebie dok?adnie taki zestaw http://allegro.pl/zestaw-xenon-xenon...919522011.html Polecam. Brak zak??ce?, idealna barwa 6000K, r?wnomiernie ?wiec?, brak przebarwie?, brak zak??ce? na CB. S? na tyle cienkie, ?e wchodz? pomi?dzy lamp? a pas przedni w g?rnej cz??ci reflektora, wi?c nawet ich nie wida? po zamontowaniu.
Acha czyli wszystkie ofert ponizej 100 zlotych to bubel i nie polaca sie ich kupowac tak?
ja chcę sie skusić na zestaw z InterCars za około 220 zł, ma ktoś? ma ktoś zdjęcia dla porównania 6000k vs. 8000k, bo mam dylemat z przychylnością na 6kk oczywiście do soczewki ;)
A ja mam propozycj? aby poda? linki do sprawdzonych SPRZEDAWC?W hid?w. Bo same aukcje szybko wygasaj?...
Sprzedawca polecany przez Terrez http://allegro.pl/sklep/14369002_car...a-motoryzacyje
Dodano:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=14369002
Dasman13, cytując Jeremy'ego Clarkson'a: "Nie, nie, nie. Nie ma czegoś takiego jak tani i fajny. Jest tani i kiepski oraz drogi i fajny." Chcesz dobre HIDy, musisz wyłożyć drugie tyle.
jak masz wybierac miedzy 6k a 8k wybierz 6k. bo na soczewce barwa dostanie i tak takiej niebieskiej poswiaty :)
http://twojeauto24.pl/pl/zarnik-xeno...ka-ksenon.html tutaj masz takie pogladowe foty z soczewki.
ja mam 5000k za ok 160 z przesyłką i żadnych problemów nie mam zero zakłóceń wiec te od 100 do 200 300 zł to na jedno kopyto robione raczej i bardziej tu chodzi to jaka sztuka nam sie trafi jedne sa ok a druga może coś szwankować taki urok tych zestawów
Założyłem hidy 4300k i światło dają białe ale spodziewałem się że będą swiecić mocniej, a świecą nic nie lepiej niż poprzednie h1 osram .... +80%, dodam że mam soczewki a hidy takie http://www.auto-xenony.pl/component/...id,1/vmcchk,1/
A ja kupiłem nowy zestaw hid-przetwornice solidniejsze ale nieco większe od poprzednich slimów,niestety róznież nieco zakłócają cb... w sobote zamontuje je w lampach i dokładnie sprawdze czy da sie używać cb nie skręcając za bardzo radia by nie lapało zakłóceń od przetwornic.Poprzednie palniki (4300k) byly jakieś felerne i zieloną poświatę miały co w deszczu dawało efekt taki że nic nie widziałem dosłownie,no i mrugały nim sie rozgrzały (tak tak-mruganie od palników a nie od przetwornic pochodziło) a nowe palniki 5000k mimo że wyglądają podobnie świecą krystalicznie czystym białym mocnym światłem,az nie mogę sie doczekać aż je zamontuje w sobote bo na razie tylko je spawdziłem.
A mam takie pytanie....Czy posiada ktoś Hid 3000 k ? i jak to wygląda w a3? pozdr.
3000k? a sa takie? bo halogen swieci swiatłem 3200k a najnizsza barwa hidów jaka widzialem to 4300k
tak s?. na alledrogo http://allegro.pl/japonski-zestaw-hi...966026490.html
i tak si? zastanawiam nad takim rozwi?zaniem kiedy nie ma si? sprysk?w i poziomowania....
powiem Ci kolego ze HID-y 4300K nie swieca bardzo na niebieskoo.swieca mocno niebieskim odcieniem w momencie gdy sie nagrzewaja ,a gdy sie rozgrzeja to swieca bialym swiatlem ..ja mysle nad zmiana na 5000K zeby bylo troche tego niebieskiego:)
Ciekawi mnie ta aukcja z hidami 3000k... sprzedający w ogole nie zapodał zdjęć z tą barwą tylko 6000k,oby sie nie okazało ze 3000k świeci gorzej jak halogen :D
Te 5000k co teraz mam świecą idealnie na biało i nie ma ani krztyny niebieskiego koloru/poświaty.
Chcesz niebieskiego to 6000k :)
no ludzie mówia ze 4300K swieci na bialo a one jak sie nagrzeją to swieca tak bialo-zóltawo.:) nie 6000K na soczewce to jest blękit :) ale 5000K dobrze wiedziec ze na sniezno bialy swieca ..kupowales same zarniki czy caly zestaw?
ja mam 4300 i patrząc w soczewke mają niebieskawy odcień, a świało dają śnieżnobiałe :)
Cały zestaw kupiłem,ale jak chcesz to na PW mogę dać namiar na tego sprzedawcę-ma też same palniki na sprzedaż.A palniki palnikom nierówne jak już sie przekonałem i nie zawsze muszą dawać taką barwę jaką teoretycznie powinny generować :)
Też mam 4300 i nie widzę niczego zółtego. Polecam tą barwę, stosunkowo najmniej rzuca się w oczy(nielegalne są hidy), a co najważniejsze najlepiej oświetla drogę.
Czy ktoś mógł by pokazać na zdjęciu gdzie zamieścił przetwornice ?
mam taki dylemat gdzie je umiejscowić (teraźniejsze umiejscowienie jest blisko wiązki kabla od akumulatora) no i ja włączam światła to mi silnik gaśnie i zaświeca się kontrolka od świec. Dziwna sprawa aha i tylko pierwszy raz od długiego postoju tak się dzieje, odpalam silnik po raz drugi włączam światła i jadę.
Ja mam pod lampą, a wcześniej miałem za żarnkiem w środku :) pod lampą ich nie widać i nie przeszkadzają wogóle:) zdjec niestety nie pokaze bo musiałbym zderzak zdjąć:P
ja przetwornice mam schowane na zbiornikiem plynu do spryskiwaczy a od strony kierowcy mam przykrecone tez do jakiejs śrubki :)
a ma ktoś kontakt z Tomkiem z Zabrza - kolegą od hid-ów ? bo na allegro jakoś nie mogę znaleźć jego aukcji a chciałbym kupić dobry i sprawdzony zestaw . z góry dzięki za jakieś namiary. wysłałem mu PW ale wiem że kiepsko z kontaktem taką drogą z nim. jakby co pisać na PW.Dziękuję. Pozdr.
Je?li chcesz sprawdzony zestaw to proponuje dok?adnie to co ja kupi?em w lipcu http://allegro.pl/zestaw-xenon-xenon...979763265.html Bra?em od tego go?cia, sprawuj? si? idealnie, nie zak??caj?, oba maj? identyczn? barw?, nie mrugaj?, nie gasn?. Zero zastrze?e?.
popieram Terreza, mam dokładnie ten sam :) spisuje się znakomicie.
idzie je umiescic za zarnikami ?
a ja mam pytanie, jak podłaczyc hidy do halogenów ? co prawda nie posiadam ich, ale ciekawi mnie jak to się montuje ;>
kupujesz HID na H3 i juz :) kable jak normalny HID i wszystko działa :]
ale nie zawsze jest zarówka H3 na halogenikach :)
Posiadam A3 2007, w ktorej sa zwykle reflektory. Kupilem jednak lampy LPAU54 soczewkowe z ledami na zarowki H9. Chcialem sobie zmienic na HID. Kupilem podobno dobry zestaw. Przetwornice 250PLN zestaw a zarniki 110PLN za sztuke. Niestety problemy. Zaklocenia radia w miescie, przepalil mi sie sterownik od wycieraczek, kiedy to bylo montowane i na koniec strzelil jeden zarnik. Prosze o pomoc. Nie wiem, co mam kupic. Jedni mowia, ze dobre zestawy sa firmy vertex, inni ze M-Tech. Prosze o rade, bo nie chce juz marnowac pieniedzy. Ktory zestaw podzilala i nie bedzie problemow? Moze lepiej kupic zwykle zarowki imitujace jasniejsze swiatlo?
kupic ori przetwornice hella i problem z glowy
A beda pod nie pasowaly zarniki H9?
chyba nie bo beda inne wtyczki ,albo mi sie tylko tak wyjade
wtyczke mozna przerobic lub kupic przejscówki z tym to akurat problemu nie ma
A co latwiej wykonac,bo nie moge cos znalezc tych adpaterow na H9? I jak? Bo zarniki H9 maja kable a zarniki ori nie, wiec jak podlaczyc cos z kablami do gniazda w kablu z przetwornicy?
http://jafra.home.pl/product_info.php/products_id/407
skoro masz palniki to taniej kupic przejscówke lub przerobic gniazdo d2s ori przetwornicy na Twoje z Hidów
kiedys tych przejscówek bylo duzo teraz widze adaptery sie stosuje
Mam małe pytanie zamierzam kupic zestaw hidów mam poliftowe ori hella ale chodzi mi jaki najlepiej zestaw wybrac . A dodam ze mam pełny fis i nie wiem własnie jakie mam wziasc zeby nie było problemu :D