Dobra to zaraz nadam temat :) Muszę kupić używaną w dobrym stanie :D
Printable View
Dobra to zaraz nadam temat :) Muszę kupić używaną w dobrym stanie :D
no i 385zł z głowy
padł czujnik ciśnienia klimatyzacji (1 J0 959 126) ~153zł
wyciekł czynnik z klimatyzacji R134A w ilości 750 ml ~82zł
wymiana czujnika cisnienia 49zł
serwis układu klimatyzacji 100zł
jeszcze dziś zauważyłem, już po odebraniu, że na FIS'ie nie pokazuje się temperatura, jak narazie ustaliłem po FAQ'u, że albo coś nie tak z czujnikiem, albo ustawienia z komputera jakoś wyparowały i trzeba spiąć z VAG'iem :|
podłącze się pod wątek. moja klima dzis swieżo nabita nie chlodzi. Nie wlacza sie nawet kompresor klimatyzacji, a panel sie swieci i bucha powietrzem jak bez klimy. na VAGU wyskakują kszaczki i wywala komunikat too many connections error. sprawdzalem wtyczke przy wiatraku i przy filtrze klimy. sprawdzalem tez vagiem sprzetowym i to samo wiec polaczenie usb i com jest OK. czy to jakis czujnik sie mogl skonczyc ? moze ma ktos jakis pomysl ? dziwne ze vag sie skomunikowac nie potrafi....
koison miałem to samo i jestem w trakcie załatwiania nowej sprężarki do klimy
po przekopaniu forum znalazlem przyczyne braku polaczenia przez vaga.zmienilem w opjach COM w mendzerze urzadzen latency timer z 12 na 10 i po kilku probach udalo sie polaczyc z AUTO HVAC. bledow ni znalazl zadnych ale wyrzuil
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 8L0 ö 8L0
Component and/or Version:
Software Coding: 00043
Work Shop Code: WSC 06435
No Faults Found
or DTCs not supported by controller
a communication error ocurred
teraz kopie po forum i szukam kodu bledu 1C ktory mi panel klimatronica wyrzuca jak dam recylkulacj+ nawiew górny. narazie bez rezultatu - pomoze ktos ? ;)
Dodano:
znalazlem w necie: http://www.autogaleria.pl/forum/arch...hp/t-6349.html 1C to dopiero poczatek drogi ;)
diagnoza serwisu uszkodzona sprezarka , wymienili i dalej to samo, jade 120 km w sobote do serwisu z prawdziwego zdarzenia bo zostawilem 1200 zl za sprezarke i to samo. wiec jak by ktos mial podobne logi to nie sprezarka ,tak samo jak ktos chce sprawna sprezarke to bede wystawial pasuje do wszystkich a3 ,vw jak i seata czy skody ,roznia sie wtyczka tylko. Nie spodziewanie ładny wydatek... ;/
A gdzie tą klimę robiłeś w KRK? Ja robię w Swift na ul Ostatniej. A mam znów do nich podjeżdżać niedługo bo mi po sprawdzeniu szczelności i nabiciu coś olej lekko kapie z rury przy parowniku - który był sprawdzany przed nabiciem-(dokładnie nie wiem skąd bo mam auto u mechanika, który mi dzownił i zgłosił) - liczę ,że skończy sie na wymianie i że większość zostanie zrobiona w ramach gwarancji.
klimatronic powiedzial:
kanal 1 - 0.0 czyli blad komunikacji DTC mnie nie dotyczy
kanal 51 - termostat ok bo temperatura po ruszeniu wzrastała.
co jeszcze sprawdzic? jak wykluczyc albo wentylatory, albo czujnik wentylatorów?
czy w VAGU na ENGINE -> OUTPUT TEST powininy sie załączać wentylatory?