witam ja tez zmienialem termostat na wiosnę i chyba znowu bede musial zmienic, bo teraz wymieniałem czujnik temp. i nagle silnik niedogrzany jest, skacze mi z 90 na 80 st. a na 49 kanale max 82*C. Więc chyba czeka na wymiana drania...
Printable View
Nie chcę wam mieszać w głowach ale ja miałem inny przypadek. Padł mi sterownik wentylatorów klimatyzacji, w warsztacie założyli mi nowy i klimatyzacja ruszyła ale w trasie zauważyłem iż wskaźnik temperatury zaczęła pokazywać za niską temperaturę silnika. Przyczyną okazał się być wspomniany sterownik. Mądrzy panowie wsadzili mi model od auta bez klimatyzacji, po wymianie na właściwy temperatura jest ok. Zarówno na zegarach jak i Climatroniku.
Witam. Naczytałem się postów i teraz sam już nie wiem... U mnie jest tak, że zaraz po przekręceniu zapłonu (nawet kiedy samochód stoi całą noc) wskazówka temp. silnika wskakuje na około 70 stopni. Podczas jazdy (10-20km) przesuwa się do około 80 stopni, więcej nie chce. Winny termostat, czujnik, czy zepsute zegary?
Czujnik lub licznik.Podłacz VAGa , sprawdz bledy w silniku jak i liczniku.
Czyli termostat wykluczony?
Po niedzieli skoczę do znajomego i podłącze VAGa.
Tak, termostat na razie zostaw. Bedziesz robić diagnoze VAGiem to spisz sobie błedy.
Dziękuję za odpowiedź. W środę jadę do mechanika żeby naprawił turbinę i wymienił tulejkę to przy okazji wezmę swojego laptopa, zdiagnozuje VAGiem i zapisze sobie log.
Przepraszam, może źle się wyraziłem. Jeszcze nie korzystałem z VAGa i nie wiem dokładnie jak to wygląda.
Będę u mechanika to spiszę numery błędów. Jeśli będę miał wątpliwości napiszę na forum.
Siemano nie wiem czy w dobrym temacie piszę mam lekki problem na ssaniu strasznie mi falują obroty spadają tak że czasem się kontrolka od ładowania zaświeci strasznie szarpie dopiero jak się trochę zagrzeje i wyłączy się ssanie jest ok lekkie drgania silnika dodam tez że wydaję mi się ze długo się nagrzewa mam ustawiona sekwecje na 30 s i dopiero po ok 4 km osiaga ta temperature co to oznacza padniety termostat ??