Jeżeli ktos ma problem z dostaniem sie na akcje 23K1 (wymiana pompowtryskow) niech pisze na PW.
Printable View
Jeżeli ktos ma problem z dostaniem sie na akcje 23K1 (wymiana pompowtryskow) niech pisze na PW.
Kolego jak masz jakas zlota rade to napisz ja tutaj dla dobra ogolu.
Potrzebuje numer VIN i wazne aby auto mialo pompki ktore maja numer 03G130073M , jezeli pompki byly juz regenerowane nie powinno byc problemow z przyjeciem auta ... reszta szczegolow na Pw.
Witam
Sporo osob do mnie pisze jak zalapac sie na akcje wymiany pompowtryskow.
Jezeli dzwonicie do serwisu i mowia Wam ze auto nie podlega wymianie i nie chca wymienic bo np.
-"w aucie zostaly zamontowane te poprawione i nie nalezy sie wymiana"
-pytaja o serwisowanie auta w ASO- auto odpada bo nie bylo serwisowane
- byly juz kiedys regenerowane i to dyskwalfikuje je do wymiany
- auto pochodzi z innego kraju i jest nie przepisane na polski rynek, a pomimo przepisania na polski rynek tez sie nie lapie
--- itp.
Ważne jest aby pompowtrysk byl o tym numerze seryjnym 03G130073M , jezeli numer sie zgadza to mam mozliwość zalatwienia zalapania sie na akcje darmowej wymiany. Auto trafia do serwisu ( woj.wielkopolskie) po wczesniejszym podaniu numeru VIN auto jest zakwalfikowane na wymiane , oddajemy auto na serwis dostajemy papierek ze auto zostalo przyjete na akcje fabryczna (wymiane pompowtryskiwaczy) i czekamy na wymiane. Po wymianie jezeli jest ksiazka to akcja jest wbijana w nia i dostaje sie 2-letnia gwarancje. Zalatwienie w ten sposob sprawy kosztuje okolo 800zl.
Sam latwilem w ten sposob wymiane pompowtryskow, najpierw je regenerowalem po 15 tysiacach znowu jeden padl i byla masakra sama regeneracja kosztowala mnie 1000zl, kupienie uzywanego pompowtrysku tez nie jest rozwiazaniem bo nigdy nie wiadomo co sie kupi i jak dlugo pochodzi. Wiec jezeli ktos boryka sie z problemem pompowtryskiwaczy to chetnie pomoge.
Czołem.
Podczas wymiany oleju w vw w Tychach gosc powiedział mi ze jestem objęty akcją wymiany wtrysków jednak oni tego nie mogą zrobic - musze to wykonac tam gdzie kupiłem auto.
Udałem sie do Katowic noma2
zostawiałem samochod
w ksiazce serwisowej umiescili wpis akcja 23K1 i pieczątka.
samochod z grudnia 2007 roku
ktoś wie jakie są akcje serwisowe
Zadzwon do ASO, podaj VIN, bedziesz wiedzial czy dla Twojego auta sa jakies akcje serwisowe.
Hej,
poczytałem wątek i z ciekawości pojechałem ze swoim dzisiaj rano, zapytać czy podlegam pod wymianę.
Pani poinformowała mnie osobiście, że jest wszystko w porządku. "Pan ma z końca produkcji, to wszytko jest OK ;)" więc musi być ok ;>
Chciałbym zapytać osoby, które podlegały pod wymianę,
z jakiego okresu produkcji macie auta (miesiąc, rok)? Ja mam z połowy marca 2008 i kupiony w Pl. :)
Najlepsze sprawdzenie to pojechać z jakąś małą naprawa. Za każdym razem jak wpisują VIN auta i przyjmują auto na serwis automatycznie sprawdzane są akcje serwisowe. Jeżeli są auto zostaje w serwisie :)
Sent from my HTC One using Tapatalk
Witam. Mam pytanie zauważyłem w ksiązce seervisowej ze przy przebiegu 44923km była przeprowadzona akcja servisowa w moim aucie o numerze 23b6. wie ktos może co mogli wymieniac?? próbowałem szukac w internecie i nie moge znalesc:( z góry dzięki i pozdrawiam
dziwne, wpisujac w google "23b6 audi" odrazu jest odpowiedz
aktualizacja oprogramowania dla silnika 2.0TDI 125kW
http://www.motor-talk.de/attachment/447816/update.JPG
http://www.motor-talk.de/forum/aktio...-t1656143.html
http://www.a3-freunde.de/forum/t8265...areupdate.html
http://www.audisport-iberica.com/for...lizacion-23b6/
wychodzi na to że nie umiem szukac. dzieki Miro za znalezienie
ja ostatnio sie załapałem na wymiane w ASO w Krakowie cewki zapłonowej za free :)
hmmm. ja akurat mam 3.2 w których cewki też lubią padać
I właśnie założyłem lpg - i cewki padły, po kolei .... na razie dwie, trzecią mam w zapasie
Co za tym idzie przydałoby się mieć wszystkie bo w każdej chwili mogą być kolejne
Tanie nie są biorąc pod uwagę zalecane przez producenta
I tak się zastanawiam czy jest szansa na wymianę tych pozostałych.... poprzez jakąś akcję serwisową :confused:
Kombinować żeby dostać coś za darmo to potrafią ale żeby się przy tym wysilić to już gorzej ;) Zadzwoń do dowolnego ASO audi, podaj swój VIN i będziesz wiedział czy masz jakiekolwiek akcje serwisowe do wykonania na Twoim aucie czy nie. Prościej się nie da ;)
Inna sprawa, że nie słyszałem o akcji wymiany w 3.2 to po pierwsze. A po drugie to tam też nie pracują aż takie sieroty, żeby Ci w aucie z założonym LPG wymieniać cewki...
Akcje serwisowe dla Audi można jeszcze sprawdzić on-line na tej stronie http://origin-www.audi.com/de/brand/...container=page
wpisałem swój VIN i pojawiło się takie coś:
ID: 2BF2
S-Emissions Service Action
co to oznacza?
Pewnie akcja odnośnie wymiany cewek
:thumbright::thumbright::thumbright:
Dzięki :D
A tak ogólnie to już jestem umówiony w salonie Audi na piątek i zobaczymy co i jak będzie
Aczkolwiek auto po winie jak najbardziej podlega akcji ...
A dla info : sprawdzają też nr.fabryczne cewek i to jest główny wyznacznik wymiany :thumbright:
Moje audi miało akcje przy 18 153km o numerze 20L1,wie ktoś co to? Bo w necie szukam ale nie ma chyba nic
kolega skontaktował się ze znajomym i zapytał o wszystko na temat mojego auta. I wszystko jest tak jak mi sprzedawca powiedział (żadnego kręcenia w przebiegu itp.)
I ta akcja z wymianą cewek, to musiał bym się udać do USA aby mi to zrobili. Ponieważ mój samochód nie kwalifikuje się do darmowej akcji na terenie Europy.
Jeszcze zadzwonię do ASO i się dowiem czy, aby na pewno nie kwalifikuje się do akcji serwisowej.
A ja jestem dziś po miłej akcji wymiany cewek zapłonowych :D
ps: obsługa i pewna pani była na tyle miła że 5 ori cewek i jedną nie ori (jakąś włoską .... poprzednik założył)
wymieniono mi na 6 nowych ori .... cóż nic tylko się cieszyć :thumbright:
W poprzednim tygodniu odstawiłem auto mojego teścia na wymianę wtryskiwaczy (2.0 TDI 170 KM, BMN). Jakieś 3 lata temu dzwoniliśmy i akcja nie obejmowała jego auta. Teraz okazuje się, że nie ma tego problemu. Jest to ta sama akcja (23K1), co ciekawe była wpisana przy niej data 2013.01.01 czyli pewnie wtedy auto zostało dodane. Jedyna różnica, że za wiązkę trzeba było zapłacić (450 zł). Wymianie podlegały wszystkie 4 wtryskiwacze.
23Q4 - najnowsza akcja serwisowa dotyczaca "afery spalinowej". Tutaj: http://microsites.audi.com/serviceca...-pl/index.html mozna sprawdzic czy sie lapiecie na akcje.
Ja sie zalapalem, kto jeszcze?
Pytanie tylko na czym będzie polegała ta akcja serwisowa "diesel gate" i czy jej wynik wyjdzie dla każdego użytkownika na plus. Niektóre z tych aut mogą już nie trzymać norm bo mają przejechane z 500tys km i co wtedy?
Moje auto też zostało objęte tą akcja 23Q4 dot. spalin, co oni będą robić?
ja też, ciekawe co zrobią?
Też się załapałem.
Czy ta akcja nie ma na celu przeprogramowania komputera w wyniku czego zostanie "obcięta" moc dla zachowania norm emisji dwutlenku węgla?
Zastanówcie się dizlowcy czy to aby na pewno warto na tą akcję się zgłaszać...
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
młotkiem i wiertarką, glupie pytanie, glupia odpowiedz
zostanie wgrany nowy program sterujący dla silnika
silniki EA189, akcja serwisowa 23Q4
Silnik Moc silnika Oznaczenie Dane techniczne 1.2 TDI CR 75 KM (55 kW) CFWA 1199 cm3, R3, 12V, DOHC, common rail, turbosprężarka 1.6 TDI CR 75 KM (55 kW) CAYA 1598 cm3, R4, 16V, DOHC, common rail, turbosprężarka 1.6 TDI CR 90 KM (66 kW) CAYB 1598 cm3, R4, 16V, DOHC, common rail, turbosprężarka 1.6 TDI CR 105 KM (77 kW) CAYC 1598 cm3, R4, 16V, DOHC, common rail, turbosprężarka 2.0 TDI CR 110 KM (81 kW) CBDC, CFHA, CFHF 1968 cm3, R4, 16V, DOHC, common rail, turbosprężarka 2.0 TDI CR 120 KM (88 kW) CAGC 1968 cm3, R4, 16V, DOHC, common rail, turbosprężarka 2.0 TDI CR 140 KM (103 kW) CFHC, CBEA, CBAB, CFFB, CBDB, CJAA 1968 cm3, R4, 16V, DOHC, common rail, turbosprężarka 2.0 TDI CR 143 KM (105 kW) CAGA 1968 cm3, R4, 16V, DOHC, common rail, turbosprężarka 2.0 TDI CR 170 KM (125 kW) CBBB, CFJA, CFGB, CEGA, CAHA 1968 cm3, R4, 16V, DOHC, common rail, turbosprężarka 2.0 TDI CR 177 KM (130 kW) CGLC 1968 cm3, R4, 16V, DOHC, common rail, turbosprężarka 2.0 TDI CR 180 KM (132 kW) CFCA 1968 cm3, R4, 16V, DOHC, common rail,
ale bedzie placz wsrod tych co maja program zrobiony i pojadą na akcje :P
pretensje tylko do siebie
Ale coś więcej? Nowy program, ale jaki słabszy? Taki sam ?
Pewnie słabszy,cos ograniczający. Jak inaczej chciałbys zmniejszyć ilośc syfu produkowanego przez silnik?:P nie da sie zjeść ciastko i mieć ciastko :D
Upierasz się np na wersje 105 km, idziesz do salonu i kupujesz te 105km a nie 90 lub 140 i chcesz je mieć i teraz masz je stracić bo oni popełnili błąd ? Odszkodowania jakieś coś? :O
Dlatego w USA na VW posypią sie pozwy :x. Jakoś szkodliwość spalin musza zmniejszyć... Kosztem osiągów bo emisyjnośc spadała jak na testach auto wchodziło w tryb eko :P
Ale co polska jak i usa ma prawo do swego.. Płacisz za 105km i chcesz tyle mieć, nie prawda?
To juz jakoś VW musi przeskoczyć. Ja sie na tym nie znam. Jak Ty bys widział zmniejszenie emisji nie obcinając mocy?:p
i tyle bedziesz mial, w pewnym okreslonym zakresie, w pewnych, okreslonych warunkach, zaakceptowanych przez producenta i wszelkie normy emisji spalin
ale nie wiecej,
a wyniki z hamowni podwoziowych roznych tunerow nie sa wyznacznikiem dla producenta
zapominasz ze jak kupiles wersje np 105, to z reguly miala ona ok 115, czemu wtedy nie miales do VAG pretensji ze Ci za bardzo wyzylowal silnik ?
ale to temat o akcjach serwisowych, co robia, co wnosza, a nie forum prawne "mua" vs VW
Polecam obejrzeć w temacie akcja serwisowa 23Q4
https://www.youtube.com/watch?v=rcgJ7CGxfsQ
mowilem zeby benzynki kupowac...:D
Ciekawie jest z starymi akcjami serwisowymi, 2 lata temu powiedziano mi, że wyświetla się akcja na pompo wtryski ( BKD ), nie robiłem jej, bo wszystko działało ok.
Teraz chciałem skorzystać i Pan w tej samej sieci salonów mówi, że nie ma akcji dla tego samochodu.
Czyli była i nie ma ;)
Nie ma co na razie panikować, nie trzeba przecież jechać na tą akcję a podejrzewam że będzie ona bezterminowa tak jak pompki Siemensa w 2.0 TDI BMM
pss z tymi pompkami BKD tez słyszałem, musze zadzwonić do swojego przedstawiciela audi na DŚ :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Panowie przepraszam za być może głupie pytanie ale właśnie kupiłem Audi z silnikiem BMN z 2008roku serwisowane w aso w niemczech i z tego co patrzyłem w jego historii pompek chyba nie wymieniali. Myślicie że po takim długim czasie od rozpoczęcia akcji serwisowej mam prawo rządać wymiany? Niezły byłby to klimat wymienić pompki na nowe po kupnie 8letniego diesla :)
Zadzwoń sobie do jakiego kolwiek ASO podaj numer VIN i popytaj czy są dla tego auta jakieś akcje serwisowe.
Sprawdziłem sobie auto po vinie i wyskoczyła mi akcja serwisowa dotycząca dwumasy. Znajomy w 2011 roku wymienił dwumase we własnym zakresie zapewne nie wiedząc o żadnej akcji na które podlega auto. W wersie Naprawa widnieje " Nie podano" czyli akcja nie została przeprowadzona i można w każdej chwili jechać do ASO na wymianę?
http://iv.pl/images/37327036640648661505.jpg
zadzwon do ASO i sprawdz, ale mocno watpliwe
kazda akcja serwisowa trwa jakis okres czasu, np rok, a akcja na te LUK-i byla 10lat temu