Dzięki. Jest informacja tylko nie widzę rozróżnienia miedzy nr pompek przed i poliftowych dlatego nie wiedziałem jakim numerem pompki mogę zastąpić swoją.
Printable View
Dzięki. Jest informacja tylko nie widzę rozróżnienia miedzy nr pompek przed i poliftowych dlatego nie wiedziałem jakim numerem pompki mogę zastąpić swoją.
Rozni sie tylko literka przedliftowa to L a poliftowa to D
kupiłem i zamontowałem nową pompkę 8d0862257E
po podlączeniu pompka non stop pompuje i nie otwiera drzwi
po okolo 20sek wyłącza sie
wpinam moją starą pompke i działa prawidłowo
o co chodzi? przewody podcisnienia wciskam jak pracuje i nie pomaga, zdjąłem przewody i zatkałem palcami i dalej pracuje:/
Rozbierz tą nowa pompkę, wg Twojego opisu wygląda na nieszczelność wewnątrz pompki. Może ten biały plastikowy krucieć w środku, lub co gorsza... brak wirnika... a w ogóle czujesz, że ciągnie jak przyłożysz palec ?
raczej nic nie czuje...
jak i co posprawdzac w tej pompce?
zatykam oba wyjscia z pompki i nic sie nie dzieje , nadal pracuje.
montuje moją starą pompke, zatykam oba wyjscia i pompka sie wyłącza....
wychodzi na to ze otrzymałem niesprawną pompkę.....
przełóż silniczek ze starej pompki do tej nowej i powinno być dobrze skoro stara jest sprawna ( silniczek) lub sprawdz czy wogóle masz wirnik grafitowy, odkręc te try srubki i wszystko bedzie widac,
nie bede sie bawił w takie rzeczy...
kupilem pompke na allegro i sprzedawca zapewniał mnie ze jest sprawna.
nie lubie chamstwa ... i albo zwrot calej kasy z wysyłką albo ma mi przysłać sprawną pompkę!
masz racje, ale gdyby coś poszło nie tak, to możesz zrobić jak pisałem.
Masz racje, jeżeli jest możliwość to walcz o swoje bo to ewidentny dowód na ignorancje sprzedawcy i pełne wyrafinowanie w robieniu ludzi w przysłowiowego "Ciula" ,trzymamy kciuki bo 300 zł drogą nie chodzi.
"
Koledzy pomóżcie :)
Teraz ja mam problem, przewertowałem cały temat i w sumie nie wiem co sam mam myśleć:/
Mam pompke 8L0862257L i mam normalne kluczyki (nie scyzoryki). Jak mniemam z tego co przeczytałem to nie obsługuje ona pilotów ?
U mnie jest jeszcze jeden bajer z tego co dopiero zauważyłem a mianowicie mam jakiś sterownik centralnego/alarmu podłączony pod pompkę w bagażniku ale niestety nie mam do niego pilotów ani nic (samochód sprowadzony nie wiedziałem że jest jakas instalacja zrobiona).
Dostałem od znajomego scyzoryk 4D0 837 231K.
I teraz pytanie: czy da się z tym wszystkim coś zrobić ? Lub co byście polecili żebym dał rade otwierać zdalnie samochód?