Spróbujcie ściszać w czasie gdy to "plum" słychać.
Printable View
Spróbujcie ściszać w czasie gdy to "plum" słychać.
a ja mam tak ze zawsze jest za glosno, i wkurza mnie to ze jak dzwonie gdzieś to sygnal oczekiwania na odbior jest za glosny , rownierz rozmowa jest strasznie glosna...zciczone mam wszystko na maksa, moge juz sciszac tylko podczas rozmowy. W telefonie glosność na minimum :(
tylko to mnie jedno wkurza reszta piknie
Witam. Planuje zamontowac w swoim aucie modul bluetooth. Posiadam wersje europejska auta wraz z fabrycznym RNS-E. Do tego mam telefon Samsung Galaxy S II na Androidzie 2.3.4. Do kupienia mam dwa moduly:
8P0 862 335 M MY 2007 (Europe)
8P0 862 335 P MY 2009 (North America)
Problem w tym, ze mimo powyzszej rozpiski mowiacej o tym, ze M wyszedl w 2007 roku na allegro bez trudu znalazlem taki modul z data styczen 2006. Co za tym idzie modul jest stary, a ja mam dosc swiezy telefon i boje sie, ze ksiazka tel. lub ostatnie polaczenia nie beda dzialac. Drugi modul wg. Waszej rozpiski powinien byc mlodszy, ale ponoc pochodzi z USA (moze to ktos potwierdzic?). Czy z racji jego pochodzenia moge sie spodziewac jakichs problemow? Czy bedzie kompatybilny z moim telefonem? Ktory z modulow wybrac. Bede wdzieczny za kazda pomoc. Pozdrawiam
ja mam "M"-kę i Samsunga Galaxy S, wszystko działa, począwszy od książki na FISie, przez połączenia na RNS-E.
mam M-ke i dziala SGS2
testowalem w sumie ze 20 nowych telefonow i wszystkie dzialaja
swietny jest ten modul
Dziekuje Panowie. O takie info chodzilo! Wybiore zatem M'ke :) Pozdrawiam
Wiecie może Panowie jak sobie radzi moduł 8P0 862 335 H ? Mam zamiar zamontować*BT w swoim aucie i zastanawiam się*jaki wybrać.
wiec ja mam podobny problem odkad wymienilem BT na ten z koncowka Q
mimo ze zanim sie zrobi plum scisze to troche i jest to akceptowalne plum jak za sekunde wylacze BT w tel to znowu plum jest glosne.
patrzylem w adaptacjach modul 77 telefon, ale nie bardzo wiem czy tam to mozna jakos ustawic. jakies pomysly?
no chyba zeby wrocic do modelu H on pamietal moje ustawienia
ja sie podepte pod podobny problem, grzebal ktos w kanalach BT zeby na stale go sciszyc? Jak scisze podczas rozmowy to scisza mi tez tel, wysiadam z auta ktos dzwoni i rozmawiajac przez tel jest wtedy za cicho. Troche to irytujace
kanał 128 (domyślna głośność - wyjście)
0 = 0dB
1 = +1dB
3 = +3dB
6 = +6dB
128 = -1dB
130 = -3dB
133 = -6dB
Kolego, właśnie nie mogę tego uzyskać u siebie. Miałem moduł z literką A, i telefon Nokia E50, działało wszyskto ale nie miałem książki na FISie ani nie odebranych/odebranych połączeń.
Później zmieniłem telefon na samsunga i zaczeło mi zrywać połączenie.
Kupiłem moduł z literką Q. Wszystko działa z tym samsungiem ale jak nie miałem książki na FISie to dalej nie mam.
w czym może być problem ?
Nie mam kierownicy multi, tylko 3-ramienną zwykłą sportową.
Dlatego dałem takie ustawienie, ale nie wiem czy dobrze to zrobiłem:
00?xxxx: FUNKCJE
0 - podstawowe (dla RNS-E Basic/Radia)
1 - komfort (dla RNS-E High/RNS-E Low)
00x?xxx: KIEROWNICA
0 - bez multifunkcji lub starszy typ kierownicy (przyciski bez rolek)
1 - multifunkcja (przyciski z rolkami)
00xx?xx: URZĄDZENIA WSPÓŁPRACUJĄCE
1 - diagnostyka przez CAN
2 - kierownica wielofunkcyjna, diagnostyka przez CAN
3 - RNS-E, diagnostyka przez CAN
4 - kierownica wielofunkcyjna, RNS-E, diagnostyka przez CAN
5 - diagnostyka przez K-line
6 - kierownica wielofunkcyjna, dianogstyka przez K-line
7 - RNS-E, diagnostyka przez K-line
8 - kierownica wielofunkcyjna, RNS-E, diagnostyka przez K-line
00xxx?x: JĘZYK (OBSŁUGA GŁOSOWA)
0 - Obsługa głosowa wyłączona lub sterowana przy pomocy zewnętrznego sprzętu (np. RNS-E)
1 - niemiecki
2 - angielski (UK)
3 - francuski
4 - włoski
5 - hiszpański
7 - angielski (US)
9 - obsługa głosowa wyłączona
00xxxx?: JĘZYK (WYŚWIETLACZ)
0 - bez informacji na wyświeltaczu
1 - niemiecki
2 - angielski (UK)
3 - francuski
4 - włoski
5 - hiszpański
7 - angielski (US)
Co zmienić aby móc korzystać z książki na RNS-E lub FIS ?
Dodam jako ciekawostkę że wcześniej na module z literką A miałem ustawienie 00711, a po zmianie na moduł z literką Q ustawienie samo się zmieniło na domyślne jako: 11811. Teraz mam ustawienia tak jak wyżej zatłuściłem.
Nie mam na codzien dostępu do VAGa dlatego pytam, bo nie mogę potestować metoda prób i błedów.
jak nie masz kiery multi to nie masz na fisie ksiazki. steruje sie ja przez przyciski na multi.
romumiem, a da rade zebym miał chociaz książkę na RNS-E i odebrane połączenia ? To tez kwestia kierownicy czy już raczej kodowania ?
w navi ksiazka oraz odebrane/wybierane numery powinny byc, o ile navi zakodowana jest pod bluetooth.
panowie pytanko. jesli radio zostalo wymienione (z powodu kradziezy) to czy trzeba bluetooth zakodowac vagiem jescze raz ? czy powinno odrazu wszystko dzialac ? bo nie moge znalesc a w tym aucie jest bluetooth (przynajmniej tak mi powiedziano :P)
Z tego co się orientuje to radio ma swój bluetooth i nic nie trzeba kodować. Mogę się mylić to mnie poprawią niżej.
Bedziesz musial zakodowac.
dziekowac. na dnaich bede mial kabel wiec albo znajde na forum jak zakodowac albo moze ktos bedzie tak mily i mi wytlumaczy to bede szczesliwy :) odrazu zobacze jaki to modul bo z tego co wyczytalem pewnie basic...
czy ktoś z was wie czy Blackberry 9800 będzie obsługiwane?
mam pytanko jaki modul najlepiej bedzie dzialal z tel.xperia t lub z ?
Działa ale książki nie czyta
czy ktoś z was wie czy Blackberry 9800 będzie obsługiwane?
Prześledziłem cały wątek i nie znalazłem odpowiedzi dot. pełnej kompatybilności modułów z iphonem 4S oraz 5.
Czy ktoś z Was robił testy? Nie wiem czy muszę szukać modułu Q czy może byc starszy np. M lub H...
witam,
nie jestem zbytnio mocny w takich sprawach a w sumie telefon w aucie spoko rzecz stad moje pytanie: znacie kogos kto na terenie krakowa podlaczy mi modul bluetooth tak zeby wszystko ladnie dzialalo?
z gory dzieki za pomoc i namiar
Ja mam moduł z literką H na końcu i śmiga mi iPhone 5, na FIS mam całą książkę tel., synchronizuje także kontakty, odebranie, nieodebrane i wybierane na RNS-E, z tego co wygooglałem na forach zagranicznych, moduł z literką M też da sobie radę z książką i iPhonem 5, ale takiego nie posiadam, więc ręki sobie uciąć nie dam :)
pozdrawiam
Dzięki za info :)
Panowie, muszę w końcu zrobić porządek z modułem BT bo w ogóle z niego nie korzystam..
Próbowałem kodowania i adaptacji na wszystkie sposoby, ale bez skutku.
Mam problem w tym, że moduł BT przyjmuje z iPhone najwyższą głośność jeśli telefon jest podgłośniony.
Kilka osób walczyło z tym problemem prosiłbym o wskazówki, gdzieś przewinęło mi się, że jest starszy moduł bez tego problemu.
U mnie problem występuje na module M, który miałem na testy.
Masz na mysli ten dzwiek ktory symbolizuje polaczenie telefonu z BT w samochodzie?
Wszystko jest na pełnej głośności, włącznie z sygnałem wybierania.
Ja mam modul z koncowka S i wszystko dziala poprawnie.
Panowie, jak jest z iphonem 5 i modułami? Które z modułów są kompatybilne?
Potwierdzam - od Q wzwyz dziala nawet iPhone 5
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Witam wszystkich. Ja z moja nawigacja natomiast mam taki problem. Używam tel LG Swift L7 II. Książka jest importowana, połączenia wychodzace i przychodzące również. Jednak przy wyborze kontaktu i łączeniu się, juz nazwy kontatku nie wyświetla tylko sam numer. O ile gdy ja dzwonie to nie ma zbytnio znaczenia, lecz gdy ktos do mnie dzwoni to juz poznać kogoś po samym numerze tel nie jest łatwo. Wcześniej miałem tel Sony Ericsson K800i i tam nazwy kontaktów byly wyświetlane. Nawet po przełożeniu karty znów do telefonu LG jeśli Nawi sie nie wyłączyła, to tez przypisywał nazwy kontaktów podczas połączeń. Jednak po dłuższym wyłączeniu znów jest to samo. Modelu Bluetooth jeszcze nie sprawdzałem, dodam tylko ze audi to wersja juz po lifcie z końca 2008r.
Jaki masz modul? (Numer i jaka litera na koncu?)
Od tego trzeba w ogole zaczac dyskusje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Masz kierownice multi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Witam koledzy odblokowalem sobie wczoraj BT normalnie sie laczy wszystko dziala zrzuca kontakty do fisa ale nie mam na rns-e i dlaczego?? Modul ma oznaczenie 8P0 862 335 H
telefon ktory sie laczy to nokia e72 bo Samsung SII plus cos nie chce
Nie masz tzn nie masz wogole, czy np masz tylko same numery bez nazw? U mnie SGS2 (bez plus) dziala bez problemu - sprawdze potem jaki mam modul.
na s2 plus nie wykrywa mi go w ogole.
a na e72 sie telefon laczy pokazuje na fisie kontakty a na rns-e w ogole nie pokazuje
Ma ktoś telefon dual sim podpięty pod BT? Ładuje się książka do FISu i navi?
Ja mam problemy z HTC Desire 616.
miałem podpięty, książka się ładowała z głównej karty SIM. jak chcesz to wrzucę w wolnej chwili kontakty do pamięci telefonu i sprawdzę, bo już go nie używam.
Dzieki, odezwe sie. Bo mam podejrzenie, ze to telefon blokuje zadanie. Musze poszperac w opcjach.
Temat ogarniety, telefon blokowal dostep do ksiazki telefonicznej. Po odblokowaniu wszystko hula.
Witam.
Czy zna ktoś jakiś sposób na wyłączenie lub chociaż ściszenie dźwięku jaki wydobywa się z głośników podczas podłączenia/odłączenia telefonu przez bluetooth??? Minęło już siedem miesięcy odkąd jeżdżę tym autem ale wciąż mnie ten dźwięk strasznie drażni - umarłego by obudził:D. W opcjach radia nie znalazłem takiej funkcji, byłem też w serwisie VW i próbował mi to wyłączyć pracownik serwisu i też mu się to nie udało.:-(
Dodatkowo jak zaktualizowałem oprogramowanie do navi to wydaje mi się, że ten dźwięk jest jeszcze głośniejszy:mad:... Hmm... Czy tylko mnie ten dźwięk tak irytuje???:confused: