nie bedzie problemu jak kupisz pompke z innym oznaczeniem...
pod warunkiem ze kupisz pompke o początku 8D0...
bo jesli to jest oryginalna pompka to chyba masz poliftową A3?
jesli poliftowa to szukasz pompek 8D0
Printable View
nie bedzie problemu jak kupisz pompke z innym oznaczeniem...
pod warunkiem ze kupisz pompke o początku 8D0...
bo jesli to jest oryginalna pompka to chyba masz poliftową A3?
jesli poliftowa to szukasz pompek 8D0
mam polifta, oryginalnie miałem pompke z oznaczeniem 8D0 862 257 (bez oznaczenia literowego) wymieniłem niechcący na pompke o numerach 8L0 862 257 (bez oznaczenia literowego) jedyne co mi nie hula teraz to kontrola wnętrza a tak to śmiga Pozdrawiam
w starej popmce padła własnie płytka z elektroniką i dlatego zmuszony byłem wymienić całośc, silniczek był dobry
Czy ktoś się spotkał z tym, żeby zamek dało się otworzyć z pilota, ale zamknąć się nie dało? Czy to jest wina pompki albo wężyków czy powinienem szukać gdzie indziej?
a słyszysz pompke jak naciśniesz "zamknij" ? jesli tak to jest nieszczelność w układzie a jeśli nie to może spróbuj ponownie zaprogramować pilot, a kluczykiem da się wogóle zamknąć ?
Kluczykiem da się zamknąć. Pompkę chyba słychać tak mi się wydaje :-) jeśli dobrze interpretuje dźwięk...
Jak sprawdzić szczelność? Albo może najpierw zacznę od zaprogramowania pilota? Choć jak nacisnę pilota do zamknięcia to słychać takie buczenie, więc pilot pewnie wysyła polecenie do zamka...
jeżeli słyszysz buczenie któe nie ustaje przez kilkanaście sekund to znaczy ze poprostu masz nieszczelnośc w układzie, biorac pod uwage ze otworzyć się da to znaczy ze nieszczelnośc ta będzie przy samej pompce, stosunkowo łatwa usterka do zlokalizowania, domniemam ze wiesz gdzie znajduje się owa pompka, myśle ze poprostu jeden z węzyków się odłaczył, jeżeli już wcześniej grzebałes przy niej to się często zdarza, ja np ułamałem ten biały zaczep który blokuje rurke w tym wejściu w pompce i często mi sie luzuje i mi buczy ta pompka. zajrzyj tam jutro i daj znac bo ciekaw jestem ehh ale sie rozpisałem, :P
Panowie, a co jeśli buczenie pompki słychać jedynie przez ok 2 sek ?
U mnie drzwi i klapa otwierają się i zamykają bez problemu z tym ze po wypchnięciu rygli przez ok 1 sek lub 2 sek słychać prace pompki.
Czy to także oznaka nieszczelności czy pompka pada powoli ?
Pozdrawiam.