-
Tak, Twoja pompka nie obsługuje pilotów radiowych. To co masz podpiete pod pompkę to pewnie jakaś centralka do sterowania z pilota. Masz dwie opcje: kupić pompkę pod scyzoryk który dostałeś lub spróbować odczytać nazwę i model z tej podpiętej centralki i poszukac pilota do niej. Jak będziesz miał nazwę i model to w necie powinieneś znalźć instrukcję jak dopasować do niej pilota. Od razu odpowiem na pytanie które pewnie padnie... nie, pilot audi nie bedzie działał z ta podczepioną centralką.
-
No tego sie domyślałem :( DZIĘKI
Doszedłem że jest to sterownik GeTronic 109, na internecie znalazłem jakąś instrukcję do tego ale niestety w języku węgierskim...po ang albo polsku niestety nie znalazłem :/ czy miał ktoś może styczność z tym ? Nie mam rozpiski pinów do tego a zastanawiało mnie czy może dałoby radę zamienić ten sterownik i pod tą instalacje podłączyć inny np Blokera (czy coć innego jest lepsze?). Czy byłaby taka opcja? I mam prośbę czy ma ktoś może rozpiske kolorów kabli który do czego podłączanych do pompki ?
-
na początku przepraszam za double
Nic w całym temacie nie ma o scyzoryku 4D0 837 231K. Wiadomo coś jaka pompka pasuje do niego ?
-
Panus1 Kluczyk jest z TT powinien dzialac normalnie jak inne kluczyki na czestotliwosci 433MHz ale glowy nie dam uciac,:)
-
Temat z zakupem pompki odpadł. Nie znalazłem nigdzie taniej niż na allegro:(.
Podłączał się ktoś sterownikiem centralnego do kabli dochodzących do pompki ? Potrzebował bym rozpiske pod które przewody się podpiąć.
Będę ogromnie wdzięczny za pomoc :)
-
sterowanie centralnym zamkiem
Witam
Mam pytanko w audi a3 1.6 1999r mam centralny zamek z domykaniem szyb i niewiem czy to fabryczna instalacja czy ktos wstawiał bo kluczyk mam zwykly a pilot od centralnego niedziala a firma pilota to META SYSTEM . Wyczytalem gdzies w necie ze ta wloska firma byla montowana w fabrycznych zamkach . Teraz niewiem czy szukac sterownika zamontowanego przez kogoś czy dziala centralny z pompki ktora jest w boczku w bagazniku POZDRAWIAM
-
witam, mam dość nie typowy problem, przed świętami padła mi pompka, niestety nie wirnik a cała płyta się spaliła (była mokra) więc trzeba zakupić całą pompke, przeszukałem całe allegro i znalazłem kilka sztuk za ponad 300zł, ponieważ oznaczenie mam dość nie typowe 8L0 862 257 L , pompki z innymi oznaczeniami są sporo tańsze wiec od rana czytam czym one się różnią i z informacji z tego tematu wychodzi:
8L0 862 257 L obsługuje DWA i Pilota radiowego
Tylko pompki zaznaczone na czerwono obsługują piloty radiowe.
strasznie mnie ta informacja zdziwiła ponieważ ja mam 2 piloty do samochodu i działały. samochod posprawdzałem czy obok pompki nie ma jakiegoś dodatkowego sterownika, niestety nic nie ma, natomiast pod maską jest alarm (który wcześniej nie działał. poloty nie są originalne niestety jedyne co na nich pisze to Galicja-Eltal, z google dowiedziałem sie ze to firma montująca alarmy samochodowe, niestety juz nie istniejąca.
tak wiec zastanawiam czy czy kupić pompke taką samą czyli 8L0 862 257 L czy jednak jakąś inną? która będzie pasowała? a jednocześnie będzie obsługiwać alarm wydaje mi się ze 8L0 862 257 G też będzie ok?
-
Z tego co ja zauważyłem to pompka z L na końcu jest najtańsza ponieważ ona nie obsługuje zdalnego sterowania. Ty masz oddzielny sterownik skoro masz nieoryginalne piloty. Jak nie ma go w bagażniku to pewnie jest pod kierownicą ew pod maską gdzieś ale to mało prawdopodobne. W twoim przypadku obojętnie jaką pompkę 8L0862257 kupisz i będzie hulało ponieważ masz nieoryginalny alarm i piloty.
-
to dobrze,a czy wszystkie obsługują domykanie szyb itp?
-
Domykanie szyb wydaje mi się że wszystkie obsługują i opcję zamykania samochodu po przekroczeniu 15km/h też wszystkie obsługują
Resztę jeżeli zaprogramujesz i podłączysz ten alarm to i tak nie będzie działać bo wtedy sterownik od alarmu wszystko przejmuje a pompka tylko służy do sterowania centralnym