-
Wymiana podnośnika szyb
Witam serdecznie,
Mam pytanie? Czy wymieniał ktoś z Was sama linkę w audi A3 8L ? Znalazłem tylko jak wymienić cała ramkę. Widzę że na allegro można kupić mechanizm ale bez ramki i moje pytanie jest takie czy da się wgl to zrobić? Czy mechanizm jest jakoś na nity czy przykręcany? Oglądałem filmiki na YT ale niestety oni wymieniają cała ramkę. Proszę o pomoc
-
Witam, mam problem z szybkami, otóż nie reagują dosłownie na żadne wciśnięcie guzika, w dodatku problem nie jest tylko tutaj ale i z zamkiem centralnym, który nie reaguje w ogóle na pilota, ani ze środka samochodu. Zamek centralny jeszcze tydzień temu działał bez problemu, ale z dnia na dzień co raz to gorzej było aż doszło do tego co napisałem wyżej ( nie reaguje zamek ani szyby).
PS. ogólnie to nawet przy otwieraniu drzwi nie działa światełko, które powinno się zapalać przy otwieraniu drzwi. Jest jeszcze sprawa tego że "guziczki" od szyb w ogóle się nie święcą.
Ktoś ma pomysł co padło, gdzie padło, jak się do tego zabrać ? jestem zielony więc jeśli można to bez agresji. Pozdrawiam
-
Hej, swego czasu miałem podobny problem i znajomy polecił mi kupić regulator napięcia 12v. Auto niestety sprzedałem, pomijając ten aspekt dlatego nie wiem dokładnie czy to rozwiązanie działa.
-
Kolejny raz będę potrzebował Waszej pomocy :cool: od jakiegoś czasu nie działają mi obie elektryczne szyby z przodu. Słyszalne jest charakterystyczne kliknięcie po wcisnięciu zarówno jednego jak i drugiego przycisku, ale szyby się nie opuszczają. Wcześniej nie działała tylko szyba pasażera, a od jakichś dwóch tygodni kierowcy również. Z tylnymi jest wszystko ok. Od czego zaczęlibyście diagnozę?
-
najprawdopodobniej padł przełącznik zespolony od strony kierowcy
strona pasażera(przełącznik) działa?
tył ok?
-
Przełącznik od strony pasażera również nie działa (słychać to charakterystyczne klikanie). Tył OK.
-
podmień panel sterowania
sprawdź wiązkę w gumie pomiędzy drzwiami a budą
-
Mogę na podmianę wziąć panel z przedlifta 5D?
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
-
z pół lifta tak można bo to to samo co w po lifcie
-
Czyli szukamy z polifta 😉 dzięki
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
- - - Aktualizacja postu - - -
Jeszcze jedno pytanie. Żeby wymontować przełącznik szyb wystarczy wykręcić tą małą śrubkę która jest pod sterowaniem lusterek? Czy coś jeszcze trzeba zrobić?