Wiyam,mam problem bo padla mi stacyjka i mechanik kupil dobra ale uzywana i mam pytanie czy da sie nowy kluczyk zakodowac do centralnego zamka bo niewidzi misie wozic dwa klucze,a jesli tak to jak mam to zrobic?
Printable View
Wiyam,mam problem bo padla mi stacyjka i mechanik kupil dobra ale uzywana i mam pytanie czy da sie nowy kluczyk zakodowac do centralnego zamka bo niewidzi misie wozic dwa klucze,a jesli tak to jak mam to zrobic?
poczytaj to unikniesz kodowania
http://www.a3-club.net/forum/showthr...rpusu-stacyjki
kodowanie pod immo również jest w warsztacie
http://www.a3-club.net/forum/showthr...571#post828571
Witam, nie chce robić nowego tematu więc się podepnę.
Zacznę od początku, kupiłem niedawno a3, ale facet nie miał do niej pilota od centralnego więc dał mi klucz scyzoryk z pilotem od innej audicy.
Próbowałem go zaprogramować, ale się nie dało więc pojechałem do elektryka. Jemu też się nie udało więc podłączył komputer i powiedział, że zły pilot bo ten co mam działa na falach 433 MHz a mi trzeba taki na falach 315MHz. Szukałem takiego pilota chyba wszędzie i nigdzie nie mogę znaleźć. Wszystkie są na 433MHz. I nie wiem co mam zrobić więc proszę o radę, może wy będziecie wiedzieć gdzie coś takiego zdobędę. Pomocy.
Audi A3 1.8T 2002r.
Brak możliwości zaprogramowania kluczyków do audi a3 8p 2006r. Kilku elektryków w moich okolicach próbowało lecz bez skutecznie.. również serwis autoryzowany VW i skody...
Wymieniany moduł komfortu* ( w starym ślady wody na stykach były )
Elektryk programowal komputerem i jednorazowo zadziała ale nie chce już zapisać
Heeelp!
Masz stary to samo co i ja :) Moduł komfortu podmieniany już 3 sztuki, zamki sprawdzone naprawione.
Skanowania/kodowania VAS, VCDS, interfejsy viaken, delphi. I NIC ! nie poradziłem sobie z tym, a nie mam czasu na ogarnięcie tego.
Zastanawiałem się aby przyjrzeć się całej instalacji elektrycznej od modułu , bordtnez, zamki, bo błędów i tak nie ma.
Kostki w module komfortu na ocene wzrokową są ok, nie było też wilgoci.
Zamki czyszciłem smarowałem, w prawych wymieniłem mikrostyk odp. za otwarcie drzwi,
Kable między drzwiami OK
Po przekręceniu kluczykiem zamka w drzwiach w prawo i przytrzymaniu go zamykają sie szyby, w lewo już nie otwiera szyb ale raz udało mi się tak otworzyć !, drzwi otwiera normalnie i sygnalizuje kierunkami,
Kodowanie ręczne- 1 kluczyk w stacyjce, 2 w zamku w drzwiach skutkowało tym że raz na sto zatwierdził to kodowanie migającymi kierunkowskazami, i też tego nie zapamiętał !
Tak jak wspominam żadnych błędów zamki ogarnięte wyczyszczone sprawdzone mikrostyki wszystkie, udaje sie raz na jakis czas zakodować i ręcznie i komputerem, ale nie zapamiętuje go, może bordtnez ?
Puki co stawiam wyzwanie bordnezowi i jeszcze raz zamkom w drzwiach lewych i mikrostyku odpowiedzialnego za przekręcanie kluczyka w lewo (otwieranie szyb, kodowanie kluczykiem) mimo ze normalnie otwiera i czasami zdarza mu się zadziałać odsuwając szyby i zakodować ręcznie ale to bardzo bardzo rzadko,
Cuduje sam ale nie radzę sobie z tym sam
witam posiadam audi a3 1.8 8l ktora ma zamontowana stacyjke od wv kluczyk posiada przyciski do centralnego zamka ktore wogole nie reaguja na auto ktore musze zamknac innym kluczem przez przekrecenie go w drzwiach w tedy zamykaja sie drzwi a jak dluzej przytrzymam kluczyk w drzwiach to zamykaja sie okna i szyber i moje pytanie czy taki kluczyk moge zaprogramowac aby zamykal auta dodam ze klucze do drzwi nie maja przyciskow a klucz od stacyjki nie pasuje do zamka od drzwi
wychodzi na to że nie masz centralnego z pilota więc nie da rady
a co zrobic aby było zamykanie z pilota wymienic pompke centralnego czy cos jeszze
Witam dołączam się do tematu gdyż mam problem z zakodowaniem kluczyka po zmianie baterii. Kiedyś po wymianie baterii kodowanie z kluczykiem (działającym w stacyjce) powiodło się prawidłowo. Teraz jest problem bo w zapasowym także bateria się rozładowała i na ta chwile nie działa zadem pilot. Próby z vagiem nie udane gdyż nie wchodził w odpowiednie bloki lecz wywalało "error".Proszę o pomoc i rady jak sobie poradzić z zakodowanie pilota(scyzoryk) produkcja grudzień 2001.Dodam ze w zestawie mam 2 kluczuki z pilotem oraz jeden serwisowy z kluczem oraz "zawieszke " z kodem.