-
-
Witam, w moim samochodzie przestała świecić połowa oświetlenia tzn.:
- lewy; ksenon, halogen, przedni kierunek, tył kierunek, postojowa
- prawy; boczny kierunek, hamulec
Ponad to, po odpaleniu ksenonów pali się tylko prawy ksenon i lewa postojowa, natomiast po przełączeniu w tryb DRL pali się tylko prawa postojowa. Na fisie wyświetlił mi się komunikat o spalonym ksenonie i halogenie oraz, że spalony ksenon będzie zastąpiony światłem postojowym.
Po podpięciu VAG wyświetlił mi się błąd 00457 - Control Module for Network (J519) oraz te (22531, 10499, 10501) których tłumaczenia nie znalazłem.
I tutaj rodzi się moje pytanie w czym problem? Boardnetz? Któryś z przekaźników? czy jeszcze coś innego... Dodam że żarówki i bezpieczniki są sprawdzone, niestety rozpiska przekaźników na forum nie chce się wczytać i nie wiem który może odpowiadać za oświetlenie.
Z góry dzięki za pomoc
-
j519 to bordnetz, pewnie sie sypnal. ale wklej dokladne definivje tych bledow.
rozumiem, ze przy nim nie grzebales?
-
nie nic przy nim nie grzebałem, odpaliłem samochód i na fisie pojawiła się kontrolka żarówki i komunikaty :/ a wiesz może który ewentualnie przekaźnik mógłby mieć z tym coś wspólnego? wolał bym zacząć od nich...
-
Kolego, sam chyba wrzucałem do tego tematu z kolegą Zyzio rozpiskę przekaźników.
Sprawdź ten temat dokładnie.
-
Czy uruchomił ktoś oświetlenie przestrzeni nóg na bordzie 8P0 907 279 ?
Jest to chyba najbiedniejsza wersja, mam gdzies 8P0 907 279 K - jest możliwośc zamiany w aucie z bordem w/w ?
-
a dlaczego ma nie pasowac? wszyscy wymieniaja i ewentualnie czujnik zmierzchu przestaje dziala (wersja bez czujnk deszczu).
-
Zwątpiłem , bo gość który ma VAG'a twierdził ze nie wiadomo czy podejdzie, muszą być dwa kluczyki itp. Z tego co wyczytalem na forum to zgrywamy tylko ustawienia ze starego i pakujemy bogatszą wersje. Dzieki bardzo za odpowiedź.
-
Znalazłem rozpiskę przekaźników, pozamieniałem je stronami i nic... dalej ten sam problem, więc pewnie winny jest bord. Niestety mam wersję K, którą jak wiadomo jest bardzo ciężko zdobyć. Wypatrzyłem F i H (z audi TT) i moje pytanie do was którego wziąć? Teoretycznie H jest młodszy i ma o cały jeden bit więcej ale czy na pewno obsłuży bixenony i drl? Po przeczytaniu tego wątku wiem, że z F nie ma takich problemów.
-
Bixa to prawie Kazdy obsluzy. Bierz H
Tapatalk