-
Niestety nie pomogło. Dalej skrzypi strasznie...co raz bardziej zaczyna mnie to wnerwiać. Obawiam się że to coś poważniejszego. Skłaniam się że to mogą być tuleje wahacza. 2 miesiące temu na Dekrze na badaniach technicznych zwrócono mi uwagę że nie wyglądają za dobrze. Zastanawia mnie tylko, a szukałem na forum i nie znalazłem, czy objawem zużytych tuleji wahacza może być właśnie skrzypienie na wybojach ?
-
Moim zdaniem to są ewidentnie gumy stabilizatora ja też miałem to po wymianie jedyne co pomagało na dłuższy czas to smar grafitowy ale później darowałem już sobie to. Z czasem gumy się wybiły trochę i przestało ale teraz przyszła pora na nowe bo wali mi już coś na dołkach
-
Czy to gumy stabilizatora, czy tuleje wachacza łatwo to sprawdzić, wystarczy że nasmarujesz gumy stabilizatora smarem i jeśli się nie poprawi to ewidentna wina tulei. Sam powiedziałeś że masz je spękane.
-
Update odnośnie skrzypienia - oczywiście mieliście rację: gumy stabilizatora popękały i to powodowało straszne skrzypienie. Dodatkowo dostało się tam po zimie dużo piachu i innego syfu. Po wymienia auto wreszcie cichutkie...Pozdrawiam.
-
Witam,
Niestety tez mam problem ze skrzypieniem. Wymieniałem gumy stabilizatora kilka miesiecy temu. Byłem dziś na przeglądzie i facet stwierdził że wszystko jest w porządku. A skrzypienie wydobywało się tylko z lewej strony auta (przód). Przekazał mi że może to być prawdopodobnie przekładnia na drążku kierownicy (trzeba ją nasmarować).
Robiliscie juz kiedys coś podobnego ?
Jeżeli tak proszę o jakies nakierowanie czym najlepiej to zrobić i jak sie do tego ostrożnie dobrać :)
Pozdrawiam
-
prędzej ułożyskowanie amortyzatorów
-
Nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że znalazłby to, w końcu zajeło mu troche prawdopodobne znalezienie uszkodzenia...
-
Mały edit.
Dziś byłem u mechanika stwierdził, że jest to tuleja przednia, tylnia i wahacz dolny.
W tygodniu zalece tam na wymianę i dam znać czy u mnie to pomogło :)
Pozdrawiam
@edit
Po wymianie gum stabilizatora oraz tuleji wszystko gitarka ;)
koszt za wszystko ok. 80zł/90zł
Pozdrawiam