Chciałeś kupić drugi taki sam?
Printable View
Chciałeś kupić drugi taki sam?
Zarobisz 310 jak mi oddasz swój :)
Siema mam pytanie odnośnie zestawu wszystkich głośników, chciał bym wymienić wszystkie wraz z syczkami jak się da, teraz moje pytanie chciał bym złożyć wszystko z firmy hertz czy to dobry pomysł ??? zacznę od tyłu skrzynia wbudowana w nadkole głośnik jak kolega niżej wspomniał Hertz ES-200.5 przednie głośniki w drzwiach (mam wersje trzydrzwiową) DSK-130.3 zestaw syczki (jest szansa je tam zamontować ???) głośniki i zwrotnice teraz tył DCX-165.3 co w skład wchodzą dwa głośniki tylko. I teraz zostaje radio bo chciał bym zostawić oryginalne nic nie wymienić jest to do zrobienia ??? i jak to będzie grać na takim radiu, i ostatnie pytanie najważniejsze jakie wzmacniacz oczywiście hertza chyba że macie lepsze i tańsze propozycje to jestem ciekaw POZDRAWIAM
Jeżeli chcesz głośnik bassowy w nadkolu to Hertz ES-200.5 powinien wystarczyć. Co do przodu nie wiem jakie dokładnie masz radio i czy ma wejścia RCA w tyle do podłączenia wzmacniacza. Powiem tak, może to grać na radiu ale jak to się nie wypowiem. Jeżeli kupisz na przód wzmacniacz zagra to o niebo lepiej. Jeżeli tanio to wzmacniacz może być Cruncha, trochę wyższa półka cenowa: ground zero, hifonics, dls, re audio, kicker itp.
mam chorusa 2 radyjko, także nie znam się nie wiem czy jest tam wejście RCA. Niżej daje aukcje z takiego radyjka, a powiedzcie mi co do reszty syczki i głośniki dobry wybór ??? i syczki da się tam zamontować w przednich drzwiach ??? poza tym jak wsadzę ten głośnik niskotonowy z tą obudową to da rade wymienić żarówkę z tyłu ??? bo widze po fotkach żę strasznie mało miejsca zostaje :)
http://allegro.pl/radio-chorus-2-ii-...857644663.html
PS: taki wzmacniacz styknie ???
http://allegro.pl/crunch-gti-2100-wz...842827477.html
Witam. Czy da rade zamontować radio z vw , passat golf ? Mam do kupienia radio navi z golfa model rns 695e tyloo nie wiem czy to podejdzie bez przeróbek konkretnych instalacji
Niestety radio będziesz musial zmienić na jakieś z wyjsciami RCA. Wzmacniacz moim zdaniem za słaby. Mam na sprzedaż wzmacniacz ale cena zdecydowanie wyzsza od tego co podałeś. Jezeli jesteś zainteresowany PW.
- - - Aktualizacja postu - - -
A nie lepiej kupić jakies nowe radio 2DIN z usb?:)
Carrington oczyść skrzynkę, bo nie mogę wysłać wiadomości
Alpine UTE-82BT
Hertz DSK 130
Re Audio 12S4 w skrzyni 30L
Panowie jaki wzmak do tego?
Budżet 400-450 max
Ja mam na sprzedaż DLS XM40 4kanałowy najwżysza półka! Wzmacniacz pod zestaw odseparowany przód Cena sklepowa: 899zł, oddam ostatecznie za 450zł + wysyłka
pisać PW! Wzmacniacz nowy, nieużywany. Pełną specyfikację znajdziecie tutaj: http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_913
http://i59.tinypic.com/erj587.jpg
Panowie miał ktoś do czynienia z głośnikami Morel Tempo 6? Nie chodzi mi o wyczytane opinie na necie tylko o wrażenia odsłuchowe... Będą grały pod Alpiną CDA-9833r i Audisonem SRX3.
Drzwi zostaną wygłuszone, mam w planach zrobić komorę dla głośnika i przykręcić go do zrobionego stelaża w drzwiach, a nie do tapicerki bo to mija się z celem...
Ja kupiłem sobie Morel Tempo 6.2.
Nowe, po wygrzaniu wsadziliśmy do kolegi auta.
Poczciwe stare V40, drzwi przygotowane pod sprzęt.
Porównanie z DLS R6A.
Dls moim zdaniem dysponuje mocniejszym basem.
Morel jest taki uniwersalny, żywszy do każdej muzyki.
Taki zdanie laika na temat wooferów. Tweeterów nie przekładaliśmy.
U mnie morelki będą z Alpine 9812RR i Alpine 3553.
Od siebie je polecam.
Jeszce nie kupiłem, ale nowe mogę dostać za 479 + wysyłka. Sprzedający twierdzi, że nie ma podróbek Morelek, przynajmniej jeszcze się nie spotkał. Jest to sklep i zakład co montuje CA. Już wrzucili na stronie cenę 749 zł, ale zapytałem mailowo to jeszcze mają 2 zestawy z wyprzedaży z czego jeden zarezerwowany do świąt na odbiór osobisty więc nie wiem czy się nie skusić na ten drugi...
Co do DLS to czytałem trochę i ludzie piszą o lepszym kicku, ale myślę że nie jest to warte dołożenia 300 zł... Poza tym do tej pory leciałem (i lecę do dziś) na Hertzach DSK 165, na dodatek bez żadnego wygłuszenia... Więc zmiana będzie na pewno na spory +
Ewentualnie może macie jakiś namiar na DLSy gdzie można dostać je w lepszych pieniążkach?
Dzięki za cenne opinie :)
to zależy , a kick to podstawa dobrego audio :)
Jak z Koszalina to uważaj :)
Mi się już by lampka zapaliła :)
Ja bym powiedział ze nic nie wnosi takie flaki z olejem , ale żeby ktoś żle nie zrozumiał to są zestawy referencyjne nie hertz za 200 .
A jak wysokie nie za ostre ?
Na początek do dlsa styknie ale te głośniki lubią prąd z ta alpinka można to przyzwoicie wysterować , a sub jakiś masz ?
Koszalin omijam szerokim łukiem :D Trochę się naczytałem na forum strefy CA ;)
Subwoofer do zmiany, myślę nad ReAudio 12", aktualnie siedzi jakiś Clarion 250W RMS w zamkniętej skrzynce, jako tako gra, ale jest do zmiany w niedalekiej przyszłości ;)
Ja znowu nie wiem co mam kupić jeśli chodzi o wzmacniacz. Aktualnie siedzi u mnie prosta jednostka sterująca od Sony DSX-40Ui (miał być tymczasowo i tak jest bo niedługo wpadnie PIONEER DEH-X9600BT), jeśli chodzi o przód to aktualnie grają Hertz DSK 130.3 ale zastanawiam się nad czymś innym, może tylko przeskok na ESK (jeśli chodzi o przeróbki na 165mm to odpada niestety) i zmiana słupków pod tweety od nich.
W bagażniku gra JBL GTO804 w skrzynce w nadkolu od Basser'a zasilana Blaupunkt GTA 2 Special MK2.
Chcę kupić wzmacniacz który zasili mi przód (póki co DSK ale ESK później- nie wszystko na raz) no i oczywiście JBL'a z tyłu. Jaki wzmacniacz polecacie 4kanałowy ? Budżet myślę 500-600zł?
PS: Drzwi z przodu pod ESK będą oczywiście przy ich montażu wytłumione i będzie na ramie od podnośnika szyby wstawione alu, boczek usztywniony i wytłumiony również.
Witam, mam pytanie do was. Jaki wzmacniacz polecacie do Alphasonik PSW815 bo miałem Autotek MM 1000.1D ale padł mi i zastanawiam się nad kupnem innego tylko nie wiem jaki wzmak poradzi sobie z takim głośnikiem. Może coś poradzicie mi?
Troszkę tzn? I jaki model tego dls'a ?
X-PROGRAM X-A40
Kilka autek na tym zrobiłem i są zadowoleni z nowych to chyba najtańsza opcja, pod dobrym radiem z wyjsciami 4v mocy nie brakuje, pod 2v i mniej nie próbowałem .
A może napisz czego tobie w tym brakuje :)
Zacznijmy od radia - ustawienia korekcji dźwięku tragiczne, Hertz'e pod samym radiem przy połowie skali głośności a nawet wcześniej zaczynają skamleć a nie grać. Ogólnie nie słyszę w utworach wyraźnie poszczególnych tonów tak jak np słuchając muzyki w domu.
Ogólnie wysoki ton kłuje w uszy tak bardzo że słuchając długo mam chęć się pociąć.
Może na innym radiu lepiej by się to wysterowało.
Jeśli chodzi o bas to nie narzekam, nie lubię przesady niskiego tonu szczególnie na dłuższych trasach.
No i samo auto - jest strasznie głośno jak się jedzie ponad 130km/h, nie wiem czy coś da wygłuszanie drzwi, bagażnika i poprawienie ramy szyby w drzwiach jak i samych drzwi, docisk do uszczelek. To też psuje mi słuchanie muzyki.
Moc dla mnie nie musi być super wykopująca z butów, ma być po prostu czysto.
Np, wysokie tony w drzwiach skierowane w... no właśnie.. W kierownicę a nie we mnie, zobaczę jak będzie, jak wylądują już słupki zrobione ze skierowaniem na mnie.
korekcja tego nie zmieni, i nie patrz na skale czy połwa czy nie zwykle to kwestia podbić
to juz zasługa hertza
clarion daje najmniej po uszach
A gdzie ty tyle jeżdziszna polskich drogach ?
ukierunkowanie głośników i radio z korekcja czasów to może coś z tego będzie
a moze by tak dac wzmaka 4 kanałowego na sam przód i zmienic tweetery na lepsze i puścic w biampingu (kazdy kanał osobno) aktywnie
Zdecydowałem sie napisać tego posta, ponieważ potrzebuje porady odnośnie radia w A3ce. Rok 1999, radio model Chorus I niestety, a więc bez (z tego co zrozumiałem czytając wiele tematów na tym forum) możliwości podpięcia zmieniarki CD jak również z wadą fabryczną procesora, który odmówił posłuszeństwa po tygodniu od kupna (mam auto od 2 tyg). Naprawa tego pytałem to koszt 180zł. Słaba sprawa z uwagi na brak CD, USB. Tak więc myślę o kupnie uniwersalnego radia. Czy mógłby ktoś polecić jakiś ciekawy model? Nie planuje nic jeżeli chodzi o głośniki czy subwoofer, więc radio musi grać na tym co jest w oryginale, przynajmniej na razie ze względu na brak funduszy. Budżet w granicach 200-400 zł. Czy ktoś (nie ja) o wiedzy podstawowej w tym zakresie poradzi sobie z wymianą i prawidłowym podłączeniem radia, czy lepiej udać się do jakiegoś serwisu/warsztatu (koszt ok 50zł w Krakowie)? Dziękuję z góry za pomoc :)
Alpine UTE-72BT okolo 350zl dobre radio za małe pieniadze :P Jeżeli nowe jak nie to szukaj jakiejs lepszej uzywki od Alpine. Takie moje zdanie :)
Ja kupiłem nowe Alpine 180rr w Media Markt Radom za 299zł - akurat była promocja z 369zł, 2 lata gwarancji.
Radio mam ok. 1/2 roku i spełnia swoje wymagania. CD prawie nie używam, zresztą jakby było BT też bym sobie to odpuścił :P
Ja mam polifta i musiałem jeszcze dokupić - moduł aktywnych tylnych głośników phonocar (żeby po podłączeniu niefabrycznego radia działał sub i tylne głośniki)- ok. 60-70zł + separator antenowy aktywny (koniecznie z niebieskim przewodem) ok. 15zł + ramka maskująca 20zł.
a dlaczego nie orginał nie ma usb ale to nie problem zmieniarka usb
http://allegro.pl/radio-cd-audi-conc...956396526.html
Dzięki za podpowiedzi! Na forum czytałem że przy braku dobrego subwoofera Alpinka nie pokazuje wszystkiego co potrafi, że lepszy będzie jakiś Pionieer, czy to prawda?
@tuzim jaz tego co się orientuje mam wersje przedliftową, czy takiej wersji obejdzie się bez tego wszystkiego żeby działał tył normalnie?
@mirek_smok a czy w tym radiu występuje również problem z procesorem i regulacją głośności? Nawet jeśli nie to radio 250 + drugie tyle zmieniarka CD. Dlatego wolałbym nawet kosztem wyglądu skusić sie na zwykłe radio ;)
Właśnie nie wiem jak to jest z tym modułem ale piszą że do 2007 roku to pewnie a3-ki od 1996 do 2007 :)
Co do tego czy ten moduł będzie pasować to zadaj pytanie sprzedającemu jest rozwiązaniem, pytanie nie kosztuje :thumbright:
Ja mam taki i działa bez problemu - tam zresztą kupowałem go - Działa z każdym systemem fabrycznego nagłośnienia (np. Nokia, Bose): http://allegro.pl/interfejs-bose-nok...929506098.html
Może i są tańsze np. za 30-40zł + 10zł przesyłka ale ja postawiłem na ten - wygląda solidnie, jakieś tam marki jest przynajmniej (wiem wiem, elektronika może być taka sama) phonocar.
Panowie z centrum audio bardzo chętnie odpowiadali na moje arcy proste pytania jak to połączyć także mogę wspomóc komentarzem i fotkami.
Wiem że może Cię to przerasta ale nie jest to wg. mnie coś bardzo skomplikowanego cała instalacja to wyjęcia starego radia, włożenie ramki i maskownicy nowego i podłączenie kostek + podłączenia takich dwóch pinów aby radio cały czas grało i przede wszystkim się nie przywracało do ustawień fabrycznych po wyjęciu kluczyków np. musiałbyś szukać stacji FM od początku po każdym postoju a tak to nie musisz+ złączenie pewnych 3 przewodów - mówię na przykładzie alpine 180rr. U mnie działa bez problemu od ok. pół roku.
Możesz sobie oczywiście kupić np. KENWOOD-a któregoś nawet w tym centrum audio :P
Ramka tutaj kupiona: http://allegro.pl/ramka-radiowa-audi...950858423.html
Separator tutaj: http://allegro.pl/wzmacniacz-separat...827657678.html
Mi się akurat 180rr spodobał pod a3 polift.
Zdjęcia założonego radia w nocy:
http://i60.tinypic.com/rmto8x.jpg
kup polecanego re audio
Podłacz zwykły za 15 bez tej puszki a zmienisz zdanie :)
Podłacz zwykły za 15 bez tej puszki a zmienisz zdanie :)
u mnie nie było żadnego problemu
Z używki Alpine polece CDA-117ri lub CDA137, ewentualnie Kenwood KDC-BT92SD (posiadam, aktywne procki, magia) lub kenwood kiv-700
DLS, hifonics, mtx audio. Miałem DLS'a nówkę, sprzedałem użytkownikowi forum.
Hmm stałem przed wyborem miedzy Alpine 180Rr i Ute72bt. 180Rr mialem w renówce gralo dobrze ale malo opcji do korekcji dzwieku. Jakis bass engine i loudness. W ute moze i nie ma cd ale masz bluetooth low i high filter do tego mx i pare innych przydatnych opcji. Mozliwosci konfugracji jest setki. Nie zaluje ze kupilem ute72bt a nis kolejne 180rr.
Witam, więc tak, chcę w najbliższym czasie zakupić radio samochodowe takiego typu ; http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited ( żeby był gps) , jest to dobry wybór? jakieś inne propozycje? Chcę do tego sprzętu kupić także skrzynię basową , oraz wzmacniacz , jestem zielony w tym wszystkim, pierwsze auto ;p Proszę Was o pomoc w wyborze tego typu radioodtwarzacza, tej skrzyni basowej i wzmacniacza, ażeby wszystko razem ze sobą 'grało' działało, ładny dobry czysty dźwięk, bass i to wszystko , tak jak pisze nie znam się na tym za bardzo więc zwracam się do Was o pomoc
EDIT; poprawiony ;)
Popraw link
IMHO jeżeli szukać już czegoś z dużym wyświetlaczem, to lepiej konsole zmienić na 2DIN bo jakoś nie mam przekonania do wysuwanych wyświetlaczy...
Hmm, mówisz 300 stówki i zamontują mi 2 din? ;) Myslałem nad 1, z wysuwanym, ze względu właśnie na to, ze nie trzeba przerabiać, ale jak 300 stówki i wszystko zrobione zostanie.. :) Budżet? radio do tysiąca, no i ta skrzynia z wzmacniaczem powiedzmy do 700, 800? Zeby ładnie grało noooo, ja się nie znam więc liczę na jakieś propozycję i wgl :)
Czyli z zamontowaniem wiecej duzo? :D
Nowe, nowe, nowe , gps no raczej tak, są jakieś 1 din renomowanych firm? ;>
bardziej jakościowy basik, głośno i tak przecież będzie, a żeby każdy z daleka słyszał to mi nie zależy ;D Hmm, okablowanie do stówki , wiecej? możesz zapodać i z okablowaniem i i bez :))
Witajcie, chce samemu poprawić fabrykę, system bose wymięka, są lepsze zestawy i dlatego naszykowałem już sobie:
Opakowanie STP złote, pianke z klejem samoprzylepnym,
Zestaw Morelów(Głośniki Morel Hybrid 602) , wzmacniacz Vibe BlackAir Stereo 4, skrzynie bassową w lewy boczek bagażnika, subwoofer DD508C
zestaw przewodów hollywood, Konwerter sygnału z wysokiej na niską VIBE z plusem załączającym i dystanse.
Chyba wszystko, ale...
Jak teraz podłączyć się z konwenterami do radia Audi Concert, czy jest jakiś schemat lub kostki ISO przeskoczki itp??\\
Którędy najoptymalniej i wygodniej puścić w grodzi kabel plusowy?
Na co zwrócić szczególną uwagę w A3 8P przy zabawie w audio ?
Z góry dziekuje za rzeczowe odpowiedzi :)
A do czego to ma służyć ?
Głośniki Morel Hybrid 602 - To mi się podobą ;]
Vibe BlackAir Stereo 4 - To też wygląda rozsądnie.
"zestaw przewodów hollywood" - to jest jakiś konkret ?
Sub 8" mi nie pasuje do takiego zestawu ale może kiedyś posłuchamy i będzie fanie ;]
Witam,
chciałem zmienić radio w mojej a3, ponieważ moje stare radio trapi odwieczny problem z potencjometrem, pozatym jest stare. Posiadam System BOSE pełny z subem. 2 lata temu zmieniłem głośniki przednie na JBL GTO 528 i grają dość ładnie, obecnie zakupiłem JBL GTO 6528s do wymiany na tył i chciałem przy okazji zmienić radio. Jakie radio polecacie do zmiany, dodam jeszcze, że moje obecne radio zajmuje 2 diny? Oraz czy są jakieś problemy ze zmianą ori radia na jakieś seryjne? Słyszałem, że trzeba zakupić takieg cudo : http://allegro.pl/interfejs-przejsci...971381937.html. Nie chciałbym wstawiać tam zaślepki i chciałbym , żeby radio jakoś zgrywało się z kokpitem. Jakieś sugestię ?
Edit:
udało mi się znaleźć coś takiego :
http://allegro.pl/pioneer-fh-x700bt-...964109097.html
co myślicie ?