Mam takie samo pytanie jak pawel_dziki - jak to cholerstwo zaprogramowac, by z pilota dzialalo, a nie tylko z kluczyka?
Printable View
Mam takie samo pytanie jak pawel_dziki - jak to cholerstwo zaprogramowac, by z pilota dzialalo, a nie tylko z kluczyka?
z pilota to czasem nie działa jak przy zamykaniu go przytrymiesz trochę ?
Witam mozna gdzies na vagu ustawic aby po przytrzymaniu prrzycisku otworu drzwi na pilocie otwierale sie 2 przednie szyby a nie wszystkie ??
Nie słyszałem chyba, że w 3D :)
Panowie a gdzie moge sprawdzić czy mój moduł obsługuje domykanie szyb z plilota??
Audi a3 8P Sportback obecnie domykam z kluczyka
wejdź w moduł komfortu, zakoduj sobie i wtedy będziesz wiedział czy u ciebie działa.
Odgrzewam kotleta ale mi nadal nie dziala zamykanie.
Mam zakodowane tak jak tu wyczytalem + robilem to kodowanie z kluczykiem w stacyjce i nie dziala :/
Po wlozeniu kluczyka do zamka i przekreceniu wszystko sie zamyka jak powinno..
Ma ktos pomysl co jest nie tak?
pawel_dziki obadaj
STG wybierz 46 (Comfort)
STG kodowanie -> Funkcja 07
Bajt 04 Bit 5 Włącz (komfort zamykania EFH poprzez FFB aktywne)
Bajt 05 Bit 5 Włącz (komfort zamykania SAD poprzez FFB aktywne)
https://youtu.be/zELFPplZNCk
ja koduje to bez vaga wdg opisu z instrukcji obsługi samochodu. pawel_dziki spróbuj tym sposobem
http://pics.tinypic.pl/i/00373/lx1f63pfc0c3.jpg
kodowanie robisz na każdej szybie (przód prawa-lewa, tył prawa-lewa)
Klamamoto patrzylem jeszcze raz w kodowanie i wszystko jest jak powinno :/
Z kluczyka w drzwiach dziala tak jak powinno a z pilota nie :/
Tak jak w instrukcji tez robilem i nic to nie zmienia ;p
Witam. Mam problem z domykaniem szyb z pilota, po wymianie bordnetz, funkcja ta niedziala, koduje sie to jakoś?
Dzięki wielkie ;)
Powiedzcie mi bo nie doczytalem sie w watku mam taki problem nie problem mianowicie szyberdach otwiera sie jak nacisne krotko przycisk to idzie tak jak ma byc ale zeby zamknac z kazdej pozycji czy caly otwarty czy uchylony musze trzymac przycisk az do pelnego zamkniecia jak puszcze to przestaje isc... co moze byc przyczyna?
Pozdro
BW
ten typ tak po prostu ma.
Czyli to normalne ? I tak ma być
ja tak mam. szczerze mówiąc nigdy się tym nie interesowałem, tak miałem od początku :)
U mnie tez dach dziala w taki sposob.
Kontynując temat, ustawień - automatyczne zamykanie szyb z pilota. A jest może taka sam funkcja lub jakaś kombinacja w vcds aby tak samo szybki się otwierały. Otwieranie mam z kulczyka jednak muszę cały czas przetrzymywać przycisk otwierania w kluczyki.
Udało mi się zakodować automatyczne domykanie szyb po zamknieciu auta oraz połowicznie domykanie szyberdachu ( podczas trzymania przycisku zamknięcia szyberdach zamyka się etapami) - w jaki sposób zakodować, aby szyby oraz szyberdach domykały się automatycznie do konca?
Druga sprawa to domykanie szyb i szyberdachu podczas deszczu. Mam sterownik L i nie mam nigdzie takiej opcji. Czyili poprostu nie da się tego zakodować czy musze uaktywnić inne opcje, aby się pokazało domykanie podczas deszczu?
Witam, probowałem kodowac wedlug instrukcji plus kodowanie szyb i tylko domykanie szyb z kluczyka dziala a na pilot w ogole nie reaguje . Tak samo kodowalem czujnik deszczu aby sie domykaly same jak pada zero reakcji , Czy jest to możliwe ze po zakmniecu auta immo odlacza odrazu zasilanie i dlatego ani pilot ani domykanie szyb jak pada nie dzialaja ? dodam ze wiekszosc porad jest o starszych bornez ja mam 30 bitowy po 2009 robiony po polowie roku ten miedzy 2009 a 2013 bawil sie ktos w te kodowanie z takim sterownikiem ?
- - - Aktualizacja postu - - -
Okazało sie ze szyby nie chciały sie domykac z powodu wylaczenia tej fukncji w liczniku z ustawieniach zaasansowanych tzn na FIS w liczniku .. banalne .. a jednak .. mimo dobrego ke jodowania ta funkcja byla wylaczona w FIS na liczniku .. prosze zwracać uwage jeśli ktos ma mozliwosc wejsc w funkce WINDOWS na FIS . Pozostaje tylko rozwiazac rainsensor
[QUOTE=Alik;1489452]Witam, probowałem kodowac wedlug instrukcji plus kodowanie szyb i tylko domykanie szyb z kluczyka dziala a na pilot w ogole nie reaguje . Tak samo kodowalem czujnik deszczu aby sie domykaly same jak pada zero reakcji , Czy jest to możliwe ze po zakmniecu auta immo odlacza odrazu zasilanie i dlatego ani pilot ani domykanie szyb jak pada nie dzialaja ? dodam ze wiekszosc porad jest o starszych bornez ja mam 30 bitowy po 2009 robiony po polowie roku ten miedzy 2009 a 2013 bawil sie ktos w te kodowanie z takim sterownikiem ?
dotyczatelm artykul do ktorego kolega wyslal link jak ustawic zamykanie szyb poprzez rain sensor i niestety cytuje "Although 2009-2011 Audi A3 premium plus have the rain-light sensor, I am told they cannot activate this function due to a difference in the control module. If you find out otherwise, please post a correction and proof in the forums." z jego wiedzy wychodzi iz moj typ nie moze byc zakodowany w ten sposob :( chyba ze zna ktos inne rozwiazanie ?
W A3 przedlift czy polift nie ma takiej opcji aby zamykały się szyby/szyber od czujnika deszczu tak jak to jest np. w Golfie czy Seatach.
Cześć mam taki problem . Rozładował mi się akumulator (przed rozładowaniem wszystko działało dobrze). Po naładowaniu akumulatora nie działają tylne szyby (nie opuszczją się ) dodatkowo nie swiecą przyciski do regulacji szyb. Za to zamek w drzwiach działa. Nie wiecie może co może być przyczyną i jak te usterkę naprawić ?
klamoto a jak szyby tylne w ogóle nie reagują?
więc możliwe że sam przełącznik główny lub wiązka jest uszkodzona
sprawdź błędy bo powinny być oraz bezpieczniki
http://www.a3-club.net/forum/showthr...02#post1463902
podłącze się do tematu mam problem z zasięgiem domykania/otwierania szyb, auto mogę otworzyć z drugiego końca parkingu natomiast dom/otw szyb działa tylko z bardzo bliskiej odległości (najlepiej reaguje jak w ogóle naciskam pilot będąc w środku w aucie), jaki jest u was zasięg tej funkcji? dodam że pilot jest oryginalny i ma niecały rok a bateria nowiutka. Zauważyłem również że kiedy auto stoi w garażu to jak otworze drzwi do garażu i chce uchylić szyby z pilota to nie działa tylko migacze mrugają i otwierają auto ale szyb nie opuszczają, natomiast kiedy podejdę z boku auta i przytrzymam przycisk to szyby dopiero się uchylają. A3 8P 2005 jakieś sugestie ?
u siebie w a3 8p model 2009 identyczna sytuacja domykanie szyb działa tylko w pobliżu auta więcej jak 30-40m już nie, mrugnie jedynie kierunkowskazami ale szyb nie domknę ani ich nie otworzę
Też tak mam widocznie tak ma być
Został wymieniony moduł komfortu ale problem dalej pozostał teraz stawiam na kluczyk i zauważyłem w vcds kiedy patrzę na bloki pomiarowe w module komfortu i mam okno z 0000 to po naciśnięciu przycisku na pilocie jedno mi się zamienia na 1 i wtedy działa ale za chwilę ja naciskam i trzymam przycisk żeby np uchylić szyby a tu 1 nie wyświetla się tylko dalej 0 i domykanie szyb już nie działa tak jakby pilot nie wysyłał ciągłego sygnału. Co o tym sądzicie
Edit.
Co odpowiada za zbieranie sygnału z pilota w aucie ? Ten moduł w bagażniku z prawej strony czy jest jakaś antena odpowiedzialna za odbieranie tego sygnału?
zepsuł mi się pilot w scyzoryku i facet mi dorobił nowy, tylko na obudowie tego starego było napisane 434 MHz a nowy ma 433 MHz czy to jest jakaś różnica? dodam że na tym nowym auto się otwiera i zamyka natomiast jest problem z domykaniem i zamykaniem szyb z pilota
kurde przeczytałem cały wątek, mój VCDS nie chce się połączyć z modułem komfortu (46), szyby mi się zamykają ale panoramka tak jak w poniższym filmiku nie :(
ma ktoś jakiś pomysł na to ? jest to polift z 2010 roku
https://www.youtube.com/watch?v=zELFPplZNCk
jak ma ci sie polaczyc z czyms czego nie masz ?
wszystko masz w centralnej elektryce, 2010 modul comfortu i bordnetz to jednosc - BCM
nie chce mi sie kopac w temacie, ale patrz np post 85