po to, ze cały syf na kloszu i tak zostanie, jego trzeba zetrzeć czymś a nie przepłukać wodą z płynem, bo nic to praktycznie nie da, a wypłukac to można syf, który luzem w lampie lata
Printable View
Udalo mi sie wczoraj przelozyc silniczki do regulacji ze starych lamp i wreszcie nie oslepiam innych na drodze, jednak ze spasowaniem nadal mi sie nie udalo, bede musial wiecej chyba spilowac.
Po stronie prawej tez nie moge wsadzic lampy na kolek przy grilu , tylko umocowalem na 2 sruby u gory i lampa lata na dolach.
a ja mam pytanie odnośnie tego samopoziomowania, czy kiedykolwiek komuś zdarzyło się, aby na przeglądzie ktoś patrzył na te czujniki na wahaczu czy są ??
mowa oczywiście o xenonie dokładanym, a nie fabrycznym ..
http://www.a3-club.net/forum/showthr...t=21332&page=2
Tam są zdjęcia jak to wyglądało u mnie. Oczywiście przed spasowaniem, bo dopiero później umieściłem reflektory odpowiednio na miejscu.
Panowie mam pytanie, odno?nie ?ar?wek w lampach poliftowych, wymieni?em wczoraj lampy i teraz tak:
- post?j sie nie zmienia - W5W
- ?ar?wka od ?wiate? mijania (kr?tkich - H7) w przedliftowych, w poliftach to drogowe (d?ugie - H7)?
- a w miejsce swiate? mijania to jak? ja mam ?ar?wke za?o?y?? bo ta kt?ra w przedliftach by?a od ?wiate? drogowych (d?ugich - H4) to ju? tutaj nie bedzie pasowa?. i jest tam dziwne wejscie na ?ar?wke, nie okr?g?e jak w przypadku wej?cia na swiat?o drogowe tylko takie powycinane:P
rozumiem ?e mam tam za?o?y? ?ar?wke H1 bo H7 prze?o?y?em ze starych lamp i teraz robi za ?ar?wke od d?ugich ?wiate?. tylko jak? ona musi mie? konc?wke ta ?ar?wka H1?
np co? takiego?
http://allegro.pl/blue-vision-ultra-...708524216.html
lub
http://allegro.pl/philips-diamond-vi...659781366.html
i ostatnie pytanie co s?dzicie o tych dw?ch ?ar?wkach i kt?ra jest lepsza?
oczywi?cie jak sie myle co do pierwszej cz??ci wypowiedzi to prosze mnie poprawi?, bo ja ju? kompletnie zg?upia?em od tych ?ar?wek:D pozdrawiam
O kurcze, czyli swiatla mijania w poliftach - to te lampki od wewnatrz (soczewki) , a drogowe standardowe polkola odblysku ?
Zarowki przelozylem jak byly ze starej lampy i akurat pasowaly wejsciem w poliftach, wiec nic podejrzanego mi sie nie wydalo , tylko teraz mam mijania - swieca mi z odblysku zespolonego z postojowa , a drogowe z soczewki ...
Czyli jak to jest z tymi swiatelkami ? Soczewki w nowych to mijania a odblysniki zespolone z postojowymi to drogowe ?
Jesli tak to czeka mnie podmiana kabelkow .
Panowie, na Allegro s? 2 rodzaje lamp - srebrne i czarne. Czy ma kto? mo?e foto jak b?dzie wygl?da?a czarna lampa z przodu? Pacjent to granatowe a3 przed liftem. Docelowo felgi b?d? srebrne no i z ty?u lampy polifty. Nie mog? znale?? nigdzie zdj?cia z takimi lampami.
Dla przyk?adu og?oszenie www.
http://moto.allegro.pl/lampy-reflekt...697376982.html
pozdr
Mata mam taki sam kolor (chyba) z tego co widze na zdjeciu - lz5k - mam zamontowane polifty srebrne , co najwazniejsze sa firmy TYC.
Nawet zle to nie wyglada.
Te wklejone czarne to DEPO i sa kiepskie bo paruja i matowieja .
Ps, Wczoraj zamienilem w tyczce 2 kabelki z + od mijania i drogowych. Teraz w soczewce mam H1 i mijania a odblysnik to drogowe . Operacja zajela 5-10min.
Jeszcze mam stare H1 z lampy przedliftowej Hella.
Wczoraj wertowalem net w poszukiwaniu najlepszej H1 - najmocniej swiecacej i prawdopodobnie beda to tanie http://allegro.pl/zarowki-tungsram-h...666359790.html z lekko niebieska koncowka . Jest duzo filmikow tez na youtube porownujacych zarowki H1.
Wczesniej myslalem o Philips X-treme Power + 80% ale nie sa takie rewelacyjne i nie widac takiej roznicy a poza tym sa po 30pln za szt.
Tungsramy po 20pln za 2 szt.
Sam sie jeszcze zastanawaiam...
yyy ale jak mog?e? prze?o?y? H1 ze starej lampy do lampy poliftowej skoro w starej lampie by?a inna ?ar?wka i inne wejscie na nie, czyli okr?g?e tak jak ja pisa?em wczesniej a teraz w poliftach jest inne wejscie ni? teraz jest na soczewke, nie bardzo rozumiem. w przedliftach ja mia?em takie ?ar?wki post?j W5W, mijania H7 i drogowe H4. teraz pasuje mi tylko W5W jako post?j i H7 jako ?wiat?o drogowe w lampach po lifcie (w przedlifcie robi?y za swiat?a mijania). wiec sk?d ze starej lampy wzi??e? H1?
Bylem dzis w Carrefourze, kupilem 2 x zarowki Carrefour H1 po 7pln za szt.
Widac roznice ze stara H1 jest o wiele lepiej teraz na soczewce .
Zasugerowalem sie tym : ( co prawda nie H1 a H7) ale ...
"Carrefour
Ze zdziwieniem (po doświadczeniach z innymi żarówkami sprzedawanymi w tych sklepach) zauważamy, że żarówki z logo hipermarketu Carrefour świecą przyzwoicie. Prawdopodobnie nie są zamawiane u producenta żarówek z logo firmy Bottari, tylko u bardziej renomowanego wytwórcy. Zarówno strumień świetlny mieści się w normie, jak i wygląd tych żarówkek daje nadzieje, że to produkt dobrej jakości. Cena jest niewygórowana. Droga powinna być oświetlona dobrze.
Moc maks. (W): 56,8/57,2
Strumień świetlny (lm – norma 1500 +/- 10 proc.): 1414/1443
Cena (zł): 11,95/1 sztuka"
cytat z http://www.auto-swiat.pl/1-supertest...ca-najlepiej/2
witam tutaj macie nowy zestaw zaroweczek ktory u mnie zagoscil ostatnio
Tungsram megalight +90% h1 i h7 zdiecie nie odzwierciedla zeczywistego efektu poza tym robione fonem ale zarowki robia robote straszna ,swietna biala barwa ala ksenon 4300 foto aktualnie na swiatlach mijania na dlugich efekt rowniez powalajacy zarowki wsadzone w jeszcze przedliftowe lampy polecam naprawde i pozdrawiam !!!
http://img197.imageshack.us/img197/1...9cie18272e.jpg
Uploaded with ImageShack.us
tez mam od wczoraj tungsram megalight +90% i od tych z carrefoura nie roznia sie praktycznie niczym. Nawet mam wrazenie ze slabiej swieca od tych z supermarketu.
pozdr
Nie wiem czy w tym temacie mogę zapytać, ale w końcu udało mi się skompletować cały przód polifta, tzn lampy, zderzak, halogeny i wszystkie niezbędne rzeczy do montażu ( kratki w zderzak, do lamp HIDY 8000k, piny, kostki) i moje pytanko czy jest ktoś mi w stanie pomóc i powiedzieć gdzie tzn w jakim polecanym warsztacie by mi to zamontowali. Chodzi mi o Warszawę i okolicę Legionowo , Nowy Dwór Maz. Niestety nie mam warunków żeby samemu to zamontować :/ i poza tym jestem troszkę zielony w te klocki. Z góry dzięki za odpowiedzi
http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...c3550b24abb396
Witam mam taka kostkę w lampach i czy da się ja w jakiś sposób wypiąć bo dziś się męczyłem i nie mogłem. Kolejne pytanie czy potrzebuje zmieniać ta kostkę lub jakąś inną do zamontowania Angel eyes ..? I czy muszę szlifować błotniki..? Dzieki wielkie za odp
Dodano:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...c3550b24abb396
Dodano:
Zdjecie zapożyczone z warsztatu :) mam nadzieje, że nikt się nie obrazi
Oczywiscie ze sie da ta wtyczke wyjac, podwazasz po 2 stronach te rozowe wystajace bolczyki/haczyki, pozniej wciskasz w srodek zatrzask ( ten trzeci) i wyciagasz rozowy "wklad". Po wyjeciu mozesz wyjac bolce wtyczki i zmieniac je miejscami . Ja tak zmienilem u siebie przy instalacji poliftowej lampy TYC.
NIe musisz zmieniac wtyczki, tymbardziej do Angel Eyes. Jesli to sa te lampy do 2000r to nie musisz tec ciac blachy w blotniku.
Dzięki wielkie kolego :)
Witam, własnie mi dziś padł palnik prawy H1 HID 6000K i mam pytanie z jakiej firmy polecacie, i czy wymienić parami( choc tak się powinno robić) czy tylko jedną, świeciły prawie 3lata.
a i dodam ze te palniki miałem w metalowej oprawie, a na allegro chyba wszystkie sa w gumowej oprawie, nie znam sie zbytnio na tym, bo kupiłem auto już na Hidach. i przejechałem na tych palnikach już ponad 20tys. :)
i czy polecacie nadal 6000k ?
bierz 4300, ale musisz wymienić oba nawet jak zmienisz na 6000K, muszą być oba nowe bo różnica będzie znaczna
Ja miałem i te i te i powiem ci szczerze to taki same gówno .4300 jak i 6000 z daleka walą niebieskim .Krótko mówiąc okiem różnycy nie zobaczysz.Moze powodem było to iż kupiłem najtańsze bo 129 zł komplet Hidów ale dla mnie HID TO HID :/
hehe ja miałem komplet w cenie 300zł jeszcze niby w promocji. jak na 20tys km ponad to dlugo świecily, ale już nie ma takich palników żarowych z metalowym blaszkiem zamiast plastiku. dlatego własnie sie pytam co lepiej brac czy 4300 czy 6000 ? przeczytalem pare forum, i pisza ze efekty lepszy ma 6000K a 4300K świeci ciut lepiej.
Jak już bym miał brać to 4300! i tobie tak radzę:thumbright:
Ci co uzywają to mówią że 4300K lepiej świecą bo mają bielszą barwę, moc zawsze jest taka sama bo to oznaczenie to temperatura barwowa. Ostatnio gdzies czytałem, że podczas jazdy w deszczu tylko barwa 4300 sie nie gubi. więcej różnic nie znam.
Panowie, mam pytanko :)
Czy takie lampy na ty? do 8L to wiocha ? :)
http://allegro.pl/lampy-tylne-audi-a...698719481.html
kup zwykłe polifty i będzie cacy
popieram !
i niech mi kto? powie czy to jest dobre ? bo czy dro?sze czy ta?sze, wszystkie s? tej samej marki i z plastiku. ma kto? takie palniki Hid ? jak si? sprawuj? ? cokolwiek ? szukam caly czas z metalow? podstawk? ale chyba juz nie ma.
http://allegro.pl/zarnik-h1-4-3k-5k-...717780896.html
ja kupowalem ju? 3 raz od tego go?cia
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=12618896
je?dzi?em na 4300, 6000, 5000 i kiedy? na 8000 i polecam zdecydowanie temperature 5000k :)
Jakub a powiedz mi, jak długo one wytrzymywały ?
Dodano:
ŻARNIK HID XENON H1 D2S D2R co to one oznaczają ? te D2S i D2R ?
d2R sa dla aut bez soczewki z tego co pamietam laguna ma takowe lampy
wi?c to b?dzie dobre ? http://allegro.pl/hid-zarnik-palnik-...716524941.html nie maj? ?adnych oznacze? na ko?cu.
Szybkie pytanie. Kolega Fintess robi sobie te xenony przedliftowe u siebie, nie potrafie mu pomoc - w jaki sposob i czy w ogole idzie podlaczyc tam to poziomowanie manualne? w jaki sposob dziala poziomowanie w xenonie przedliftowym? wsadzane jest to do auta z regulacją ręczną poziomowania, czy to w ogóle idzie ustawić? prosze o szybką odpowiedź i pomoc, bo zderzak leży na ziemi :mrgreen:
za samopoziomowanie odpowiada oddzielny sterownik i czujniki na wahaczach oraz silniczki, lampy nie mają nic do tego.
Jeśli można podłączyć silniczki, to samopoziomowanie lub zwykłe poziomowanie zawsze będzie działać obojetnie czy to lampa przedliftowa czy poliftowa, zwykła czy soczewkowa
a tak btw. to tak to fajnie napisałes, ze do końca nie wiem o co Ci chodzi :D
a co do xenonów przedliftowych, to ja ostatnio zamontowałem takie bez zdejmowania zderzaka ;)
Sorry ale pisałem na szybko. Chodzi o to czy może wpiąć w przedliftowy xenon regulację manualną co była w zwykłej lampie, ale już sobie chłopak poradził i potwierdził twoje zdanie, że da rade :D
a widzisz, bo Tobie zapewne chodziło o tą blokadę, która sie wpina zamiast silniczka :)
bo manualna regulacja jest w każdej lampie, trzeba tylko imbus mieć ;)
D2R maja taka opaske na zarniku - bo zarnik jest czesciowo odsloniety
jak tu
http://allegro.pl/zarowka-xenon-paln...724981914.html
w D2S tego nie ma - zarnik jest za soczewka
Żeby nie było, że nie przeszukałam forum, przyklejam się tutaj z moim dylematem. Poczytałam wszelkie możliwe tematy na tyle, na ile starczyło mi cierpliwości, ale jak sama nie zapytam, to się konkretnie nie dowiem.
Mam zamiar, a właściwie muszę, wymienić przednie lampy (wersja przedliftowa), bo mi się połamał cały ten mechanizm do regulacji w środku i mi świeci jedna w zupełnie innym kierunku, niż powinna. Napaliłam się strasznie na te piękne (rzecz gustu, wiem) Angel Eyes, ale jak poczytałam opinie, to chwilowo wybiłam je sobie z głowy. Tylko co innego zrobić - używany oryginał Hella znaleźć będzie jak zwykle u mnie, kiedy szukam jakiejś części - graniczyło z cudem, nowe oryginały przerażająco drogie, pomijając już, że w przypadku nowego to wypadałoby obydwa wymienić, żeby się nie różniły. Zamienniki mnie nie przekonują, ale skoro już miałyby być, to dlaczego nie takie ładne. Może ktoś mi powie, czy jest z nimi jakiś istotny problem, poza tym, że nie każdemu odpowiadają z wyglądu? I jak już się mimo wszystko zdecyduję, to jak to będzie z montażem tego, będą pasować tak po prostu, czy jakieś przejściówki i inne cuda będą tu konieczne, czy po prostu wyciąga się stary, wkłada nowy i już? Oczywiście chcę przedliftową wersję, bo sama myśl o cięciu błotnika czy czegokolwiek w moim aucie przyprawia mnie o dreszcze ;) Będę wdzięczna za wszelkie porady.
Bez zastanowienia się, brałbym poliftowe lampy z tego co czytalem najelpszej firmy(Tyc albo Hella) Depo omijaj, sam mam je i juz zaczynają pokazywać swoją jakość. Trochę roboty jest z kablami, i kostkami(choć ja kostek nie mam) i nie ciąłem też blachy nic, kompletnie, wlazły bez problemu. One dodadzą autku dużo uroku i od razu młodziej wyglada :)) i niech ktos mi powie że mam rację, zwykły elektryk bez problemu Ci zrobi za małą kase , uwierz że to jest najlepsze rozwiązanie kupić polifty :d
U mnie w awatarze jest jeszcze stara mordka audi :) w dziale odszkodowania są wklejone fotki po zrobieniu liftingu, od razu wizualnie ubyło kilka latek. Masz więc porównanie jaka jest różnica w wyglądzie. Mam ori polifty Helli i nie ma z nimi żadnych problemów. Starą kostkę wyciąłem i dorobiłem pojedyncze wtyczki, działa bez zarzutu.
Wierzę :) Tylko że ja na chwilę obecną nie chcę poliftowych. Nie mam nawet czasu na łażenie po jakichś warsztatach czy gdzieś żeby mi to ktoś montował. Chcę tylko wiedzieć, czy te Angel Eyes w wersji przedliftowej (no podobają mi się, co poradzę), jeśli już się na nie uprę, dam radę bez problemu zamontować jak normalne lampy i czy będę miała wiele powodów do narzekań na nie :)
ktoś tutaj na forum miał wszystkie lampy z przodu jakie były mozliwe, nawet dayline i wszystkie mu się znudziły, i ostatecznie stwierdził ze polifty to jest coś co nikt żadne lampy tego nie zastąpią. A co do Angel... nie wiem jak tam jest z wtyczkami więc niech się koledzy udzielą :))
Kathrinne nie dawaj zadnych Angel...:P
Dam Ci przykład jak mordka sie zmieniła u mnie po modyfikacji na polifty:thumbright:
Załącznik 7741
Po
Załącznik 7742
Zabawy troche jest ale efekt robi swoją robote:thumbright:
Przez Was skończy się na tym, że pokleję cały ten mechanizm (o ile jest tam w ogóle jeszcze co kleić) i będę czekać do zimy, aż znajdzie się trochę czasu na wymianę na polifty ;) No i aż znajdę okazję żeby kupić ładne używane :)