Zgadza się, tylko że w zupełności wystarczy 72Ah. Ja mam taki i ASZ i chodzi pierwszorzędnie - fabrycznie był 70Ah.
Printable View
tak fabrycznie był 70Ah tylko że rozruch miał chyba coś około 380A. Więc nie wiele mieli dobre akumulatory. Ale jednak kupie FUTURA 72Ah 720A, jak padnie po kilku latach to kupię mocniejsze jak bedą tańsze ;)
ja też u siebie mam Centra FUTURA 72Ah 720A już od roku i nie mogę złego słowa powiedzieć, po ustawieniu konta wtrysku, wymianie świec i na dobrym ON auto odpala bez nikakich, wczesnej miałem FIAMM i po 6 latach przy dużych mrozach ( -20 i więcej ) już nie dawał rady ale beną 1,4 jeszcze po-telepie natomiast słyszałem złe opinie o 4max i kiedyś miałem jopla też kiszka owszem można kupić sobie Varte lub Boscha ale po co przepacać
dzięki co do akumulaotra, wybrałem FUTURA i myślę ze będe zadowolony, bo co do CENTRA PLUS ludzie narzekali ;)
DavideChuckLee czy to jest temat o swiecach?wiem ze nikt nie czyta tych postow ale za chwile bedziecie pytac jak zmienic oleju.
A ile kosztuje taki Centra Futura 77Ah ?? a ile Centra Futura 72Ah ??
Allegro.pl
dok?adnie na allegro.pl masz wszystko rozpisane w cenach ;)
ale nie schodzi poni?ej 300zl .
ok wielkie dzięki :) teraz muszę tylko kaske skołować :D
A czy jest jakaś różnica między miedzy Centra futura a bosch ??oba 77 Ah który lepszy ??
Osobiscie wybralbym Centre, w poprzednim aucie mialem przez dwa lata akumulator Boscha i byl do wyrzucenia po tym czasie.
A wiesz ze takie opinie jak Twoja są o kant stołu potłuc? Może miałeś najtańszego Boscha a teraz porównujesz go do Centry futury? Bez podania szczegółów nie ma nawet co porównywać.
Ja mam Centre Future. Padla po roku.
Z tego co czytalem to akumulatory Centra po przejeciu przez Exide strasznie stracily na jakosci.
Tez kiedys mialem Centre i wszystko bylo ok przez 5 lat ale to wlasnie byl model sprzed przejecia.
Z osobistego doswiadczenia nie polecam.
Przeciez maja gwarancje bodajze na 3 lata wiec w czym problem ? :)
No ta teraz to ja już nie wiem :(
A wiecie może czy można aku na "rekojmie" kupić ??
Witam,
także przymierzam się do zakupu nowego akumulatora. Moja A3 z silnikiem 1.9TDi ma problemy poniżej -5stC. Jeszcze spróbuje doładować aku, ale mam pytanie związane z odłączaniem akumulatora.
Czy mogę się obawiać wykasowania jakichś ustawień po odłączeniu aku?
Co do jakości akumulatorów to na forum elektroda http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic7980-0.html większość opinie przemawia na korzyść Centry, a ja osobiści wybrałem i zamierzam kupićCentra Futura.
Polecam Centre Futura, ale pamiętaj żeby mieć min. 70Ah ;) Diesel potrzebuje większego prądu rozruchowego, gdzies bodajże 680A min potrzebuje.
a co do aku, nic się nie stanie jak odłaczysz go ;)
Bosch i centra futura to to samo :) mogą się jedynie ceną różnić chociaż to wątpliwe :P i nie wiem który wybrać :(
kup dwa od razu. Bosh jest tańszy od Futury, skontaktuj się z "FRANC " em, on Ci doradzi i załatwi Ci konkretne aku. ;) . pozdro
Dobra wybrałem centre zobaczmy jak sie bd sprawować :) 3 lata gwarancji wiec spoko :)
Panowie po co ta napinka ;> nie wiele aż tak się różnią tylko 20A ma więcej i cenowo bo Centra jest droższa o pare zł.
Tam gdzie ja kupowałem futura-340 zł a bosch-345 zł :P
Przeczytałem cały wątek. Widzę że bardzo dużo osób tutaj kupuje akumulatory. Czy ktoś z forumowiczów handluje takimi w jeszcze bardziej konkurencyjnych cenach niż na allegro?
Myślę że wystarczy mi akumulator "CENTRA FUTURA 72AH 720A" - był bym zainteresowany.
maxbmx -"CENTRA FUTURA 72AH 720A" bardzo dobry wybor do Twojego AGRa:thumbright:
Pisz PW do kolegi Franc http://www.a3-club.net/forum/member.php?u=1236
Panowie, po 4 dniach postoju moja A3 odmawia odpalenia. Jestem świeżo po wymianie aku na centra futura 72ah, ładowanie też dobre. Wymieniłem poprzedni oryginalny akumulator bo po 2-3 dniach postoju nie chciała palić - tylko na kable. Od tej pory nie miałem okazji sprawdzić jak będzie po kilku dniach postoju - aż do teraz. Czy to wskazuje, że coś jest z moją a3 nie tak?
Szukajka pomoze np "nie odpala po nocy" itd sprawdz świece i rozrusznik
Dzięki za wskazówkę, problem w tym że świece mam wszystkie sprawne a rozrusznika wina to nie jest, bo kręci tylko jakieś 0,5 sekundy a potem cisza - auto nawet nie ma mocy żeby "pochechłać". Tak miałem przed wymianą aku i jak przyjechali z assistance to podłączyli kable i od strzała odpalił. Myślałem, że to kwestia starego/słabego aku i po wymianie na nowy nie będzie takiego problemu po zaledwie 4 dniach postoju.
dzonn sprawdź jaki masz pobór prądu z akumulatora, bo najprawdopodobniej to jest przyczyna
Panowie, a czy to:
http://allegro.pl/akumulator-varta-s...396399126.html
Rozmiarowo zmie?ci si? do 8PA? Wydaje mi si? ?e standardowo aku ma wysoko?? 175mm,
a ta Varta ma 190mm.
Co o tym my?licie?
Pozdrawiam
wejdzie bez problemu.
witam, mam zamiar kupic sobie nowy aku bo moj coś słabo ciągnie i mam nastepujące pytanie. jaki powinien on byc do a3 8l, 1.8 20V bez klimy. mam wzmaka i suba. mozecie mi podac linki do jakichs aukcji na allegro? o jakis dobry mi chodzi ogolnie. z gory dziekuje i pozdrawiam
http://allegro.pl/akumulator-centra-...373275927.html
prosze dobry aku i jest idealny
właśnie nie każdy wie i po to jest forum, lepiej podawać pisemnie czyli Centra futura 64Ah/640A niż linki bo np szymon9191 prosił o linka, zamówi z podanej przez Ciebie aukcji i będą tylko kłopoty. Jak podawać to konkretnie.
no to pojechali?cie po bandzie;d a cos do 250 z hakiem sie znajdzie?
mo?e co? takiego? http://allegro.pl/centra-futura-60ah...395557704.html albo jakis bosch?
jak poszukasz to dostaniesz future w dobrej cenie, ja mam future bo jest dobra, mam 2 wzmacniacze klime i inne pożeracze energii, ogólnie daje rade. samochód stawiasz w garażu czy pod chmurką?
ja polecam tylko centre bo ja zawsze kupuje i nie ma problemow a na tanszych sie nie znam moze ktos sie wypowie kto takowy tani kupil
Dodano:
pomoc koledze a nie filozofuj hehe:p
Dodano:
no ten tez dobry
niestety pod gołym niebem;d nie musi byc do 250, ,moze byc powiedzmy troche wiecej
jak chce taniej to mu doradze ale jak stoi pod chmurką to standardowy aku może nie wytrzymać jeśli auto będzie kilka dni stało nie ruszane na -20C, a futura to strzyma
w tym co podałem wszystko się zgadza tak?
nie, mamy LEWY plus nie prawy, czytaj co pisze
no ok wiec poczukiwania trwają
Dodano:
cięzko coś, mało ich na lewy
Ja w?a?nie zakupi?em tu i taki:
http://allegro.pl/akumulator-centra-...373343006.html
Prawy plusik i narazie kr?ci jak poj...- znaczy b.dobrze :).