Witam
Czy bordnetz A obsłuży czujnik zmierzchu, lusterko fotochrom oraz C/L home?
pozdrawiam
Witam
Czy bordnetz A obsłuży czujnik zmierzchu, lusterko fotochrom oraz C/L home?
pozdrawiam
obsluzy, ale tylko w pierwszych rocznikach (o ile instalacje miales). w pozniejszych zmienia sie instalacja.
Chodzi Ci o instalację do lusterka? Pewnie jej nie ma, ale jak bym ją doprowadził to powinno wszytko działać?
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
jak nie bylo lusterka i czujnika to jej nie ma. jak dobrze poprowadzisz to bedzie dzialac. do tego potrzebny jest wlacznik z auto.
Kamyk na autostradzie przyśpieszył u mnie ogarnięcie tematu z lusterkiem i czujnikiem.
Mam 3 pytania tylko do tej rozpiski:
Czy jest jakaś zasada numerowania pinów? Szukałem trochę w necie i wydaje mi się, że czujnik deszczu/zmierchu ma pin 1 od strony wypustki we wtyczce, jak to wygląda w przypadku wtyczki lusterka? Wtyczka bixenonów miała ladnie opisane numery pinów ale tutaj nie mogę się doszukać..
Czy stare kable ciąć w bordzie czy wpinać się w nie? (nie wiem, może akurat będą puste te piny)
Chciałbym wykorzystać moją starą wtyczkę od lusterka fotochrom/zmierzch - czy mogę nie ciachać kabli idących do lusterek bocznych? Czy nie zmieniły się piny w tym przypadku?
Będę wdzięczny za pomoc.
numery pinow masz na wtyczkach, czasami na gniazdach.
ciagnij nowa instalacje oprocz do lustek bocznych (o ile byla) oraz do masy. miales zupelnie gdzie indziej podlaczone do borda (pin1 i 3 w lusterku). oczywiscie mozna wykorzystac stare kable i je poprzepinac, ale latwiej ciagnac nowe, co i tak musisz zrobic nie majac wczesniej czujnika deszczu.
jak zmieniasz szybe, pochwal sie wycenami.
No więc z szybą sprawa wygląda tak:
W październiku wykupiłem razem z Minicasco opcje autoszyba w PZU - 80 albo 100zl.
Szyba poszła mi jakoś 9 marca na autostradzie, półksiężyc bez klasyfikacji do naprawy.
Zadzwoniłem do PZU, za 3 godziny kontakt z Nordglass.
Szyba to oczywiście zamiennik ich produkcji, ale ja jestem zadowolony, nie widzę sensu dopłacania aby mieć oryginał, a i tak mam tyle pomodzone w aucie, że jak ktoś przyjdzie je kupić za 2 lata to nie będę mu nawet tłumaczył tylko podziękuję..
W nordglassie dopuszczają wkład własny, dzięki czemu możesz dopłacić do szyby pod czujnik deszczu - dopłata 140zl.
Do tego czujnik deszczu z blaszką mocującą - 130zl
Wtyczka i przewody naprawcze - 50zl
Lusterko kompletne z fotochromem i 2 maskownice - 200zl
Takze calosc to jakies 600zl i stare lusterko na sprzedaz
P.S nie masz moze rozpiski pinow lusterka i borda z 2004 z elsy zakladajac fotochrom i zmierzchowke w lusterku?
Jesli lusterko bylo zasilane z borda to i tak powinno miec mase podpieta?
Chcialbym jak najmniej zmieniac oryginalna instalacje..
witam czy wie ktoś czy podejdzie bordnetz od tourana do audi wygląd ten sam więc dlatego pytam a z tego co czytałem to nigdzie się nie spotkałem żeby ktoś z innych aut próbował..
Wyglad nie ma znaczenia, podaj numer czesci.
bordnetz od tourana 1KO 937 049 L nr są inne znaczy że nie podejdzie?