A pod jakim haslem mam szukac na allegro tej plecionki?
Printable View
A pod jakim haslem mam szukac na allegro tej plecionki?
z filmiku niestety niewiele jestem w stanie usłyszeć. szukaj pod hasłem łącznik elastyczny. nie jest to element p&p także tłumikarz musiałby starą wyciąć i wspawać nową
Ja u siebie wywali?em jaki? czas temu kata i za?o?y?em strumienic? (g??wnie dla ciszy, nie dla mocy itp.). Niestety ju? si? wysypa?a i s?ycha? taki metaliczny d?wi?k. Chyba ju? w ?rodku si? to wszystko rozsypa?o. Wi?c na dniach b?d? j? wymienia?. Ale mniejsza o to. Obecn? strumienic? zak?ada?em w El-Tecu. Mam dwie sondy lambda i zapewniali mnie, ?e tak zrobi?, ?eby nie by?o b??du. Niestety b??d (niewydolno?? katalizatora) wci?? jest. Mimo, ?e za?o?yli jak?? tulejk?, w kt?r? si? sond? lambd? wkr?ca. Ju? mnie denerwuje ten Check. I tu mam takie pytanie. Czy taki elektroniczny emulator da rad? oszuka? kompa i poda? prawid?owe warto?ci?
http://moto.allegro.pl/emulator-sond...337352771.html
PS. To nie jest dok?adnie ten emulator. Tylko chcia?em przedstawi? o jaki mniej wi?cej przedmiot chodzi.
PS.2 U mnie 1.8 T z 2001 roku sonda jest rezystancyjna czy jaka? inna?
Co za fachmany, sonde w tulejke, a tulejke nawiercic z boku , bedzie mieć świeże powietrze i nie ma prawa pokazać zlego skladu spalin = brak checka.
No sonda jest w tulejce. Tzn. jest wkręcona ale co skasuje Checka to pojawia się ponownie po kilku dniach. 2-3 dni. Powinna mieć małą dziurkę z boku? Od której strony samochodu i jaki wymiar tej dziurki? Jakim wiertłem powinna być nawiercona?
Nie wiem. Może i jest w niej ta dziurka. Musiałbym się przyjrzeć pod autem czy jest coś nawiercone.
panowie z jak? srednica musze kupic t?umik przelotowy zamiast katalizatora
http://allegro.pl/strumienica-luskow...373323578.html
ten tlumik podejdzie do 1.8T AJQ
średnica dobra ale jak sama nazwa wskazuje to tłumik nie jest i nie radziłbym Ci tego montować
Zapytam Was jeszcze o coś tak na marginesie. Muszę coś wspawać u siebie w miejsce katalizatora (obecnie siedziała tam właśnie strumienica przez 2 lata). I tu mam takie pytanie. Czy jak wstawię jakiś tłumik przelotowy to będzie miało to jakiś negatywny wpływ na osiągi auta? Zamuli się itp.? Boję się wspawać zwykłą rurę ze względu na możliwość zwiększonego hałasu (buczenia itp.)
Kamil myślę że jak wspawasz zwykłą rurę to dzwięk będzię taki sam jak na tej strumienicy...Ja bym wspawał rurę tylko w jakiejś imitacji kata,żeby na przeglądzie przypominało katalizator.
mozesz spokojnie wspawac rurke, ja mam rurke w aqa i quattro i jest ciszej niż seria agu/auq z katalizatorami FWD ! , chodzi o to że sa inne tlumiki, i w quattro nawet jak wytniesz kata i wstawisz rurki jest ciszej nadal niż na seri fwd. Dziwne ale prawdziwe.
Co do tulejki to trzeba jej zrobic dziurke , sporą, tak żeby miala dostep do swieżego powietrza, jak bedzie widziec swieże czyste powietrze to bledu nie bedzie.