tarcza spiekowa 4 łopatkowa ;) ale nie pamiętam czy coś mówiłem o tym... ale sam docisk zostaje seryjny...
Printable View
tarcza spiekowa 4 łopatkowa ;) ale nie pamiętam czy coś mówiłem o tym... ale sam docisk zostaje seryjny...
znalazlem u siebie goscia ktory sie zajmuje naprawa skrzyn i sprzegiel i robi tez sprzegla sportowe... zadzwonilem do niego i zapytalem ile by kosztowalo zrobienie wzmocnionego sprzegla najlepiej spieka do eski i co jest w tej cenie... powiedzial ze zeby miec auto jeszcze w miare do ruchu drogowego i zeby bylo mocne to szeciolopatkowy spiek , wzmocniony docisk i w dwumasie jakies mocniejsze sprezynki i jakies inne lozysko... a jak chce tylko na wyscigi auto to spiek czterolopatkowy bo w normalnym poruszaniu sie z tarcza czterolopatkowa trzeba przy kazdym ruszeniu np w korku "strzelic" ze sprzegla i jest nie wygodne... cena za zrobienie calego sprzegla to okolo 2000zl... mysle ze to nie jest zla cena. co o tym myslicie?
Cena wydaje się ok, przy seryjnym docisku i tarczy spiekowej 4 łopatkowej da się normalnie jeździć... i to nie jedna osoba już sprawdziła na forum
czyli mam zrobic spieka 4 lopatkowego?:)
zrób jak chcesz :)
zrobie jak chce:)
- - - Aktualizacja postu - - -
ile mocy moge zrobic bez robienia glowicy i na samych kutych korbach?
myślę że okolice 400km
krzysssk21, kto w pomorskim dobrze virusuje
turboelita.pl Gdańsk ul. Nowatorów 8 :)
tak tylko że potem korby idą na boki ;p :D
Tu masz zdjęcie 2 sprzęgieł (lewe AP Racing, prawe Sachs Racing). Oba sprzęgła w wersji ulicznej (płynna praca sprzęgła i pedału). Oba zrobione na 600Nm i porządnie wyważone na Skoczylasa. Oba sprzęgła są pełne (nie spieki) i z okładziną organiczną.
http://imageshack.us/a/img196/4930/2...esprzgi.th.jpg
ladne te sprzegła :P zmien dilera :)
o ***** sorki ale wyskoczylo mi zdjecie esy pod maska a teraz sprzegla... to ja zmienie dilera :)
pytanie jaka cena
no wlasnie a cena pewnie 4tys:)
Sprzegla byly oryginalnie na duzo mniejszy moment. Wzmocnienie, przeszlifowanie, wywazenie....300zl sztuka
a koszt sprzęgła? bo trzeba najpierw coś kupić, żeby wzmocnić ;)
swoje sprzeglo sie daje i za 300zl on to wzmacnia?? :O jakos mi sie nie chce wierzyc...
sam nalozenie spieka kosztuje jakos 340-360zl najtaniej.
ja płaciłem za zrobienie spieka 360zł
no i tak wlasnie myslalem:)
Takie pytanie co do solnika BAM, wiem, ze ogolnie sa polecane swistaki z Evo, a co sadzicie o turbinie oem z RS3/TTRS tego 2,5 TFSI 5cylindrow?
ale to chyba są razem z kolektorem, więc nie założysz
I wszystko jasne :thumbright:
a co za problem przerobic? GTB2260 sa na kolektorach 6 cylindrowych a wsadzaja do 1.9 :)
autko jezdzi:) dotarte:) jade wymienic olej i filtr i zrobic jakies pierwsze proby i strzaly :)
troche mnie nie bylo i mialem problemy z autem poniewaz panewka sie obrucila... znowu mnie czeka docieranie ale pociesza mnie to ze bedzie jeszcze troche wiecej mocy :)
No to czekam na wykres, zakułeś go ?
tak korbowody jak narazie PAUTERA kute i do 400KM mozna sobie spokojnie zrobic:)
no to trzymam kciuki :thumbright: i czekam na jakieś kreski i czasy pomierz auto
jechales moze w piatek wieczorkiem tak ok 22:30 po autostradzie A1 kierunek gdansk
to nie ja:)
auto żyje ?
zyje , docieram je , jeszcze zostalo mi 400km na spokojnie :)
daj mu.... :P
juz pare razy lekko przycisnalem:) ale lepiej przejezdze na spokojnie :P
tym razem zakuty silnik ?
tak zakuty ale wczesniej tez byl zakuty i sie panewka obrucila :) na nie zakutym korba wyszla bokiem :/
oby ten był szczęśliwy i już długo służył :)
teraz wszystko bylo dopasowane w szlifierni i wszystko pomierzone.. Tez mam nadzieje ze mi posluzy :) musze w koncu wystartowac sobie w jakis zawodach i sie sprawdzic czy sa jakies szanse z innymi :)
Przydalo by sie z tym rs3 z ktorym stawales wczesniej tylkontymbrazem bez bum :)
teraz mam takie dziwne zjawisko ze turbina czasami mi przeladowuje ,czasem laduje za malo i czasem normalnie.... moze to byc WG? zamiast n75 mam MACa ....
Ja tak miałem jak miałem zepsuty map seonsor! Ale może byc n75 podłacz sobie 2 wezyki od podcisnienia omijajc zawor n75 przejedź się i bedziesz wiedział czy wina turbiny czy n75 :)
wastegate sie zawiesil :) juz jest wszystko wporzadku ;)
http://www.youtube.com/watch?v=TfH39CnxM8s mam nadzieję, że efekty będzie podobny:O ale szatan!!!