dla Ciebie zawsze :-)
Printable View
dla Ciebie zawsze :-)
robicie softy do wynalazków typu Mitsubishi L200, silnik 2.5 TDI 136KM 2005 rok?
jaka cena i przyrosty, może być na priv :)
A ja mam pytanko, bo wiem, że u Skapola robiliście podobny projekt, tyle że tam było 1.9 PD na 2.0. Jaki jest orientacyjnie koszt swapa VP na 2.0 BKD? A może jakiś inny przyzwoity 2.0/1.9 da radę włożyć do 8L z potencjałem min. 250PS? Bo póki co mam w głowie tylko ARL i BKD. Co się bardziej kalkuluje?
Orientujecie sie moze ile mozna wyciagnac bez kucia z seryjnego A4 2.0T Q 200KM w automacie :?: Mowa o modelu B7.
W jakich cena kształtuje się CHIP w waszej firmie do Audi 1.9TDI ALH 110KM ? Oraz ile mocy dzięki temu przybywa?
PRzegladnij ten temat od poczatku i masz odpowiedz !
Witam CompSport.
Planuję podnieść moc mojej a3 1.9 TDI 110KM na okolo 180-190KM. Liczę się z wymianą sprzęgła, pompy, IC oraz pewnie turbiny. Czy to wszystko co będzie konieczne? Ile taki zabieg będzie kosztował? oraz jak to wpłynie na żywotność silnika? Proszę o odp na PW, dziękuję:)
witam! mam problem, muszę wymienić silnik w moim audi a3 1.6 (1997)...
jakie dane silnika są mi potrzebne do szukania? rodzaj silnika (u mnie na silniku i na tabliczce w bagazniku pisze AKL) czy cos jeszcze? :confused:
I kiedy mozna spodziewac sie tej hamowni w bb ? Miala byc w kwietniu , a jest czerwiec i nic nie ma. :)
Rozumiem lekki poslizg , ale sa jakies info ?
Witam,
chcialem sie zapytac czy da sie zalozyc turbine od silnika 2.0tdi 170KM BMN do 140KM BMN w audi a3 8P z 2009 roku (DPF)? ma to wogole jakis sens? jesli to mozliwe to jaki jest koszt "dostrojenia" waszego chipa do tej turbinki + wymiana?
posiadam audi a3 1.8t aum z automatyczna skrzynia biegów bez tip tronica 4-biegowa , i chciał bym sie dowiedziec do jakiej mocy wytrzyma ta skrzynia ,aktualnie auto lata na virusie , około 200km ale powoli mocy brakuje i chciał bym sie dowiedziec czy jest mozliwośc jeszcze jakiej modyfikacji silnika z tego typu skrzynią biegów ? był bym bardzo wdzięczny za odpowiedz
Witam,
Chciałbym sie dowiedzieć do ilu KM można zwiększyć moc za pomocą chipa w A3 TDI ASZ 130KM, tak żeby nie skrócić żywotności silnika.
Do ok 165-170Ps i 360-370nm
Czy po regeneracji turbo należy zrobić korektę programu ?
Jeśli było to sorry ale mecz jest :D
Z BMM 170ps w quattro A3 ile da sie wyciagnac samym programem? Wiecej niz 200 to nie problem?
jak sprawdzic czy byl lub czy jest chip w audioli ?
Czy w CDLA występuje problem znany z AXXów z popychaczem pompy paliwa?
Witam!
Jak wygląda Chip w A3 BKD rocznik 2004 ze skrzynią DSG? Autko ma przejechane 180 tys., regularnie serwisowane, olej itd wszystko zadbane...większe ryzyko?
Dzien dobry.
Kupilem BXF, chcialem umowic sie na włożenie boxa ktory podniesie mi moc do 392KM .
Czy to bezpiecznie dla silnika i czy auto bedzie wiecej palic? :)
A na powaznie: kiedy grupowe czipowanie? :)
mozemy zaproponowac 385 ps i 470nm na seryjnym zbiorniczku plynu do spryskiwaczy pod warunkiem ze przebieg nie jest wiekszy niz 150 tys km.. w przeciwnym razie samochod juz sie nie nadaje do niczego i nalezy zepchnac do najblizszej rzeki
zalozenie sportowych obudow na lusterka ( mam takie carbonowe , wiecej w dziale "sprzedam") orac lekkich szaro-niebieskich dywanikow welurkowych dodatkowo moze zwiekszyc moc o ok 43 ps i 48,5 nm..
a co do zbiorowego czipsowania..nie ten dzial kolego! ostrzezenie
ile L ON jest na rezerwie w TDI ?
i ile wchodzi zeczywiscie bo zbiornika, 55L podobno ale wiadomo troche mniej wejdzie.
cycki opadaja;)
witam czy mozna cos wykrzesac z golfa IV 2.0 benz program cos da czy nie zawracac sobie tym głowy
Witam. Robiłem kiedyś u was program, i podobno przestawialiście mi wtedy kąt synchronizacji ( bo miałem zły). Zmieniałem teraz rozrząd i ustawiłem go na 0. Nie miałem możliwości sprawdzić jak było przed wymianą, bi mi się rozsypał napinacz, więc nie miało by to sensu. Teraz mam wrażenie, że przed wymianą silnik był "żwawszy". Mój silnik to AJM. I tu chciałem zapytać czy takie ustawienie jest prawidłowe, czy raczej przesunąć lekko na -??
Witam. Z silnika BMW e46 330D skrzynia manualna. Seryjnie jest 184km i 400nm. da rade wyciągnąć 250km i 500nm ??
Nie zawrac sobie glowy :-)
Dodano:
0 to najlepsze ustawienie w seryjnym samochodzie.
Dodano:
Niestety nie ma mozliwosci osiagniecia takich wartosci. Mozemy zaproponowac ok 215-220ps i 460-470nm
Witam,
czy CompSport chipuje rowniez w Bielsku? Interesuje mnie chipowanie dwoch aut 13-14. 08. 10.Jesli jest gdzies poruszony ten temat, to prosze odeslijcie mnie do niego. Ja niestety nie znalazlem...
Dzieki za info.
Witam
A jeżeli chodzi o archaiczny sprzęt typy 1,9TDI AGR 90km
Przy przebiegu (prawdopodobnym) 180tys, jest możliwość podciągnięcia mocy do 110-115PS bez większego ryzyka?
jezeli tylko silnik jest sprawny to nie widze przeciwskazan.
Czy robiliście już może 1.4 TSI 122 KM? Na jakie wyniki można liczyć przy samym chipie?
Ile można wyciągnąć z 1.9 BKC 110/105 (różnie podają) kucy? Manual.
zawsze mozesz sobie poogladac wykresy w odpowiednim dziale.. jest kilka takich autek robionych.. poozatym myslalam ze jak masz zaklad samochodowy to sie znasz na takich sprawach:P
1,9 tdi w 8p ma zawsze 105 kunia .. PAnie z Zakladu Samochodowego:)
To ja z innej beczki;
Fiat Bravo 1.9 120 km. Samochód z 2008 roku, 30 tysięcy przebiegu.
Sam chip, ile dacie rady wyciągnąć?
Czy jest sens strojenia audi a4 2002 3.0 benzyna 220KM manual ośka, zrobiony cały wydech z nierdzewki, jeśli tak to czego można się spodziewać?
I ja...
Zakupiłem A3 2.0TDI z silnikiem o oznaczeniu BMM + DPF - 140KM
Zamierzam zapisać się na grupowe chipowanie do CompSportu ale mam kilka pytań.
Ile mogę spodziewać się mocy zmieniając sam program?
Waham się trochę czy przed programem nie zmienić sprężarki na bardziej wydajną ale nic w stylu GT22.
Chcę aby było na zasadzie P&P lub prawie P&P.
Moc jaką chciałbym uzyskać to +/- 200KM Co polecacie?