ale glosniki z przodu mam nowe polki zmienial nie bede
Printable View
ale glosniki z przodu mam nowe polki zmienial nie bede
Kup cokolwiek, np.
http://allegro.pl/glosniki-dynora-dy...860413533.html
Te wygl?daj? solidnie. Zapewni? pe?nie pasma, od mega g??bokiego bassu po ultra d?wi?k odstraszaj?cy zwierzyne le?n?. W A3 akurat k?t pochylenia tylnej szyby jest idealny i dzwi?k b?dzie trafia? idealnie do pasa?er?w pojazdu.
Monta? g?o?nik?w w pu?k? to ?adnie m?wi?c niem?dry pomys? i wyrzucone pieni?dze w b?oto!
A u mnie szumiało wiecej niz z alpinki :) porównywałes dobre modele a mowa o tych najnizszych modelach , które sa jak wiadomo budżetowe , niektórzy maja pionki i louda na maxa i mowia ze gra bo jest głosno , ale i tak 99% ludzi po ptrzejsciu na alpine juz nie wraca do innych , troszku sprzedaje tego to moge powiedziec z doswiadczenia , kenia stawiał bym na 2 miejscu po alpince , clarion ten nowy juz na 3 stary był na 2 , te nowe sa coraz gorsze . Wiele osób wybierajac radio kieruje sie tym jak wyglada a nie jak gra , czasem sie ktos pyta co lepiej gra .
Dodano:
[quote=xlt;856265]Montaż głośników w pułkę to ładnie mówiąc niemądry pomysł i wyrzucone pieniądze w błoto![/quotea
a niezgodze sie , nie jest to zaden high end ale najprostsza metoda na uzyskanie basu bez suba , przy dobrym bagazniku (liczy sie głebokosc nie wielkosc ) mozna miec basik który potrafi zadowolic niektórych , ja bym proponował cos z wyzszej połki np hertza , montowałem to mało wymagajacym i po suba juz nie przyszli , ale to zalezy od kufra , dobrze zagra np w golf4 , bedzie dosc duzo basu , te głosniki sa dosc skuteczne 94db a to jest wazne , pozatym z kazdych praktycznie elips jakis basik bedzie i bedzie wiecej niz z 13 i 16 w drzwiach pod radiem . Jezeli ktos ma załozeone nie sie wypowie :) Głosniki badziewne lepiej kupic w sklepie niz na allegro potrafia sie sypnac i zawsze jest gwarancja a na allegro mozna usłyszec ze sam popsułes :P
Kupiłem te Helixy, już założone, ale spodziewałem się czegoś lepszego. Może to wina radia? Mam Sony CDX-GT20, dość stare, ale ma mp3. Myślicie, że to wina radyjka?
Skoro porównywać pod SQ to chyba mówimy o dobrych modelach i poprawnych instalacjach. ;) Ja wychodzę z założenia, że lepiej mieć dobry przód, niż średni przód i tył. Nie każdy musi mieć hi-end, ale DLS A6 w bagażniku to podstawa. :D
Wysuń odpowiednie piny i sie przylutuj do nich (google -> schemat iso). Najlepiej kable pociągnąć pod konsolą kierownicy, próg, boczek, bagażnik, boczek bagażnika i masz półkę. Puść oba tą samą trasą.
Podepnij pod gniazdo, bo będzie można zdemontować kompletne radio, a przyszły właściciel nie będzie miał problemów takich jak Ty teraz.