Koledzy pomoze ktos?? ;p
Printable View
Koledzy pomoze ktos?? ;p
czytales wczesniejsze posty ? jak widac nie
notlauf to tryb awaryjny samochodu, w momencie np przeladowania turbo
u ciebie nie ma zadnego notlaufa, zacznij od wymiany filtrow, podlacz auto pod komputer i zdiagnozuj ( nie mowie ze sam, ktos kumaty z komputerem) prace przeplywomierza, n75 itd
uprzedze, bledow zadnych na 99% nie bedzie, musialoby auto stracic moc calkowicie - wpasc wlasnie w notlauf
bez diagnozy, to wrozenie
kolego a co mam jeszcze sprawdzic przeplywke, n75, turbo, i cos jeszcze?? moze mial ktos taki przypadek??
Możesz też zdiagnozować wężyki podciśnienia.
Zrób Logi Będziesz Wiedział coś Więcej :),Pozdro
ogólnie to Panowie ruszanie gruszką od turbo diagnozuje 80 % przypadków. W moim przypadku poruszałem - chodziła ciężko. Odpaliłem silnik obroty w górę w dół, niestety gruszka tego nie powtórzyła. Do mechaniora i: zapieczona zmienna geometria + grucha do wymiany.
zapieczone kierownice łopatek, daj do czyszczenia Turbo :),mi to pomogło ,gruszka tez ciężko chodziła, a nawet w ogóle.pozdro
Witam u mnie jest nieco inny problem. Mianowicie autko ładnie się zbiera do 100km\h ale później nie rozłącza turbiny tylko strasznie przerywa i traci moc. Wrzucam na luz i daję gaz do oporu i autko powyżej 3000 tyś obr zaczyna przerywać i kopcić. Co to może być pomóżcie bo białej gorączki dostaję. Nie idzie szybciej jechać niż 120-130.
Włącza sie Tryb Awaryjny , zrób logi, Samochód jak Wchodz w tryb Awaryjny wystarczy wyłączyć i włączyć i będzie oki
Panowie czy jest ktoś w Warszawie kto ma Vag-a i wiedzę aby zrobić logi dynamiczne ?
Autko wpada w notlauf na 5 biegu przy ok 160 -170 km/h, troszkę to niebezpieczne, miałem już niemiłą sytuacje z tego powodu.
Na innych biegach daje mu obroty pod czerwone i jest ok.
Komp wywala błąd nr: 4626 "Ciśnienie doładowania-różnica regulacji"
Mechanik powiedział ze to na 80% czujnik ciśnienia doładowania, ale nie bardzo wydawał mi się wiarygodny.
Przepływomierz i N75 pół roku temu wymienione na nowe.
Może jakaś podpowiedz jak dokładnie zlokalizować i poruszać gruchą bo przeczytałem cały ten temat i nadal nie bardzo wiem jak to zlokalizować by sprawdzić czy nie są zapieczone kierownice łopatek, wstyd się przyznać ale nie bardzo nawet wiem gdzie dokładnie jest turbina i gdzie włożyć rękę :(
A może samo rozruszanie sztangi załatwi problem na jakis czas...