Odboje 63mm. Klipsow jeszcze nie próbowaliśmy
Printable View
Odboje 63mm. Klipsow jeszcze nie próbowaliśmy
Chyba zainwestuje najpierw w te klipsy, plus jest taki że nie trzeba demontować amorów. No i w zestawie po 5 sztuk na stronę, można próbować dowolnych konfiguracji (załadowane auto na trase, solo po mieście :D)
Wycinal ktoś prawa podluznice? Przy prześwicie 4cm od ławy do ziemi strasznie drazni mnie walenie polosi o podluznice...
No nikomu polos nie stuka o podluznice? O_o
Jeśli to można nazwać stukaniem.. :D z tego co widziałem chłopaki z zawiechą na powietrzu wycinali. Coś na zasadzie wyżłobienia wnęki o nieco większej średnicy jak półoś i wspawanie profilu o przekroju półokręgu. Ja na razie będę próbował z tym powalczyć dodatkowymi odbojami. Jeśli nie pomoże to ciął nie będę, dźwigam lekko przód.
Gwintem w górę sie nie kreci. Mi wali nawet na minimalnych nierownosciach. Wiem jak to ma wyglądać, pytam kto robil :D palnik, otwornica?
Macie jakiś patent na sprężyny, które nie pasuje do poduszki amortyzatora? Nigdzie nie dostane sprężyn do Weiteca mojego a sprężyny z ISC są węższe na górze i nie wchodzą w "talerzyk" poduszki amora. Jakiś patent na takie problemy?
Planuje zakup gwintu AP i teraz pytanie do was, ponieważ nigdy nie miałem stycznosci z gwintem i moja wiedza na ten temat jest zerowa ;)
Czy przy wymianie zwykłego zawieszenie na gwintowane wypadałoby coś dodatkowo wymienic?
Czytalem ze mozna wymienic łączniki stabilizatora na skręcane i przy wymianie od razu sprawdzic stan poduszek, gum, osłon, koncowek i luzy ale czy na cos wiecej zwrócic uwage?
Moze pytanie dla kogoś wydawac sie głupie i proste ale tak jak napisalem mam zerowe pojęcie na ten temat wiec wole sie dowiedziec bo jak coś robić to porządnie a nie za miesiac poprawiac;)
Przy mega glebie mam problem, stabilizator wali o wahacz albo przeciwnie - o polos. Zaleznie od długości łącznika. Czy jest jakies rozwiązanie czy pozostaje mi wywalenie stabilizatora?
Witam,
Po wymianie zawieszenia na gwintowane z zawieszenia zaczęły wydobywac się dziwne głuche dźwięki, okazało sie, że to z półosi, i tu moje pytanie czy u innych też pojawił się taki problem, jak sobie z tym poradzic?
lwisla na przyszłość pisz w istniejących tematach
Podnieść lub ciąć podluznicę...
Co do podnoszenia, to raczej nie w tym tkwi problem, bo nie jest opuszczony na sam dół, jest jeszcze kilka cm regulacji. Półoś nie uderza o podłóżnicę, poprostu sama w sobie hałasuje. Gość w stacji diagnostycznej powiedział, że albo się wyrobi, albo rozpadnie półoś.
potrzebuję pomocy czy mogę zamontować gwint z a3 8p 3d quattro do a3 8p sportback ośka??? pilnie potrzebuję pomocy czy można czy nie
Witam planuje założyć sobie zawieszenie gwintowane do audi a3 8p sportback 2.0tfsi quattro axx, chcial bym wiedzieć jakie polecacie zawieszenie bym nie kupił w ciemno :)
Ma ktoś zawieszenie ap skręcone na maxa? Mi przy max w dół feldze 18 i oponie 205 40 Jest jeszcze z 2 cm między opona a nadkolem. Nie da się niżej ?
przeróbka poduszki amortyzatora
http://www.mapet-tuning.com/xxx/air/poduszka_mk5.pdf
z opisu wychodzi że tak
1-2cm max
ok zeszlifuję i zobaczę :D
Wyciągnąłem poduszkę i stwierdziłem ze zeszlifowanie w przypadku sprężyn nic nie da. Może w przypadku AR coś daje.
podpinam sie do pytania kolegi nolif3tez poszukuje gwintu do audi 2.0 tfsi quattro axx, zakladal juz moze ktos do tej wersji? pytalem w Mapet-Tuning to polecali gwint AP, i kosztuje u nich tak 2100zl i nie wiem doradzcie panowie moze cos jeszcze :)
Cześć,
Nie wiem czy w dobrym temacie piszę ale mam Audi A3 8P Sportback 2006 rocznik
Na przeglądzie wyszło mi, że lewy teleskop mam na 75% natomiast prawy 45% więc wymiana obu.
Serwis mi zaśpiewał 1100 zł - to realna cena na dzień dzisiejszy ?
Witam, podpowie ktoś czy są różnice w gwincie bilsteina b14 między Audi s3 8p a golfem V z 4x4? Na stronie producenta numery seryjne sa takie same, ale wolę się upewnić czy nie ma nawet jakiejś najmniejszej różnicy i czy bez problemu mogę robić taka przekładke? Pozdrawiam
Witam,
założyłem do swojej a3 gwint firmy AP i niestety nie jestem zadowolony z efektu obniżenia tyłu, wyrzuciłem śrubę regulacyjna i nadal jest koza i tu moje pytanie co mogę jeszcze z tym zrobić? Zdjęcia poglądowe:
http://images78.fotosik.pl/171/59d5ef27cacb9fd0med.jpg
http://images75.fotosik.pl/171/156dfc400196b43cmed.jpg
na pewno masz dobrze dobrany gwint?
u mnie przy gwincie AP, oczywiście z nakrętką i podniesiony o jakieś 10-12mm
siedzi niżej, dużo niżej..
Nie wiem co dokladnie masz na myśli, że to może być od sportbacka? Kupilem używany gwint więc nie wiem do czego był przeznaczony
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Raczej złe dobrany gwint u mnie na serii siedzi niżej niż na tym gwincie.
Na serii u mnie wygladal jak suv. No i w jakis sposob zle dobrany, bo z ciekawosci szukalem i ten gwint rozni sie tylko srednica przedniego amortyzatora
http://images77.fotosik.pl/175/30b7a064bde983bemed.jpg
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Pomóżcie mi proszę wybrać sobie zawias pod choinkę :)
Kluczowe jest to aby:
a) był megakozakiem na tor
b) był dobry na trasę. Robię kilka/naście razy w mięsiącu trasę 3miasto - Wawa, więc S-ką musi dać się jechać i to komfortowo po naszych pięknych polskich drogach.
W grę nie wchodzi żadne hardocorowe obniżenie o pół metra, poliuretany (przynajmniej nie na razie), czy też inne rozwiązania które sprawią, że będzie się tym jechało jak taczką.
Myślałem o zawiasach, które przynajmniej w teorii można fajnie ustawiać:
a) KW V3
b) KW Clubsport
c) Bilstein B16 BSS10
Jeżeli ktoś tym jeździł / widział / dotykał dajcie proszę znać jak wrażenia i jakie są plusy i minusy. Zależy mi na opiniach fachowych a nie w stylu "bierz KW bo są dobzi"
Panowie jest sens ładować sie w gwint uzywany do 1000zł ? bo taki budzęt mysle bym miał bo ogólnie padają mi amory w SB komplet nowych sachs moge miec za 650zł sprezyny mam jamex -35mm i zastanawiam sie czy nie zaryzykowac z uzywanym gwintem ale znowu nie chcialbym zeby był jakis beton, co o tym sadzicie ?
Czesc czy jak okaże sie ze u mnie mocowanie przednich kolumn bedzie 50mm ( ten gwint co chce kupić ma 55m) to jak wymienie zwrotnice bedzie wszystko ok ?? 1.9 tdi 2006r BKC
Proszę o poradę
Obecnie w mojej a3 sportback 2.0tfsi Q mam eibachy pro kit i felge 8j18 et 45. Zacząłem zastanawiać się nad obniżeniem ale nie całkowitą glebą. Najważniejsze żeby nie było przycierek przy doładowanym aucie i komfort w miarę możliwości. Z tego co się dowiedziałem w grę wchodzi eibach sportline z amorami bilstaina lub gwint AP.
Czy ma ktoś doświadczenie z takimi zestawami? lub miał możliwość porównania takich zestawów z eibach pro kit?
Może ktoś pomóc?
Miałem gwint Ap w bmw e90 ,dużo kolegów też go ma i jest Ok nie jest zbyt twardy a ma fajne właściwości jezdne w tej kasie . Aktualnie też się nad nim zastanawiam do A3
jeśli chcesz dobrą glebę to w gwincie AP możesz mieć z tym problem bo brakuje gwintu z, ja osobiście kupiłem gwint H&R i zakres regulacji jest bardzo fajny i nie jest ten gwint taki twardy, w miarę przyjemnie się na nim jeździ :)
ja jestem zadowolony z komfortu bo nawet nie tłucze, w poprzednim aucie miałem MTS-a to był beton w porównaniu do H&R, ja mam felgi 19 i gwint skręcony że tylko palec wchodzi z przodu i z tyłu a pół zakresu na gwincie dopiero, kolega ma gwint AP w golfie V i przy takim samym obniżeniu jak u mnie że tylko palec wchodzi ma go już skręconego na maxa w dół :)
zwirus1 dzięki. Takie obniżenie mnie właśnie interesuje. Lepiej mieć zakres regulacji większy na wyjątkowe okazje :) Sprawę zawieszenia zostawiam na lipiec ale już wiem co i jak. dzięki pozdro
Panowie mam problem jak kolega wcześniej mianowicie tył nie chce sie ładnie obniżyć gwint to Ap jakieś rady co zrobić ? Czy zostaje tylko wymiana sprężyn tylnych ? Jeśli tak to moze ma ktoś na handel dobre sprężyny które pozwolą sporo obniżyć tył ? Oczywiście auto to a3 8p
Ja niestety musiałem szukać innych sprężyn, z tego co udało mi się znaleźć w Internecie to sprężyny FK są najkrótsze. Po ich założeniu jest nawet za nisko :p
Wlasnie dostalem pake z gwintem AP i mam takie pytanie :
Jeden z tylnich amortyzatorow po wcisnieciu wychodzi dosc szybko i do konca a drugi po wcisnieciu wychodzi troche wolniej i nie do koca moze 3/4 tak ma byc?
Nowy kupiłeś ? U mnie obydwa wychodziły szybko i do końca. Nie może jeden działać inaczej niż drugi
Nowka sztuka. Nie wiem ocb moze musi sie "rozruszac"
Cześć. Powiedzcie mi jak to jest z tym mocowaniem...50mm czy 55mm. Jakieś konkretne wersje mają dane mocowanie czy jak ?
Mam 8P 1.6 102KM, 2006r.
Ewentualnie powiedzcie mi, co muszę zmierzyć, i w którym miejscu, aby to dopasować.
Pozdrawiam
Panowie, przestudiowałem wątek, jednak nie udało mi sie znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.
Szukam gwintu do siebie i tu pytanie - z jakich aut podejdzie? Widziałem w sieci sporo rozbieżnych informacji, że tylko A3, ale nie wierze, że od bliźniaków typu Leon 1P czy Golfa V nie podejdzie ;)
Czy jest ktoś w stanie jednym tchem wypisać z czego podejdzie?
U mnie silnik 1.9 TDi (BLS)
Witam przymierzam się do kupna zawieszenia gwintowanego do mojego Audi A3 8p sportback quattro 2005r i myślałem nad kupnem o to takiego zestawu AP http://tomas-tuning.com/zawieszenia-..._318_9527.html
Czy ktoś może się o tym wypowiedzieć?
Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka